Horner: Ak Hamilton odíde z F1, Mercedes bude v keli | Magazín F1 - F1online.sk

Skor russell bude mat otvorene ddvere a nebude ho obmedzovat plačko

súhlasím, inak by skončil Lewis v 21, ale ten Lando neviem, mne ozaj príde že sa toho Verstappena bál, aby si neposramotil povesť, teraz je chlapec zapekaný

• oprava zapykany :thinking:

Ešte aby tam za neho neskončil Maxô. To by bol Horner v kely. :sweat_smile:

1 Like

Max a Lewis vo Ferrari :smiley: :smiley:

Za priaznivych okolnosti dokaze o titul zabojovat dost vela jazdcov a dokazal ho ziskat aj taky Rosberg, preto to pre mna nie je dovod zarezal tim najatim nekvalitneho pretekara. To si mozes dovolit len vtedy, ked mas garanciu, ze druhy jazdec ten tim aj sam potiahne a na to nestaci schopnost bojovat o titul.

to je dobry postreh. Redbull bez Verstappena je skor v prdeli ako Mercedes bez Hamiltona.
Ako ale bez debaty je fakt, ze obaja by chybali.

2 Likes

Verstappen letos získá třetí dominatní titul a pak to zabalí a půjde zkoušet další soutěže

lenze ked aj tento rok bude z pohladu RB dominantny, tak nie je dovod aby tak nebolo aj 2024 a 25. Resp zaostavat asi nebude.

jj podla mna skonci vo WEC

Ale Verstappena nebude bavit jezdit osamoceně vepředu, moje pointa byla ta, že ho to přestane bavit

Russell bude tento rok este lepsi ako minuly.
Lewis bude mat s nim velke problemy.
Dufam ze 8 titul nikdy neziska, bol by to statisticky vysmech ludom ako Villeneuve st., Stirling Moss a nakoniec aj Prost napr., ten mal “len” styri ze …

to je samozrejme mozne.

Este by som spomenul jeden aspekt. Podla mna by sa vsetky tri top timy mali poriadne zamysliet, ci nechcu ziskat Norrisa. Netyka sa to iba Mercedesu. V Red Bulle uz Perez nema velku buducnost. Aj keby sa nad nim Red Bull zlutoval a chcel mu dat zmluvu, robit timovu dvojku viac ako tri roky je podla mna psychicky narocne. Co ukazal aj taky Bottas. Rovnako aj vo Ferrari, co sa tyka Sainza. Ak ho Leclerc tento rok porazi, a podla mna tomu vsetko nasvedcuje, tak to jeho psychiku poznaci. Nejaky rok v tom time este vydrzi, ale nemyslim si, ze bude nadsene robit dvojku. Do toho je tu Hamilton, ktory, nech je akokolvek dobry, ma svoj vek a asi nema najvacsiu motivaciu, bojovat o podia a nechat sa porazat Verstappenom.
Na druhej strane je tu Norris, ktory je vyborny jazdec a ktory v Mclarene prestava byt spokojny. Je to prilezitost, ktoru by som sa ja pokusil vyuzit. Ak teraz tri top timy zaspia, tak mozu mat o par rokov problem a budu musiet vyberat nejaky slabsi priemer. Nechat plavat jazdca ako Norris a miesto toho drzat teple miestecko Sainzovi ci Perezovi, v tom nevidim zmysel.

3 Likes

Norris je ale pod zmluvou tusim do konca 2025 a vsetci cakaju, ze co australsky zazrak. Verstappen ma kontrakt do konca 2028. Pokial s tym sam predcasne nesekne, tak RB nema velmi dovod riesit obsadeneho Norrisa. Oni akurat vymenia pouzitu dvojku za novu dvojku a o tie nudza nebude.

Mercedes je tiez v komfortnej pozicii. Ressell mozno nie je tak dobry ako Hamilton ale je dost dobry aby premenil vitazny potencial na vitazstva.

Ferrari nikdy nudzu o dobrych pretekarov nemalo.

1 Like

ja som zvedavy na vztah medzi Maxom a Checom, nemyslim si, ze su kamarati…len tak naoko, pre kameru…Checo moze ist allin nezmyselny s myslienkou, ze by sa mohol Maxovi priblizit…co vsetci vieme, ze je naivne a nerealne. Ak bude burat, resp nebude podavagt vykony, robit problemy kludne po letnej prestavke moze byt prec

ok, predstavme si, ze Checo bude problemovy a vo vnutri stajne bude peklo a vyhodia ho…Kym ho nahradia v polke sezony? pripadne na konci? Nie je dvojka ako dvojka, potrebujes aj poslusnu dvojku aj taku, co bude nosit body. Opakujem sa, ale ked si dame top 3 timy cize 6 jazdcov, checo je z nich najslabsi, cize na 6 mieste, podla mna .

Ja si naopak myslim, ze v rozhodovani niektorych top pilotov o konci kariery moze zohravat velku rolu aj to, ci si mozu znicit povest alebo nie. Po 2021 nemal dovod Lewis koncit, kedze Bottasovi nalozil a prehrat s inou stajnou nie je tak zle ako prehrat s timovym kolegom v rovnakom aute. Teraz je Lewis v pohode, lebo vie, ze minuly rok si odpracoval ciernu robotu a aj preto s Russellom na body prehral, ale je si vedomy toho, ze druhu polovicu sezony bol jasne lepsi, a tak si veri aj do dalsich sezon proti Russellovi.

Keby ho minuly rok Russell zajazdil vo vacsine pretekov a bol by lepsim pilotom, tak si osobne myslim, ze Lewis by mozno aj ukoncil karieru. Mali auto ake mali, istotu dominancie ani vyorvnania sa RB nema a k tomu este vedomie, ze kolega bol lepsi, tak radsej skoncit so 7 titulmi teraz ako riskovat porazku s kolegom dalsie 3-4 sezony a stratu reputacie (ako sa to stalo aj Vettelovi).

vidim to inak, ale samozrejme ti nazor neberiem. je to v podstate teoreticka otazka.

Treba citat pozornejsie. Po prve, Leclerc Leclercovi dvojku pojde ozaj tazko. Po druhe, to nepovedal Horner, ale byvaly manazer Ferrari Peter Windsor. K teme sa totizto vyjadril Horner, Windsor a Chandhok. Teda, vyjadril… Mam pocit, ze autor clanku len prepisal, co zaznelo v DtS…

K teme, nieco na tom bude, ale Horner na tom nie je o nic lepsie. Perez rozhodne nie je extra trieda, ale okrem Verstappena s tym autom zatial nikto nevedel efektivne narabat, takze RB je v takej istej pr*eli ked MV skonci.

1 Like