Hľadá sa spôsob, ako vylepšiť monacké preteky. Jazdci majú viacero návrhov | Magazín F1 - F1online.sk

Po červených vlajkách ale startovali z boxů úplně všichni.

ja som videl restart na gride, neviem co si pozeral ty.

Před restartem ale stáli v boxech.

no a co ked stali v boxoch?

V Monaku by se mohlo startovat jako v Le Mans, s rozbehem a komu nenaskoci motor tak smula.

Právě v těch nudných chvílích některým měnili gumy, křídla i jiné díly, aby se mohli vrátit do závodu v plné síle.

RF je uz skoro po kazdej vacsej kolizii ked je spinava trat. stacia 2-3 auta a mestsky okruh. U mna je to jedno z najhorsich pravidiel ake su. Ked potrebujes nieco opravit ci vymenit gumy mala by byt moznost, ale za cenu startu z boxov. Tereaz je to nefer pre tych co sa vyhli kolizii aj pre tych, ktori uz napr maju gumy vymenene. Teraz v Monaku sme videli vdaka tomuto kretenskemu pravidlu preteky bez akejkolvek zapletky ked neratam prve kolo.

1 Like

podla mna si vobec nepochopil o com je rec.

Co je realnejsi , snazsi a logictejsi ? Menit monopost kvuli jedne trati nebo zmenit jednu trat?

1. nejlacinejsi a nejrychlejsi by bylo upravit pravidla pro VC Monako
  2. druhy krok ( ktery by nebyl asi hned ) upravit trat
  3. treti , vysneny … basnit o tom jak pro VC Monako zmenime monoposty F1

mensie auta by pomohli zavodeniu na kazdej trati, nejde len o Monako

4 Likes

Prosím o vysvětlení. Ale pozor, už mám připravenou odpověď v podobě vyhozených ajťáků od Ferrari, kteří naordinovali jezdcům mokré gumy podle radaru v PC a přitom pražilo slunko tak, že se na něm dal sušit křížaly.

1 Like

A pomohlo? Co pamatuju, tak to zase taková extra bomba nebyla.
Předjíždělo se maximálně přes boxy.

miesas jablka s hruskami

Tak k čemu by měly pomoct menší monoposty?

robis si zo mna srandu? :smiley:

V dnesni dobe se nic trpet nemusi a myslim , ze ani nebude… Staci , jeste jeden takovy zavod v Monaku a nikdo krom milionaru (kteri to maji stejne zadarmo jako sponzor dar) tam nikdo jezdit na F1 nebude stejne jako se lidi prestanou divat ( usinat) u TV na teto cene … mensi zisky a pak FIA zacne premyslet co je vice … VC Monako nebo F1 ? … osobne to tam mam rad, byl jsem tam nekolikrat ( ne na F1) , ale jestli si mam vybrat neco delat na zahrade nebo koukat v Nedeli na krouzici vlacek milionaru …
Ale chapu , ze kazdy je jiny a proti gustu zadny disputat :love_you_gesture:

Tak říkáš, že menší monoposty k pomůžou lepšímu závodění. Pamatuji, kdy s malýma monopostama stálo závodění za ho.vno, tak se ptám k čemu to teda pomůže?

Ano, ale ak sa taka nehoda stane niekde napr. v tretine pola a zvysne 2/3 niekto ma statie/nestastie na ulomky, tak skoro vsetci aj preventivne menia… To by az privela startovalo z boxov podla mna, alebo by to niekto riskol aby predbehol tych z boxov a dojde k dalsej nehode.