Hamiltonovi sa blýska na veselšie časy, chváli správanie nového auta | Magazín F1 - F1online.sk

Senzor, Ferdo, senzor. A aby se nikoho nedotkla kvůli méně přesnému měření, dá tam možnou menší ochylku a všecko bude v pořádku. Pořádek musí být :sunglasses:

1 Like

Co máš od marca v plánu, že nebudeš stíhat formulky?

Senzor si může FIA strčit tak akorát do pjdele a tam měřit vlastní tlaky a výtlaky i s průtokoměrem.

Co by měl takový senzor měřit?

Myslíš že Mercedes neví jakého poměru dosahuje v provozních podmínkách?

1 Like

Niekde som čítal že v Barcelone nejazdili s palivom určeným pre sezónu 2026 kvôli jeho cene, že v podstate všetci jazdili so štandardným palivom iba Ferrari s 100% bio palivom čo sa asi najviac približuje tomu s čím sa odjazdi sezóna, takže ja by som ešte nerobil žiadne závery… navyše Ferrari vraj jazdilo s A-spec autom

Jsem si jistý, že přesní číslo neví. Něco se dá přibližně vypočítat, ale né změřit s požadovanou přesností.

Nestraš, prosím Tě! Chceš přivodit srdeční slabost i (některým) nám ostatním :smile: ?

1 Like

…proto jsem psal…

1 Like

Ale už jsem psal, pokud ani experti nepřijdou s dostatečnou metodou, která pochopitelně bude rozumně dostupná a postačující, pak je lepší se kompresním poměrem vůbec nezabývat a ani je nějakým předpisem k tomu nebuzerovat.

1 Like

Současný systém měření je naprosto dostačující a nejpřesnější možný.

Když do toho někdo rýpá, tak je v tom jiný záměr, než kompresní poměr za provozu. Nejspíše ukazuje prstem na palivo, nebo mají nějaký důvod vzniklý jinou konstrukcí, jako třeba ocelová hlava Ferrari, která se bude chovat trochu jinak. To už jsem ale psal.

1 Like

Jenže tady jde o ty provozní podmínky, nech to na nich :+1:

1 Like

Když řeší provozní měření, tak se nachází nějaký problém v provozním režimu a v tom případě se nemůže jednat o nic jiného, než je syntetické palivo.
Kompresní poměr je pouhá zástěrka, aby neřekli světu “jsme cocoti, že jsme schválili předražený syntetický nesmysl a teď nevíme jak se ho zbavit”.

A ty si snad myslíš že to kvůli tomu zrušej?

1 Like

Však ať omezí výkon nebo možnost rekuperovat energii pro motory Mercedes a bude to ok😄

Já si hlavně myslím, že se takový nesmysl vůbec neměl schválit.

Jestli FIA má jen na to aby čekala jak se dohodnou všechny týmy, tak to jí řeknu rovnou, že nedohodnou.

1 Like

Samozřejmě, že nedohodnou a v paddocku se šušká, že po Barceloně se i RBR přiklání k vyřešení situace proti Mercedesu

Obecně je nechutný že to záleží na nějakém hlasování týmů, nepochopím takového arbitra.

1 Like

Radost citat tieto domnenky :smiley: Uz ste nejake tie zimne testy zazili a viete, ze vela timov klame do posledneho dna, pred prvym volnym treningom, dokonca az do prvej Q.

El Turco. Začína moto GP a Toprak už cerí zuby😁

1 Like