Zajímavé, kurz Koruny k Euru Korunu zpevňuje a přitom je u nás stále všechno dražší.
V takových počtech opravdu něco nehraje.
Mnohdy se nejedná pouze o drobné. Třeba konzerva leča stoupla během jednoho dne o 100%.
ČNB uměle posiluje korunu, tím logicky škodí exportu (protože se nebude kupovat od nás, když je koruna pro ně nevýhodná v ten moment) a zároveň zdražuje import
Jsi jako @PUFF .
Ten mi taky už půl roku slibuje školení pull vs push rod a stále nic…
Ten má alespoň výmluvu že vyhořel…
To ty si nikdy nepřiznáš
Však jsem ti tu to školení dával
Včera jsem kupoval chléb a místo uvedených 43 Kč stál 63 Kč.
Nediv se, národ už fialkám nevěří.
Mimochodem je to první premiér, který pro národ zatím neuděl jednu jedinou prospěšnou věc. Pouze ožebračuje národ na celé pokolení.
Dufam, ze bolo to auto cierne, lebo farba pre Lewisa vela znamena
A komu ČNB patří?
Mimochodem tě musím informovat, jako místního odborníka na čínskou ekonomiku, že tam mají deflaci už skoro půl roku…
A deflace je dobrá .
ČNB nepatří nikomu, má svého guvernéra, kterého dosadil Zeman na poslední chvíli, než odešel a svojí radu, která společným hlasování rozhoduje o krocích, mimochodem právě ČNB (i zákonem daným) je zodpovědná za inflaci a cílování inflace
Deflace je dobrá?
To je zase trolling nebo to myslíš vážně?
To je blbost, to bych si pamatoval.
Školení mám rád.
Je to tak prospěšný, že proti tomu samotná Čína bojuje
Věděl jsem že se chytneš.
Za prvé nikdy netrolim a za druhé deflace je dobrá, což nepochybně víš .
Má to samozřejmě několik “když”, ale jako jev je to pozitivní.
Ne, jev je to negativní viz odkaz na článek, proč Čínská vláda proti bojuje. Peníze ztrácí hodnotu rychleji, než při inflaci. Do ekonomiky se dostává čím dál míň peněz a náklady zůstávají stejné, tím ti vzníka produkční mezera
Lidi se už naučili počkat na povánoční deflaci. Pod stromeček si koupí jen pár hloupostí, ale stěžejní nákupy dělají až ve slevách.
Je docela možné, že příští rok můžou být slevy hodně výrazné.
Fakt nedělám si srandu.
Už zvedají ceny, aby to nebyla taková rána a to ty daně jsou do konce roku.
Bude ještě hůř.
Polsko/poláci hodně narazí.
Jeste budou jezdit sem. (bez ironie)
Až mi to vyrazilo dech.
Jsem rozhozen.
Já jsem ti to tu psal, proč tě to teda překvapuje?
Ale roztočí se ekonomika a v konečném důsledku dojde nejen k vyčištění trhu od neprodejných ležáků, ale i k ziskům, ke kterým by nedošlo ani inflaci.
Měl jsem dlouhej seznam… 2/3 jsem vyškrtl, že to radši koupím u nás.
Jedu domu s poloprazdnou taškou.
Nerozotčí se ekonomika, když v té ekonomice duchází k tomu, že tam nejsou peníze …