Hamilton v Katare nemal chuť pokračovať: Nebudeme sa lúčiť v najlepšom | Magazín F1 - F1online.sk

Přesně na těchto příkladech jako je teď Ham vidíme, jak vlastně nic nevíme a že to, co je nám vlastně skryto v přístupu k pilotům informacím a vhledu do “fungování v garáží”, je naprosto zásadní. Tam stačí detaily a pilota to prostě může vyřídit. A vyřídí ho to o to víc, čím víc tomu podlehne a vnitřně to vzdá. Hamovi přeji aby se ve Ferrari zase chytnul, tohle by nebyl pěkný konec. Věřím, že věk v tomhle nehraje tu zásadní roli.

5 Likes

Hamo mi bol od začiatku sympatický. Aj keď bol niekedy drzý, tvrdohlavý, ale nebol bezočivý. Možno to mi na ňom imponovalo. Preto mi príde ľúto, že sa doňho kadejaké dilino naváža. Je menej, než tí ďalší 19. chrti na rošte, lebo má tmavú kožu, že získal od svojej vlády ocenenie? Tam je to zvykom, vážiť si ľudí, ktorí reprezentujú krajinu. Vo Francúzsku je najvyššou poctou udelenie radu čestnej légie, ak sa nemýlim. A dostal ho nejaký športovec? Lewis to v živote nemal ľahké a aj teraz doňho rýpu.Závisť? Prečo testoval auto on a nie George? A keď sa s ním konečne dá jazdiť tak Hamo dostane zvyšky z Rusellového taniera. Lewis nie je hlúpy a do Maranella nepríde len tak. Aby to nebol druhý Lauda. Oni dvaja si určite mali čo povedať.

No, už veľa kecám. Pekný večer

11 Likes

Ale Sebastian se s tím i v Astonu pral a poslední mě naopak odjel s velkou chutí. Plus snažil se ten tým táhnout ve vývoji, vezmi si, že začínali jako praktický nejhorší tým (+ Seb covid).

Svým způsobem je užitečné vidět, že horší časy můžou přijít i na někoho jako Hamilton, a to ho někteří exponovali jako ligu nad Vettelovy možnosti. Ale Seb měl morálku, která podle mě Hamiltonovi, no, trochu chybí.

Každopádně ve Ferrari může ožít.

U nás je úspěch nejvyšší forma provinění. :slight_smile:

5 Likes

Sám to nikde nezmínil, mám za to, že kdyby byl odstřihnut od novinek, uvedl by to a nedával poraženecká interview.

… taky pravda😣🥹😣

vyjadril by si sa jasnejšie?

Ferda nemá rád Fernanda, tak se tady tím vymyslem, že se Alonso vzdává v závodě, tak občas prezentuje. Logického za tím nic nehledej

2 Likes

Myslim ze sa pocas sezony objavili spravy, ze mu dali nove diely a on ich ponukal Russellovi. Za mna nezmyselne z hladiska vykonov hned z niekolkych dovodov.

Po prve, team si asi myslel, ze by sa im hodil jeho vstup a takisto nechceli sa nanho vykaslat. Tiez by tam z jeho strany mala byt lojalita vzhladom na to, co mu dali a ked je plateny do konca roku 2024, tak ma do konca toho roku odvadzat maximalne vykony a nie zobrat o odstavenie auta alebo dokonca povedat sam, ze vypne motor a odstavi to.

Po druhe, ako pisem vyssie, nechapem preco by ho blokovali, ked si v praxi nema co odniest prec ako pilot. Nie je to Vettel, co sa o auto a jeho fungovanie hlbsie zaujimal.

Po tretie, z jeho strany nie je prospesne sezonu “vypustit” len preto, ze odchadza. Posobi, ze to len z povinnosti tento rok odjazdil. Ked vsak vypadne z tempa, je ovela tazsie sa donho vratit, zvlast vo vyssom veku. Praveze teraz mal zo seba vydavat to najlepsie, aby isiel do Ferrari nastartovany, ak si mysli, ze to zobral ako oddychovu sezonu pred novym zaciatkom, moze sa mu to vypomstit.

A po stvrte, skalni fanusikovia si to vselijako ospravedlnia, ale za mna to vobec nevrha dobre svetlo pri prestupe do Ferrari. Rozprava o tom, aky je Ferrari pojem, aka je cest jazdit v ich aute a on tam ide s tym, ze zije zo starej slavy a aktualne je vypaleny, chce odstavovat auto, ked ma dobre auto robi chyby, zacina o sebe pochybovat a nema motivaciu. Ak by malo Ferrari v 2025 stvrte najrychlejsie auto a bude robit toto, tak ho tifosi zozeru ze ani kosti nezostanu.

A mimo temu, Kiks ma tu za to zvozila, ale vsimol som si, ze nie som jediny, kto ma z Mercedesu pocit, ze Russell bol takpovediac “manzelstvo z nutnosti”, alebo interim riesenie. Ze s nim ako s vodcom/sampionom nie uplne pocitaju a cakaju na zazrak v podobe Antonelliho. Zda sa mi, ze tam Russell nie uplne zapadol a Wolff sa po nociach modli, aby bol Antonelli lepsi. Nevidim tam ten teamovy spirit, co mali s Hamiltonom.

5 Likes

@HellHogr má pravdu. Stačí si připomenout nevydařený návrat Hondy s McLarenem, a hned všichni ví které období jsem měl na mysli. :wink:

1 Like

Už nech je akokoľvek, to čo bolo včera, sa už nevráti. Vravel som, že kašlem na f jednotku, lebo tie chobotiny, čo FIA vyvádza mi lezú na nervy. Ale na Lewisa sa nevykašlem. Chcem ho vidieť pretekať.

3 Likes

Taky jsem hodně zvědavý jak se bude Hamíkovi ve Ferrari dařit. A souboje s Leclercem snad budou hodně zajímavé. Alespoň zatím se zdá, že Vasseur ponechává jezdcům dostatek prostoru, aby jsme se bavili.

1 Like

Dve, možno tri veľké ceny by mohli niečo naznačiť. Ak sa dohodnú, povedzme ako Mika s Davidom, možno bude sranda. Nemyslím SPA, keď David odrovnal Michaela :rofl::rofl:.

1 Like

Jakože tu pomyslnou flashku s kopií přinesl on?

2 Likes

Předpokládám, že si to Hamík s Leclercem rozdají především na trati a zákulisních bojů bude přiměřené minimum.
Mika odešel předčasně. Byl nejen oblíbený, ale taky neskutečně dobrý. A David byl taky moc fajn. Opravdoví velikáni F1.
Louže jsou sviňa, Člověk by netušil jak moc dokážou formuli zbrzdit.

1 Like

Já fakt nechápu, že si někdo myslí, že jezdec má velký vliv na vývoj v roce 2024. Allison to popisoval někdy 2019, že feedback jezdce je důležitý skrz ovladatelnost a nastavení, ale na vývoj nemá žádný vliv, všechno se jede přes data.
Ale tak co by tu zase nešíříl svoje pohádky :grinning: ale Vettelova morálka byla vidět v RBR 2014, Ferrari 16, 17 i 18. Za to co tu píše by se nemusel stydět ani baron Prášil

2 Likes

Hakkinenovi sa zmenili priority a k tomu prispela dost nevydarena sezona 2001. A mozno aj videl, ze sa to McLarenom-Mercedesom neubera dobrym smerom. Ale bol to pan pilot, jemu by clovek skaredy tah na trati hladal velmi dlho.

Coulthard bol zasa moc gentleman. Nejaka rychlost tam bola, ale majstrovsky material to nebol. Podobne vnimam aj Frentzena. Oboch som ich mal velmi rad, ale oni skratka za tym nesli. Hakkinen bol rychlejsi a Schumacher robil vsetko pre to, aby vyhral, takze tito dvaja nemali v danej ere narok.

2 Likes

Ak myslíš ten Davidov kolotoč v SPA, tak to bol horror. Asi najväčšia havária v f1

To je tak, když někdo nechce řešit co vidí na trati (jediný co můžeme více posuzovat) a radši bude vytahovat pohádky, který se nedají ničím podložit. Každému, kdo má všech 5 pohromadě musí být jasné, že je to nesmysl dávat jezdci takovou váhu na vývoj jakou se snaží neustále Bretnix u Vettela. Navíc u AM víme, jak najednou přišli s uplně jiným vozem - podle Bretnixe ho nejspíš sezonu a půl někde narhoval po nocích Vettel. Jeho slovy - to bude ta pravděpodobnější varianta. :upside_down_face: :sweat_smile:

2 Likes

David bol nežný hulvát, keď si to prihasil na jachte do Monaca a po celovečernom vymetaní barov skončil s ďalšími jazdcami na jachte a pokračovali do rána. Rok si už nepamätám, ale bol z toho riadny bordel.