Myslim ze sa pocas sezony objavili spravy, ze mu dali nove diely a on ich ponukal Russellovi. Za mna nezmyselne z hladiska vykonov hned z niekolkych dovodov.
Po prve, team si asi myslel, ze by sa im hodil jeho vstup a takisto nechceli sa nanho vykaslat. Tiez by tam z jeho strany mala byt lojalita vzhladom na to, co mu dali a ked je plateny do konca roku 2024, tak ma do konca toho roku odvadzat maximalne vykony a nie zobrat o odstavenie auta alebo dokonca povedat sam, ze vypne motor a odstavi to.
Po druhe, ako pisem vyssie, nechapem preco by ho blokovali, ked si v praxi nema co odniest prec ako pilot. Nie je to Vettel, co sa o auto a jeho fungovanie hlbsie zaujimal.
Po tretie, z jeho strany nie je prospesne sezonu “vypustit” len preto, ze odchadza. Posobi, ze to len z povinnosti tento rok odjazdil. Ked vsak vypadne z tempa, je ovela tazsie sa donho vratit, zvlast vo vyssom veku. Praveze teraz mal zo seba vydavat to najlepsie, aby isiel do Ferrari nastartovany, ak si mysli, ze to zobral ako oddychovu sezonu pred novym zaciatkom, moze sa mu to vypomstit.
A po stvrte, skalni fanusikovia si to vselijako ospravedlnia, ale za mna to vobec nevrha dobre svetlo pri prestupe do Ferrari. Rozprava o tom, aky je Ferrari pojem, aka je cest jazdit v ich aute a on tam ide s tym, ze zije zo starej slavy a aktualne je vypaleny, chce odstavovat auto, ked ma dobre auto robi chyby, zacina o sebe pochybovat a nema motivaciu. Ak by malo Ferrari v 2025 stvrte najrychlejsie auto a bude robit toto, tak ho tifosi zozeru ze ani kosti nezostanu.
A mimo temu, Kiks ma tu za to zvozila, ale vsimol som si, ze nie som jediny, kto ma z Mercedesu pocit, ze Russell bol takpovediac “manzelstvo z nutnosti”, alebo interim riesenie. Ze s nim ako s vodcom/sampionom nie uplne pocitaju a cakaju na zazrak v podobe Antonelliho. Zda sa mi, ze tam Russell nie uplne zapadol a Wolff sa po nociach modli, aby bol Antonelli lepsi. Nevidim tam ten teamovy spirit, co mali s Hamiltonom.