Hamilton na Hungaroringu pohorel, Verstappen zažiaril a prepísal ďalší rekord | Magazín F1 - F1online.sk

Na toto Ti odpíšem, lebo je to pomerne jednoduché

1. Po všetkých tých vyjadreniach ako o neho určite mali záujem a celej tej histórii rivality. Museli by mať veľmi dobrý dôvod a ten nemajú. Hlavne kým o tom de facto rozhoduje Helmut Marko, takže je tam aj trochu ješitnosti. Čo je rozdiel oproti napr. McLarenu, ktorý ho v 2015 zobral aj druhýkrát. Ron bol o niečo menej ješitný, ale hlavne mal oveľa lepší dôvod Fernanda zobrať, RB ho nemá, takže s radosťou žiadnu ponuku nedajú. (môj názor)
  2. Pre VER v RB? Pokojne áno. Je dosť dobrý aby na neho vyvinul tlak. Je dosť inteligentný aby sa nenechal obabrať. Ale je aj pravdou, že keď ide o veľa, vie v tímoch urobiť poriadne dusno. Navyše je potrebné čítať v kontexte môjho príspevku, že ALO je zo špičkových pilotov jediný, ktorý by podľa mňa reálne zvažoval ísť do RB k Maxovi. Ostatní by boli viac opatrní.

Neobhajoval som, lebo necítim potrebu ich obhajovať, to nemá nič s odvahou. Keď som pochopil, že nie si schopný vidieť môj point (nevravím, že s ním musíš súhlasiť - ani pri obvyklých debatách s @Unleash_the_lion to nie je o tom, že by sme sa zrovna vo všetkom zhodovali), namiesto toho si útočný ako konieckoncov aj teraz, tak nebudem predsa strácať čas.

Neviem koľko máš presne rokov, snáď to časom pochopíš.

5 lajky

První bod beru.
Druhý ne, protože srovnáváš jabka s hruškama. Ocon je na trati vuči kolegovi prase, Alonso na trati neprasí, to bys mohl vědět. Takže to srovnání Ocon nebo radši Alonso je mimo.

Naposledy jsi tu utočil ty na mě a to jsem ani v debatě nebyl, to jen tak na okraj k tomu kdo je utočný (na to si nejspíš nevzpomeneš, vid…). :wink:

A to, že jsem tu xkrát upozornoval na tvé nesmyslné poznámky k Alonsovi, jak mu to například nešlo první zavod za AM v Bahrajnu - tam si myslím, že si to zasloužilo nějakou sebereflexi od fandy Alonsa. Stejně tak jak si tu psal že na to už nemá atd… :slight_smile: A ano, máš pravdu, nesouhlasím s tebou prakticky v ničem a jako fandu Alonsa tě neberu. :slightly_smiling_face:
Nicméně jsem rád, že jsi poprvé alespon zareagoval. :+1:

1 lajk

Žiadny prepadák, okrem štartu, lujzo nepredviedol, proste to auto ma viac nemá, Džordža porazil a pole position vybral s odretými ušami. Snáď ani luzjo v tých najdikovejsich snoch neveril, že má šancu dnes

Keďže fandím Estebanovi a Landovi tak by som im dopriala aby šli do najlepšieho týmu a tým je RB, ale ťažko tam pôjdu, kým tam bude Maxo.
Checo je zatiaľ postačujúca dvojka, nemusia chytať paniku koho miesto neho. Kým tam je Maxo tak tam nikto z top kazdcov nepôjde, jedine Charles, ktorý po tých rokoch vo Ferrari je v nastavení, že už nič horšie nemôže byť a zároveň všetko je lepšie ako Ferrari

Upgrade Mclarenu ťahá celú túto sezónu, ináč boli tie rozdiely priepastné. Tiež úplne nechápem odkiaľ to vytiahli, dúfam, že im to ešte vydrží. Fakt som to nečakal v takejto sezóne a v dobe, keď sa auto musí pripravovať dlhodobo a rozdiely sú veľké. S tým 2009 si to trafil, to bol jeden z najlepších rokov z f1 vôbec, veľmi vyrovnaný.

Piastri mal údajne damage z nejakeho obrubníku, preto od istej fázy závodu odpadol. To dáva aj logiku, neni predsa možné, aby pol závodu pomaly naháňal Maxa a druhú polovicu bol pomalší než Ferrari.

5 lajky

Kdo by měl málo, tak se ješte jedou esport formule. Mexiko.
Opmeer je největší superstar. Dvojnásobný mistr světa.
Blakeley je asi v současnosti nejlepší a úřadující mistr světa.

Jede se kolo na kolo. Všichni stejné podmínky.
Rozhodují tisícinky.

1 lajk

osobne iba poviem že na to že RIC mal hned prvom kole kontakt a sa prepadol na posledne miesto tak pretekove tempo mal celkom dobre a nakoniec porazil kolegu čo je asi hlavne

1 lajk

Snad nerozvířím vášně (některých citlivějších uživatelů), ale doplnil bych ten první bod. Fernando Alonso nebude v hledáčku Red Bullu také kvůli věku. Nikoli proto, že by kvůli němu jezdecky ztrácel (v prvních závodech úspěšně vyvracel můj názor, že po čtyřicítce už nervová soustava není tak pohotová jako bývala), ale proto, že Red Bull bude preferovat stabilní řešení na delší dobu. Albon nebo Gasly (a Kvjat) dostali padáka, protože nepodávali uspokojivé výkony, ale tam, kde byl Red Bull spokojen, s piloty prodlužoval smlouvu (Vettel a Ricciardo odešli, protože se tak sami rozhodli). Pérez letošní rok dokončí, lze soudit, že bude jezdit i v tom dalším. Čili Red Bull bude řešit otázku, koho posadit do kokpitu v roce 2025 (pokud to s Pérezem nevezme rychlejší konec). Kolik bude v roce 2025 Alonsovi? A jakou časovou perspektivu by taková spolupráce měla? Charles, Lando, eventuálně Oscar Piastri jsou v tomto ohledu čerstvější a perspektivnější. Ostatně i sám Alonso tuším někde prohlásil, že Aston je poslední tým, za který jezdí.

Druhý bod, který bych vypíchl, se týká osobnostní chemie. Teď nemyslím vzájemné sympatie, které stejně na dráze nehrají roli. Myslím míru egoismu, která je těmto mistrům vlastní. MV, FA a LH mají tuto míru velmi vysokou, což znamená očekávání, že tým bude reflektovat jejich slovo a potřeby, nebudou se muset příliš přizpůsobovat požadavkům druhého. Osobně mám za to, že jakýkoli mix těchto tří pilotů z tohoto důvodu nebude fungovat. Charles a Lando se sice ve svých týmech pokoušejí vybudovat si podobný status, ale nemají ještě ego velkých vítězů (protože ta velká vítězství nepřišla). Jejich kariérní bilance je skromná (jakkoli Charles už nějaké výhry má). To znamená budou (případně) ochotni přijmout výzvu s tím, že se budou muset přizpůsobovat a zkusit porazit Verstappena na jeho vlastním hřišti. Je to podobná situace jako ta, do jaké šel George Russell, když podepisoval u Mercedesu. Kde to podle mě funguje, George je rival, ale koexistuje s Hamiltonem a tým to nerozkládá. Proto mi dává smysl i podobně ambiciózni dvojice v Red Bullu, ovšem v složení “prověřený mistr” a “vyzyvatel”. Tento model podle mě chtěl Red Bull naplnit dvojicí Ricciardo - Verstappen, ale Ricciardo odešel, a také snahou získat Norrise.

Na závěr: Esteban Ocon, možná až příliš démonizovaný, má ego až unikátní. Vedle Alonsa nevyhořel. Má v sobě ovšem velmi specifickou tvrdost.

2 lajkov

Ty jses tak ubohej ze ani neni mozny aby se ti to nekde nevratilo zpatky :sweat_smile: s bonzakama nechci mit nic spolecneho, takze budu rad kdyz tu svoji nevymachanou drzku budes otirat o nekoho jineho.. :sneezing_face:

On sám to ale nezmiňuje, po závodě mluvil hlavně o managementu gum. Ale jako vysvětlení by to dávalo smysl.

Ale veď ja som ani nikde nenapísal, že je to z rovnakých dôvodov, takže tu biješ slamenného panáka. Len, ako to celkovo vychádza keď si to zrejme zvážia, z tých či oných dôvodov.

Ale jasne, že si spomínam - nechcel som Vás označovať spolu so Situsom a HellHogr systémovou zmienkou, tak som Vás nazval el trío de militantes a že by ste z diskusie čo sme tam mali urobili kucapacu. Takú, ako som videl niekde pod článkom o Wollfovi na 400 či koľko príspevkov, o ktorej viem len preto, lebo som tu mal 2-3 notifikácie ako ste ma tam spomínali.
Nejako ste ale okamžite pochopili, že sa jedná o Vás (ktovie prečo, reč. otázka) a tú následnú diskusiu v rámci možností už len dorazili tým, čo som sa obával. Chvalabohu, že už bolo de facto po nej.

Keď Ti robí také starosti, že som výkon Alonsa tam ohodnotil (vtedy som to nekvantifikoval, ale pre jednoduchosť) 8/10 a nie 10/10, tak sa s tým bohužiaľ asi fakt nedá nič robiť.

Záleží, že na čo.

• Sedieť túto sezónu v RB a vyhrať titul keby bol jeho kolega Max? Už bohužiaľ nemá, resp. 10-20% šanca max? :thinking:
  • Sedieť túto sezónu v RB a vyhrať titul keby bol jeho kolega Lewis? Povedzme 50:50, ale skôr 45:55, veľmi otvorené.
  • Sedieť túto sezónu v RB a vyhrať titul keby bol jeho kolega LEC, RUS či NOR? Tak 60/65%, hlavne vďaka skúsenostiam a vyrovanosti.
  • Sedieť túto sezónu v RB a vyhrať titul keby bol jeho kolega hocikto ďalší? To by musel veľa zbabrať aby nie, takme určite.
    A obdobne keby to povedzme bolo, že na titul má AM, ale je výkonnostne na tom podobne s RB, Mercedes, či podobne.

Je to až neuveriteľne vysoká výkonnosť na čochvíľa 42 ročného jazdca? Je, sám som písal, že asi naj od 50tych rokov.
Mení to niečo na tom, že Fernando si aj sám podkopal možnosť byť TOP 10 pilot histórie a mať odhadom 2x lepšie štatistiky a že sa na tom už zrejme nič podstatné nezmení? Tiež si myslím, že nie.

Takže si len pre jasnosť vyber, s čím nesúhlasíš.

Tak ma ešte pouč čo hmatateľného z toho pre mňa vyplýva, lebo to trochu znie ako keby si rozdával povolenky fandiť Alonsovi. :smirk:

Mal som čas a pocit, že treba skúsiť nechať vypustiť Ťa trochu paru a povedať čo máš na srdci. Niežeby konverzácia zatiaľ nešla očakávateľným spôsobom, ale niekedy je skrátka lepšie napísať ako nenapísať.

5 lajky

Ale s týmto Bretnix v zásade úplne súhlasím. Dáva to hlavu aj pätu.

Teda možno až na dodatok s tým Oconom - áno ego má silné a v danom kontexte mu to asi aj pomohlo. Problém je, že to ego nemá tak úplne podložené úplne TOP výkonmi. Skrátka si myslí a aj koná ako keby mal byť majster sveta, on ním ale myslím naozaj nikdy nebude. Takže byť šéfom tímu, hlavne dominantného tímu, takého jazdca obchádzam širokým oblúkom. Dostal by som osobnosť rangu Schumacher, Senna, Verstappen s jazdeckou kvalitou Barrichella, Bergera či Sainza povedzme.

2 lajkov

V podstate este lepsie ako som vcera predpokladal ze maxo si zo vsetkych zas spravi trhaci kalendar a opat vsetkym uleti o 20 sekund a tak aj bolo a ten co vypaloval vcera rybniky dneska akosi nic moc kdeze driemal ked ho dokonca ten chaby perez predbehol :sweat_smile::sweat_smile: no po dnesku opat nic nove pod slnkom a dufam ze uz vas tie reci o tom ze vsetci uz dobehli rb nadobro presli lebo dneska opat sóda :sweat_smile::+1:t2: (peace)

Právě to jsem v zásadě myslel tím “unikátním” egem. To ego je silnější než výsledky a vedené vírou, že ty výsledky se dostaví (protože má přece to ego). (Takové zacyklené sebevědomí.)

3 lajkov

To je v suvislosti s Oconom naozaj velmi vystizne.

2 lajkov

Celkovo pekna odpoved, ale tato pasaz ma obzvlast pobavila. Uz davnejsie som sem hodil kviz o Alonsovi, z fanusikovskej trojicky sa na neho odvazil jedine @spineIesssheep a uctihodne ho zvladol na 10/10, tak mozno z toho odvodzuje patricnu autoritu.

3 lajkov

Ale zase bych uznal, že vedle Alonsa (asi i díky tomu egu) neshořel jako kus papíru. V minulosti jsem se snažil jeho výkonnost vystihnout obratem “nikoli ta nejostřejší tužka v penálu”. Což stále platí. Ale jak mi byl úplně šumafuk, tak teď mu nějaké úspěchy přeju. Jakkoli Gasly je mi sympatičtější a o Alpine jako týmu nevím, co si mám myslet.

To je ale jenom taková osobní douška.

Jaj aha, to mi popravde nedošlo, že to myslíš presne tak, my bad. Takže opakujem, súhlasím. :slight_smile:

1 lajk

Aha, tak dobre, že hovoríš. To by ma nenapadlo, že tu je koreň problému. :sweat_smile: