Však stejné jsou. Stejně nudné.
Pirelli hlavně 2023
Však stejné jsou. Stejně nudné.
Pirelli hlavně 2023
Je nemožné se ve vás vyznat, Ferda tvrdí že nic nevydrží, Ty zase že moc vydrží…
Být Isolou, tak se dám na vaření, tam nemůže nic zkazit…
To se tady jenom Ferda zasnili, že za komárů jezdili na jedné pneu 5 let, tak by měla vydržet 5 závodů.
Ty takový demokrat podporující svobodné podnikání a prosazuješ monopol?
Jednou jsem někde četl, že mezi ručně vyráběnými pneumatikami od Pirelli jsou hodně velké váhové rozdíly. Mělo to nějakou souvislost v rozdělování pro týmové jedničky. Myslím, že se jednalo u rozdíl dvaceti deka.
Sada gum prý stojí 60 000 v Kč. Já bych řekl, že dnes už to bude více. Za takové peníze by si F1 zasloužila gumu, která se nepřehřeje v kvaldě během jednoho kola. Samozřejmě, že tenhle problém se nevyskytuje na všech tratích.
Hlavně nechápu proč by v F1 nemělo být více výrobců pneumatik, když máme tolik různých výrobců motorů. Momentálně čtyři a má přibýt ještě Audi a Red Bull Powertrains.
Staněk prodává lístky za 500, aby nám řekl, co bude dělat do budoucna.
To je taky úlet. Táta zavřel kohoutky asi úplně.
Ferda, odbornik na fluid dynamics je teraz gumarensky odbornik…
A co takhle sám taky vyslovit vlastní názor?
Na pindy už tady máme Hogříka.
ten uz som vyslovil vyssie pre vsetkych co vedia citat.
Když jsi reagoval na mě, tak by ses měl taky konkrétně vyjádřit, né pouze štěkat jako ratlík.
To je přesně ten případ, kdy má nezastupitelnou roli Dr. Marko…
Kdyby se Staněk motal kolem Redbullu, tak by mu už dávno doktor řekl, že na to nemá a všem kolem by ušetřil spoustu peněz, energie, času a falešných nadějí.
Myslím, že to táta zjistil “rychle”.
Od půlky sezony škemral mladej o peníze, aby vůbec sezónu dojel.
ale ja som nereagoval na teba
Ferdo, vždyť víš, že už se to zkoušelo a nedopadlo to dobře.
Dva výrobci pneumatik by se jenom stali nástrojem k souboji dvou největších konkurentů v boji o titul a ostatní by byli jen komparz, používaný k testování.
To se už doufám nikdy nestane, stejně jako tankování.
Pneumatiky mají na výkonnost mnohem větší vliv než třeba motor, takže by měli být pro všechny stejné.
Relativně rychle, vždyť nikdy nic nevyhrál…
Párkrát něco vyhrál. To zase ne, že ne.
Já si ten souboj docela užíval. Jednomu výrobci seděly klikaté okruhy a druhému zase rychlé. Jediný problém vznikl v INDY 2005, kdy Michelin neuhlídal nový drsný asfalt.
Stát se to dnes, tak všechna vina padne na Pirelli.
Vlastně na téhle blamáži měla velký díl samotná FIA, která zakázala výměnu pneu pokud nedošlo k defektu. Aby FIA vyšla s čistým štítem, tak veškerou vinu svalila na Michelin.
Občas se podobný problém vyskytne i dnes v amerických sériích, ale tam to řeší povinnou výměnou gum třeba po každém dvacátém kole. Tehdy to ale nešlo, protože ani jeden výrobce neměl dostatečné množství gum.
Pokud vím, tak nevyhrál ani žádný evropský šampionát.
Potom je úsměvné utratit rodinné miliony za sen o F1.
Z téhle akce, kterou osobně považuju za dost neblahou, těžko odhadnout, jak na tom s financemi opravdu je. Pokud by se měl při snaze o pokračování kariéry dál takhle placatit na sbírkách, tak nejen na smysluplné ježdění nemá šanci, ale může ještě k tomu nasekat dluhy, které v životě nesplatí. Ale to ví jenom on sám a jeho okolí.
Tady nějak nevím, co přesně bych měla komu vysvětlovat, ale díky za důvěru . Za mě k pneu - myslím, že Pirelli zdaleka neodvádí tak špatnou práci, jakou občas dostává kritiku. Taky jsou pneu leckdy schopny odjet o dost delší trasu, než výrobce avizuje. Divné bylo občas vloni, že se při pohledu od obrazovky pneu lišily jenom barvou a výkony byly skoro totožné, ale to možná týmy viděly jinak . Já bych přivítala zrušení povinné zastávky, myslím, že dřív než je velké riziko defektu přichází zpomalení (což je účel), takže by to občas někdo mohl risknout a vydělat na tom. Hlavně neopakovat GP Kataru s nařízenou výměnou tuším po 12 kolech (?), to byla katastrofa.