Formule 1 by prospelo viac dodávateľov pneumatík, myslí si Coulthard | Magazín F1 - F1online.sk

“Sám Berger vzpomíná, jak měl na první trénink zhruba 900 až tisíc koní a jen o pár hodin později mu jich za hlavou dupalo klidně o pět stovek víc.” dík, áno, presne toto :slight_smile:

“Uměli bychom udělat gumu, která vydrží celý závod, ale chtěli jsme se stát i dodavatelem napínavých okamžiků”.
“Naše průzkumy ukazují, že diváci F1 jsou natolik vzdělaní, že pochopili naše zadání,” říká marketingový ředitel Pirelli…

Někdo nás tady trestuhodně přeceňuje :thinking:.

1 Like

Mám ti to vysvětlit nebo? :stuck_out_tongue:

Výmluva na zadání už ale trvá čtrnáctým rokem.
Přitom Bridgestone mělo stejné zadání, které oproti Pirelli měli mnohonásobně ztížené tím, že museli mít drážkované pneumatiky.
Důkaz že Pirelli skutečně neodvádí práci hodnou F1 je, že za celou dobu nezvládlo udělat použitelné pneumatiky do deště.

Očekávám oponentůru, že současné vozy šly s váhou hodně nahoru. To je sice pravda, ale v F1 se začaly používat nízkoprofilové pneumatiky a práci Pirellkám hodně ulehčily.
Podobné gumy se používají i v sérii Le Mans v plackách, které jsou ještě o něco těžší a hlavně vydrží mnohem více. Vždyť se jedná o vytrvalostní sérii.

Až se jednou Evap dobře vyspí a bude se jí chtít, tak vám to kluci hezky košatě popíše a vysvětlí.
Já na to nemám sociální inteligenci a trpělivost :love_you_gesture:

A kde su tvoje cojones

What is it cojones :flushed:?

Pirelli dodava pneu dle zakazky, F1 chce zastavky a strategie, kdyby je nechtela tak dodaji smes na cely zavod.

Klidne at je dodavatelu vice, nevidim v tom problem, desitky let to tak bylo.

aha, tak uz rozumiem

1 Like

image

1 Like

:+1:
Myslím, že tam kde mají být…
Má to nějakou souvislost s inteligencí, nebo trpělivostí?

casto si to prave s inteligenciou odporuje :smiley:

2 Likes

Tady je pár záběru nejen na Pirelli.

Vlastně máš pravdu, možná jsi objevil jádro mých problémů :grinning:

1 Like

No však.
Že někdo jede ve 20 kole 29,7 a v 55 29,7 na stejný pneu je ten napínavý okamžik?

1 Like

Musím se zeptat Isoly, co Tě kdy provedl…
Muselo to být něco hrozného :grinning:

1 Like

Kde mají takhle krátký okruh? :flushed:

20/21 byly pneu za mě super.
Na začátku měly extra výkon na kterých se dalo získat a potom to upadalo a upadalo. Ten kdo byl nejsikovnejsi, tak z nich něco získal.
Dnes můžeš jet 30-40 kol na desetinu přesně a je jedno jestli to je Hamilton s Perezem nebo Magnussen na Haasu.
Pneumatika je sterilní a nudná, rozdíl mezi 5 a 20 kolem prakticky neexistuje.

A vlastně… proc ti to píšu, když to nemůžeš vědět, když se na závody nedíváš. :grin:

Zeptej. :slightly_smiling_face:
Jinak pod Isolou se Pirelli hodně zlepšily. Ale když vedl Pirelli ještě Hembery, tak to byla hotová katastrofa. Nejen žmolkově ekologická. :grin:

Máš pravdu, nedívám se, takže je mě to vlastně jedno…
Já razím tezi, že je jedno jaké pneumatiky jsou, důležité je, aby byly pro všechny stejné.
Potom rozhodne to, co rozhodnout má - šikovnost techniků, potažmo pilotů…

Někdo to má jinak a chce umělé zásahy…