Ford si na rozdiel od Audi nedáva päťročné plány: Chceme vyhrať, nech to stojí čokoľvek | Magazín F1 - F1online.sk

Prečo si to myslíš? Pozri na Hondu. Možno budú prvé 3 roky tiež úplne biedny.

Ano to jsme probrali. A přesto, že Fernando znovu chyboval, tak někteří zde, to prezentovali jako mistrovství Fernanda. A mám dojem, že jsi byl buď mezi nimi, nebo to minimálně “lajkoval”.

Já tě nesoudím, hodnotím stav fóra dle komentářů tady. Každý má nějaké “protege”. Váš problém je, že stejně tolerantní nejste i k ostatním. Ale jak píšu. Tvoje věc.

Já váš postoj chápu a nijak negativně na tohle nepohlížím, ale myslím, že si mohu dovolit to mírně ironicky a s nadsázkou zmínit, aniž by to mělo vyvolat výraznou nevoli. Což doufám že se nestalo. Stále mám Fernanda mezi širší šp_ičkou. Pokud to nevnímáš, nic s tím nenadělám.

https://youtube.com/shorts/OUW5HRlJsYA?si=kStdbER3074Y-NDk

Čteš to přesně obráceně než jsem to myslel. Stačí se na to podívat v kontextu toho co jsem psal dříve.

Fernando je dle mého dobrý AM jen na to, aby je vytáhl z nejhoršího. Jakmile se auto zlepší, začne se “přizpůsobovat” Lancemu. Proto podle mého Newey a další, oceňují Lanceho zpětnou vazbu (která je asi kvalitní, ale jde jiným směrem než Fernandova).

Lance je schopen v určitém okamžiku (jakmile se auto zlepší) dodávat kvalitní zpětnou vazbu a je upřednostňovaný na úkor Fernanda. Ale to je jen můj názor.

Feedback od jezdců se přeceňuje, už XY inženýrů to řeklo.

Pak nechápu, proč se tvrdí, že RBR staví auto na Maxe, když jeho feedback nehraje zásadní roli a přeceňuje se.

Pokud Inženýři feedback pilota neberou v zásadě v potaz, nebo omezeně, nemohou auto “postavit na pilota”.

1 Like

Ja som pisal o tom, ze si ludi, co stavaju Maxa ako podpriemerneho hned oznacil za ‘‘expertov’’, co je zosmiesnene a nasledne si spochybnil Hamiltonov jeden titul, pritom ich mohol mat kludne 10.
O tom to som pisal a ty tu spustis svoje slohove prace o tvojich pocitoch po minulorocnej sezone.
Absolutne nikto nevie, ako dopadne rok 2026 a kazdy tu striela na slepo.

A kolko rokov je v F1 a kolko tych rocnikov prehral s kvalitnymi kolegami ci majstrami sveta ?
A ty tu das do porovnania :

Novacik bol, ale jazdil rok pred tym v TR nie ? A prestupil do kvalitneho timu. Kedze si sem uviedol rok 2016 a to je presne ten rok, kedy bol MERCEDES dominantny a Hamilton s Rosbergom sa bili o titul daleko pred vsetkymi…
A ferrari skoncilo 70bodov za RB. Cize Rb az tak zly monopost nemal, kedze sa Ricimu podarilo ziskat 1x PP, 4x najrychlejsie kolo a ziskal 1prve miesto aj napriek tomu, ze mercedes bol o level pred vsetkymi.
Verstapen ziskal 1x najrychlejsie kolo a 1x prve miesto a to prave vdaka kolizii dvoch mercedesov…
Takze tu zase nestavaj vzdusne zamky… a neporovnavaj zase neporovnatelne.

Rb sa striedal iba s jazdcami ferrari a povedzme si uprimne, Kimi uz nebol rychly. Verstapen sa striedal s Vettelom skoncil 1x prvy v spominanej VC Spanielska a 4x druhy, takze nejazdil v pomalom monoposte ako bolo napriklad vtedy ferrari, kde Vettel dokazal ziskat maximalne 3x druhe miesto…
Raikkonen za nim bol iba 2x druhy. A to na ukazuje, ze rok 2016 na tom ferrari nebolo dobre, presne ako minuly rok, ktory stale porovnavas.
Pred Ferrari boli jednoznacne RB, Mclareny a Mercedesy. A Hamilton po 13rokoch s mercedesom pod kapotou prestupil do uplne ineho monopostu. A to ho nechcem hajit, ale Ferrari ma totalny srot a Leclerc s tym dokaze jazdit len preto, ze je tam uz roky a pozna ten monopost. Samozrejm je aj velmi rychly, oproti Hamiltonovi. Hamilton sa na leclerca chytat nebude vobec. Ma uz svoj vek a pomaly ale isto spomaluje. Ale rozhodne sa to neda porovnavat s rocnikom 2016 v podani RB, ci ako si tu uz uviedol Aston, kde obaja jazdi jazdia roky a beru drobne body na konci top10.

Nějak nechápu v čem je mezi námi spor. Tedy takhle, já s tebou spor nemám vůbec a tvé “slohové práce” mě nijak neštengrují.

Takže pokud je to jen v hodnocení Maxe, je to přirozené. Já vidím Maxe jako čtyřnásobného mistra světa a nejlepšího pilota současnosti. Ty, soudě podle tvých příspěvků nyní a i dříve, nikoliv, nebo alespoň jinak.

To je v pohodě a pojďme dál. Psal jsem, že hodnocení Maxe je pro mě mimo diskuzi.

To že jsem si dloubnul do Lewise je snad na poměry tohoto fóra akceptovatelný žďuchanec, za který se necítím povinován nikterak se omlouvat.

A jen pro pořádek, Max se střídal s Kvyatem.

Rozhodně tady nikdo nepsal, že hodiny byly ukazkou nadpřirozených schopností Alonsa, to že to udržel na trati a hned pokračoval bylo z velké části i štěstí asi. Já ti jen posílal, že ty samé hodiny vyrobil Verstappen a taky tady nikdo nepsal, že je to ukázka stáří.
Ten víkend i přes chyby byl pro Alonsa velmi dobrý v Astonu, který se celou sezonu trapil. Takže jo k nesmyslum nejsem tolerantní.

Jinak tvojí vizi toho jak ted upřednostnují Alonsa a pak začnou Strolla absolutně nechápu. Alonsa ani ted neupřednostnují, nebo mi ukaž čím se tak děje!? Maximálně mohou začít Alonsa potápět jako to dělají v RB s jejich dvojkama. To že AM je projekt pro Strolla a RB projekt pro Maxe asi zpochybňovat nebudu. Já ale stále doufám, že by to Alonsovi neprovedli, protože jezdecky je úplně jinde. A zpětnou vazbou? Jako really? Stroll umí možná tak rozmlátit garáž, že mu musí zaměstnanci podkuřovat je asi věc druhá…

1 Like

Perezovi jsou vsemi agenturami vnimani jako hodnoverny zdroj… :+1:

Jistě, Perez co jezdil několik let s Verstappenem v RB je špatný zdroj, lol. :+1:
Ty třeba určitě víš jak to je…

1 Like

Třeba existuje ještě lepší zdroj než přímý protagonista. Nikdy nevíš.

2 Likes

jj, zlatá muška možná. :smiley:

2 Likes

Helmut Marko a Red Bull oficiálně několikrát zmínili, že rozdíly jsou v pilotovi a jeho schopnostech a ne v jiném materiálu. Myslím, že i Helmut byl v Red Bullu a má rozhodně menší důvody přikrášlovat, než Checo, u kterého se to dá očekávat a i chápat.

https://www.f1oversteer.com/news/helmut-marko-issues-brutal-response-to-sergio-perez-after-he-lamented-max-verstappen-upgrade-advantage/?utm_source=chatgpt.com

Helmut, aha, jako vtip dobrý. :+1:

2 Likes

Proč je Helmut vtip a Checo pro tebe relevantní zdroj?

Checo o sobě tvrdí, že byl lepší než říkají jeho výsledky. Helmut nebyl zaměstnanec Maxe ani Checa. Rozhodně jemu věřím v hodnocení schopností pilota víc, než tomu pilotovi, který mluví o sobě.

2 Likes

Takže to co popisoval Perez je pro tebe lež? Něco byly dost konkrétní věci. Gasly taky říkal že by mohl hodiny vyprávět.
Za mě byl Helmut nejtoxičtější dědek v F1.

4 Likes

Ty ho nemas rad, pretoze keby mal razanciu ako Stella tak by snad Alonso vo Ferrari nejaky titul zlepil. Helmut mal ale jasno, kto titul donesie a podla toho to tam zariadil.

Ferrari nemělo Neweyho a Alonso bojoval proti Neweymu. Bohužel to bylo nad jeho síly. Se Stellou to nemá nic společnýho.

2 Likes

Audi je okruhova velmoc, uspech je povinnost.

Ano za mě také.

Vy (myslím tím Honzu a tebe) jste hrozně posedlí slovem lež. Já vůbec nerozporuju, že Checo to tak vidí a věří tomu. To z toho ale automaticky nedělá pravdivý výrok.

Mimochodem, po Baku 23 se Helmut vyjádřil, že Checo chápe auto lépe než Max. A jak na to Max reagoval? Vyhrál co mohl. Checo prostě tak silný psychicky nebyl. A ano, to jak do něj Helmut tepal, bylo pro mě za hranu a několikrát jsem to i psal.

Také za nejlepšího šéfa v F1 co se týče managementu pilotů považuji Tota. To ale nic nemění na tom, že za relevantnější zdroj v této věci považuji Helmuta.

Ale například když hodnotí Helmut Gaslyho, tak mu nevěřím, protože tam je jednoznačná osobní animozita. Ale Checo tam byl extra dlouho a šlo se mu maximálně naproti.

3 Likes