Ford si na rozdiel od Audi nedáva päťročné plány: Chceme vyhrať, nech to stojí čokoľvek | Magazín F1 - F1online.sk

Ano shrnuto je to jasně a ta predikce má logiku. Já s tím souhlasím.

Já si k tomu ještě přidám tu emocionální rovinu. Honda - Fernando. A vychází mi, že některé interakce uvnitř teamu budou dost složité a určitě ne ku prospěchu.

Třeba se spletou a nálepku Haas nalepí na Cadillac. To si někdo ve Ferrari odseje. :grin:

Už zase lžeš tiMure? O nadpřirozených schopnostech tu máš ty svoje pravidelné standupy.

4 Likes

Spadla klec. Zase chytil pokémona na kupu hnoje.
Hezky tě namotal. :stuck_out_tongue:

1 Like

Ty žvásty se akorát nedají číst.

2 Likes

Ano, velmi nepřekvapivě je to můj názor na to, jak jsou síly rozloženy na základě předchozích sezón a výkonností jednotlivých teamů a pilotů.

A samozřejmě se mohu mýlit, tak jako jsem se mýlil před sezónou 2022, kdy jsem předpokládal Mercedes, jako jednoznačného adepta na titul a jako jsem se mýlil před sezónou 2025, kdy jsem očekával, že Lewis bude pro Charlese obrovskou výzvou a že má potenciál ho porazit.

A můj názor rozhodně není jednostranný. Nefavorizuji Maxe (jen oceňuji jeho kvality), ale naopak McLaren v těsném závěsu s Mercedesem. To že nevěřím AM, případně Lewisovi ve Ferrari je logické a prosto jakýchkoliv animozit. Je to věcné vyhodnocení stavu, kdy Lewis od roku 2022 včetně, prohrál 3 ze 4 interních soubojů a Ferrari dlouhodobě nepodává předpokládané výkony.

Mimo jiné, Max ve své druhé sezóně v F1 a nováček v RBR v roce 2016 prohrál interní souboj s Danielem v poměru 204 ku 256, to jest 80% bodů. A to nastoupil až od 5tého závodu. A přesto se tu někteří vyjadřují, že ho Daniel “zajezdil”.

Takže nováček 18 let vs sedminásobný mistr světa. Lance bez výraznějšího uspěchu (bez vítězství v F1) vs dvojnásobný matador. Každý si může udělat názor sám.

Nevadí, i Cola K-Classic má své konzumenty.

Nespoléhám na Maxe, jen s ním počítám. Jednoznačně favorizuji McLaren a za ním Mercedes. A předpokládám, že Max je nejadaptabilnější a podá nejlepší feedback. A zohledňuji i jeho výhodu v teamu, který pracuje primárně jen na něj.

Jak to chodí v RB nam docela detailně popsal Perez no. :smiley:

3 Likes

Hajdar se jim na to vykasle a pojede si svoje, tim padem Emil nebude stihat jeste vic, realne ho vidim krouzit kolem 10. mista s obcasnym odstoupenim s poruchou motoru.

Je to poměrně věcně napsané s odkazem na stav tohoto fóra, kdy určité výroky jsou zde brány jako absolutní a to bez ohledu na jejich hodnotu, pouze s přihlédnutím na “o kom se píše” a “kdo to píše”.

Nic jiného, bohužel nejen poslední dobou, tu na fóru nehraje roli.

2 Likes

To ale @tiMur jako spravny fanousek RB zkusene prechazi bez povsimnuti, kontakt s realitou obecne modrym nevoni, jim sedi nosit si v hlave vlastni navymyslenou praudu :yum: jen jim jaksi nedochazi ze je to strasne smesny, ale treba nas chteji bavit a to ja vitam.

1 Like

Jak to chodí v RBR tu popisuje kde kdo. Jak to chodí i v ostatních teamech víme také. A myslím, že i ty jsi upozorňoval na nestejné postavení Oscara v McLarenu oproti Landovi.

Já žádné iluze o interní “férovosti” teamů nemám. Ať již je to Ferrari a jejich “musíme pomoci Lewisovi”, kdy se auto propadlo ze druhého místa na čtvrté, přístup Mercedesu k Waltterimu v roce 21, AM který poté co v první polovině 23 jezdi prostřednictvím Fernanda na špici a jejich “Lance” se trápí, náhle “zázračně” propadá, ale Lancovi výkony se dostávají mimo zorné pole.

Takže, já s tebou ve sporu o tom, že RBR preferuje Maxe a Max by možná tak dominantně, pokud by auto bylo na “jiného”, nevypadal, rozhodně nejsem. To si mě pleteš. :wink:

1 Like

Kvituji především kratší rozvor. 30 kilo dolů při tak menších rozměrech beru spíše jako velké zklamání. Mohlo to být mnohem více.

Perez neni kde kdo a bav se se mnou :woman_with_turban:

Myslím si, že se v rámci vyrovnanosti ta váha ještě před začátkem navýší.

Může být. Každý tým bude mít v šuplíku nějaké vychytávky schované a vytáhnou je až na poslední chvíli.

jestli si vzpomínám dobře, tak jsme tu chyby Alonsa a Verstappena společně probírali, chtěl jsem ti ukazat že oba vytvořili stejné chyby, když jsi tu psal jak to ukazuje na stáří Alonsa. No ty si tady z toho vykouzlil:

jestli lhaním a plkáním chceš ukazovat stav fora, tak ok no, ukazuješ jen svoji uroveň.

3 Likes

Cože? Mohl bys mi to nějak přeložit? :smiley:
Nevím jestli se snažíš dělat, že Fernando v AM je něco jako Verstappen v RB, tak to jsi hodně mimo no. To co se děje v RB není nikde jinde ani zdaleka a AM na Alonsa určitě nejede, tam se například o upgrady střídají…

3 Likes