Nuž evidentne to nie je evidentné pre každého. Snaha o vysvetlenie bola, teraz už na to musí prísť každý sám.
Tak isto nechápem že keď niekto si zapne MS vo futbale alebo preteky v Katare tak si povie “žiadnu politiku tu nevidím”. Celá F1 (a aj futbalové kluby ako PSG/City) funguje ako platforma organizátorov (vlastníkov), či už na zisky alebo presadzovanie si svojej propagandy a politiky. Ale keď Hamilton alebo Vettel si dá dúhové tričko tak tí istí ľudia ktorí nechápu že sa pozerajú pri pretekoch v Katare na jednu veľkú politickú kampaň budú hovoriť ako sa na politiku nechcú pozerať pri športe. Na druhej strane ma to neprekvapuje, takýmto ľudom zvyčajne nedochádza základné pokrytectvo a odporovanie si tvrdení.
Máš pravdu a súhlasím.
Záleží na tom, ako kto vie filtrovať to, na čo sa pozerá.
Do tretice, to prehlasenie prednieslo cdc nie ja. Ja som jo to len zopakoval. Nepopieram nič osobne som žiadnu studiu nerobil, cdc ano. Že mi vkladas nieco do ust ti za pravdu nedá.
Tak prečo to sledujes? Ja som osobne nevidel jediny pretek od australie 2019 a 0 zapasov majstrovstiev sveta. A kto že tu podporuje sejkov čo?
Nevidel si jediny pretek 3 roky a napriek tomu sa chodíš vyjadrovať na stránku F1 čisto či už ohľadom politických tém FIA (očkovanie, ludské práva) alebo diskusie Schumacher vs Hamilton.
Čo sa týka CDC, myslíš túto štúdiu kde tvrdia že očkovanie znižuje pravdepodobnosť nákazy?
“A new CDC study finds the mRNA COVID-19 vaccines authorized by the Food and Drug Administration (Pfizer-BioNTech and Moderna) reduce the risk of infection by 91 percent for fully vaccinated people”
A čo ta teba trapi kde chodim a co robim ja, si az prilis velky fanusik. Najdi si ine hobby.
Prepac ale podobrotky to nejde. Ty si sprosty?
Kde tam vidis znizenie transmissii z osoby na osobu. Citaj dalej a studuj anglictinu pretože mas jednoznacne medzeri.
Ja to chapem tak, ze Lewis chcel propagovat SMER v dalsich volbach tak to FIA zakazala. Je to prilis nejednoznacne, asi aby piloti nekazili FIA biznis.
Musis byt naozaj hlupak ked ti nedochadza ze ked znizis pravdepodobnost nakazenia znizis aj pradepodbnost širenia
natvrdly budes asi ty. tolko si sa odvolaval na CDC ale neprecital si evidentne nic. Ked it tu chalan postol link na CDC kde to mas cierne na bielom, tak mu ides nadavat do sprostych.
To chlapče si len domyslas ty. Od úplného začiatku sa bavíme o transmisii z očkovaného pacienta na druhú osobu. A ty tu postnes ako vakcina zníži nakazenie fyi ten pacient nadalej môže byt clovek nositelom virusu a preniest ho na druhu osobu.
“WASHINGTON — COVID-19 vaccine will not stop transmission of the virus, U.S. Centers for Disease Control Rochelle Walensky said Thursday.”
Tu máš vypoved pfizeru a inych pred komisiou.
Cdc
COVID-19 after Vaccination: Possible Breakthrough Infection.
Ale vsak ty vies lepsie že…
a ten clanok si si aj precital cely, alebo len nadpis?
"But experts and research say that the COVID-19 vaccines have provided benefits in terms of limiting infections and transmission, at least with earlier variants of the virus and for a period of time after being vaccinated.
Dr. Walter Orenstein, associate director of the vaccine center at Emory University, told the AP that the fact that Pfizer did not address the vaccine’s impact on transmission during clinical trials is not unusual, because transmission is a complex metric to measure."
Z toho isteho clanku. Ale takto to holt vyzera, ked si niekto mysli, ze komplexne vedecke otazky dokaze zodpovedat iba na zaklade zdraveho sedliackeho rozumu. No nemoze. Prospelo by ti, keby si si uvedomoval svoje intelektualne limity. Ja sa nikomu nebudem smiat za to, ze nieco nevie o ucinnosti vakcinacie, sam sa do toho nevyznam. Ale fascinuje ma ta arogancia, ked si niekto mysli, ze do toho moze mudrovat ako odbornik, hoci nema absolutne ziadne vzdelanie. To je prejav tuposti. A tak to potom aj vyzera. Informacie vytrhnute z kontextu a absolutne nespravne zavery. Ono je nejaky dovod, preco sa v tych oboroch vyzaduje narocne a dlhe studium.
Projev tuposti je jít světem jako ovce, nedívat se otevřenými očima a věřit všemu co se mu svět snaží nakukat, aby z něčeho měl vlastní prospěch.
Som rad, ze si sa v mojom komentari nasiel. To co tu predvadzas je typicky Dunning-Kruger efekt, kde na zaklade nizsej inteligencie nadhodnocujes svoje schopnosti a veris, ze vies veci “prekuknut.” Keby si bol aspon z polovice taky mudry, ako si myslis ze si, tak by si bol naopak schopny odhadnut svoje limity. Vedel by si odhadnut, ktore temy presahuju tvoju kvalifikaciu a ze je niekedy lepsie, nemat na vsetko vlastny nazor a radsej pocuvat odbornikov.
Blíží se nám Ježíšek, tak jsem se rohodl, že tě obdaruji už teď a zasílám Ti , aby ses v tom davu
neztratil.
Hezké vánoce přeji.
Och, napodobne. Ono ta to asi prekvapi, ale ja nemam ambiciu ta vychovavat a ani menit. Ja ti mozem tu informaciu iba dat, to, ako s nou nalozis uz je tvoja vec. Spravodlivost je v tom, ze to budes len a len ty sam, kto bude niest zodpovednost za svoj postoj. Uprimne ti prajem, aby si tu zodpovednost nemusel niest takym sposobom, ako mnohi ini ludia, ktori “neboli ovce a nekracali s davom”, len aby sa potom dusili niekde na plucnej ventilacii na Kramaroch, pripadne uz vonali fialky zo spodu.
Pekne Vianoce!
Mne je úplne ukradnuté aký máš názor na mňa a môj level inteligencie, tak ako je mi ukradnutý ten tvoj. Faktom zostáva že vakcina nedodáva signifikantnu projekciu proti prenosu virusu od zaockovanych ktorý potvrdili či už výrobcovia vakcíny tak uznalo aj cdc. Ten uryvocek len potvrdzuje čo som tvrdil, že si to nepochopil je len a len tvoj problém. Že ma vakcina iné výhody a dodáva projekciu som netvrdil ani nepopieral nikde a nikdy.
Já ale nepopírám, že Covid žádné zlo nepřinesl. Jen poukazuji na to, že očkování proti Covidu je spása lidstva. Jak už jsem psal. Kamarádka má všechny očkování a stejně byla 4x nemocná. Přitom by třeba stačilo kvalitně vyvětrat pracoviště.