FIA zakazuje jazdcom „politické vyhlásenia“ bez predchádzajúceho povolenia | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa seriózne pýtaš ako vakcinácia znižuje prenos vírusu tak len potvrdzuješ moje slová o vygumovanosti. Choď si naštudovat nejaké matematické modely simulujúce prenosy vírusov a pochopíš ako pomáha proti šírení vakcinácia tým, že sa nenakazí toľko ľudí keď si ľudia vytvoria imunitu. Ale tvoj Trumpovský pohľad na svet len presne potvrdzuje čo su omielaš už dlho.

Že personálne zdravotné rozhodnutie to ma po* eb. Nadával si takto aj keď ťa očkovali ako decko alebo teenagera proti ostatným veciam? Rovnako si to bral ako utláčanie slobody alebo neviem akú pi*ovinu? Možno by si mohol aj vyhrať súd teraz že ťa vlastne donútili.

A ak si myslíš že rovnoprávnosť a nebyť diskrimonovaný je politka, gratulujem, musíš mať hrozne smutný život plný hnevu a predsudkov. Nehovoria o viere v absolútne nezmyselné dezinformácie.

2 Likes

Čo ja viem :man_shrugging: , na jednej strane Arabov a ich hodnoty absolútne neuznávam ale na strane druhej nerád vidím hocijaký “virtue signaling” alebo iné predstavovanie rôznych agend/agitácií. Toto moderné “osvietenie” v každých médiách mi absolútne nesedí, keď sa chcem dozvedieť o nejakej politickej situácií, tak si pozriem niečo na to konkrétne určené a F1 (prípadne futbal) je to posledné miesto, kde by som také niečo hľadal. Keď pozerám F1ku, chcem vidieť pretekanie a nie “inštruktáž” o problémoch v danej krajine, kde sa preteky konajú. :slight_smile:

4 Likes

Ale kdo se teď k Hamiltonovi připojí? Jediný, kdo by měl podobnou váhu, je Alonso, a ten nevím, jestli se vyjadřuje k obecným problémům (na tématu nezáleží, tady jde opravdu o princip). Ostatní jsou většinou příliš mladí.

Já to takhle neberu, v televizi to součástí závodu není a v novinách podobné zprávy většinou přeskakuju, s něčím souhlasím a s něčím ne :smile: . Na druhou stranu nevidím důvod, proč zakazovat někomu vyjádření, která neporušují zákon, pokud si jinak svoje povinnosti plní. Snad jsou to pořád svobodní lidé :slight_smile: .

Mezi záškrtem a nachlazením je trochu rozdíl.
Nachlazení způsobuje přes 200 různých virů a coronavirus se na nachlazení podílí 5-15%.
Tím že nachlazení způsobuje tak velké množství virů, tak dochází k tak rychlým mutacím, že než by se vyvinula správná vakcína, tak je aktuální nákaza úplně někde jinde.

Mám kamarádku prodavačku, která absolvovala všechny očkování a přesto byla už 4x nemocná.

Pre boha čo to ty tu omielas o modeloch a iných vakcinách? Kde som ja niečo napísal proti vakcine?
Mimochodom dostuduj si nové štúdie cdc ako vakcina proti korone nebráni šíreniu vírusu a potom poucuj.
Odkiaľ mas ze som trumper?
Zlosť a frustráciu tu jedine ukazujes ty keď hneď v druhej vete mi nadavas za názor. Ale však to je také typické liberálne obviniť druhých z čoho sám trpím.

To chápem, preto som písal, že mám z toho taký rozporuplný pocit. :slight_smile:

Hej, mali by mať slobodu slova ale zase na druhej strane, ľudia ich sledujú kvôli ich schopnostiam a talentu v pretekaní a nie kvôli ich politickému presvedčeniu, či už je to inherentne dobré/zlé, mne osobne je to šum a fuk. Pokiaľ vie ten človek dobre jazdiť, tak je mi úprimne úplne jedno koho volí a či podporuje “green-peace” a iné taľafatky.
Napríklad taký Hamilton by mi oveľa menej vadil, ak by sa držal skôr jazdenia a “nepúšťal si toľko ústa na špacír” :smiley: , preto mám rád Maxa lebo jemu ide viac o pretekanie a tým aj žije, keď je doma jazdí na simulátore a, keď je v padoku tak mu zase ide len o pretekanie, a tom by to malo byť, ja som v ňom úprimne vidím, ak by som tam bol, správal by som sa presne podobne, nikomu by som nevešal na krk svoje presvedčenia. :slight_smile:

2 Likes

Samozrejme, len oni idu tie nazory zakazovat, aby mohli bez vacsich tazkosti zneuzivat F1 na propagaciu arabskych rezimov. Ked ti to nevadi, ze sa sport takymto sposobom zneuziva a robi sa z neho lacna propaganda pre represivne rezimy, ok, rob zo seba uzitocneho id.iota. Bohati sejkovia z teba maju radost, si lahka obet.

Nauč sa aspoň po sebe čítať lebo každým ďalším komentom ukazujes svoj rozum. A Trumpa si sa zastával ešte na f1. sk alebo aj keď bola v USA kauza Trump vs Fauci.

2 Likes

Mna fascinuje, ako klamlivo sa tu vytvara iluzia, ze bez poukazovania na problemy v danych krajinach, bude F1 neutralna a apoliticka. No nebude, pokial sa tam pocas pretekoveho vikendu vsetci ti Arabi budu skerit do kamery a hrat sa na moderne krajiny (=sport washing) tak tam tej politiky bude az az. Na jednej strane sa hovori, aka je to propaganda, ked Hamilton hovori o LGBT pravach, ked sa napriklad Saudska Arabia cez F1 prezentuje ako moderna a fungujuca krajina, tak to uz propaganda nie je?

3 Likes

Im nedochádza že ich účasť v kalendári F1 alebo prakticky v hociakom inom športe (futbal) nie je nič iné ako ich politika, a presne ako si povedal, sport washing. Ono je to ale jednoduché - “to s čim nesúhlasim to je politka a nepatri to do športu”

1 Like

So všetkým s Tebou súhlasím (ako aj väčšinou), akurát nemám moc rád Maxa :slightly_smiling_face:

1 Like

Že som sa zastal niektorych pozícii trumpa zo mna robí trumpovca? Keď nieco sa mi vidí čo zrobi biden zo mna robí bidenovca? Ty si vedľa jak ta jedla. Veľakrát som napisal že som moderate populist. Tak si to skatulkovanie nechaj pre seba.

Tak a este raz co je tam explitivne proti vakcíne ako takej? Cdc sama prehlasila že mrna nezabranuje transmissii iba zmiernuje chorobu.

To si na omyle pretože prave to zneuzivanie platformy na propagandu chce fia zakázať. Tebe to vadi lebo je to aj tvoja propaganda. Keby niekto propagoval anti tvoje nazory hneď by si volal po zruseni. Ja a poskok sejkom hahahha.

To je presne to, netreba vyjadrovať nič explicitne keď presne to isté vyjdruješ implikáciou.

Keď popieraš zníženie prenosu ktoré vzniká získaním imunity a zároveň tvrdíš že neočkovanosť populácie/skupiny ľudí neobmedzuje/neohrozuje ostatných, tzn. nepáči sa ti ich povinnnosť (prípadne zákaz neočkovaných), tak si proti nim.

Aha, no tak to by mohla zacat tym, ze zakaze preteky v krajinach, kde sa zasadnym sposobom porusuju ludske prava (Saudska Arabia, Bahrajn, Katar). To predstavuje z hladiska propagandy ovela vacsi problem, nez to, ked sa Vettel s Hamiltonom zastanu LGBTI komunity. Ale tak chapeme, nie kazdemu spinave peniaze smrdia…

1 Like

Mně ještě poznamenala doba, kdy byli aspoň českoslovenští sportovci s bídou schopni vyjádření na kameru, většinou vykoktali dvě-tři věty jako naprogramovaní roboti, o vlastní myšlence nebo vyjádření v jakémkoli cizím jazyku nemluvě. Proto většinou fandím tomu, když je někdo schopný prezentovat svoje myšlenky s trochu větším záběrem, pokud tím nikomu neubližuje. Obecně snaha využívat sportovní akce jako propagaci režimu např. pořádající země a naopak bránit ve vyjádření jednotlivým sportovcům není vůbec nic nového a tohle vyjádření FIA je pro mě standardní snaha přisvojit si trochu větší pravomoci a pilotům jich trochu sebrat. A to budu vždycky na straně jezdců :slight_smile: .

2 Likes

@jason_bourne1995 Prepáčte mi páni že vám skáčem do diskusie, veru je to exemplárny príklad propagandy cez “sport-washing” a preto si myslím že by sa tam nemali usporiadať žiadne športové eventy, kým v tých krajnách nepríde k ráznym zmenám. Viď majstrovstvá sveta vo futbale v Katar a miera korupcie v kuloároch FIFA (by the way, youtuber Johnny Harris má o tom celkom dobre spracované video What Qatar Doesn't Want the World to See | WORLD CUP 2022 - YouTube
How Qatar Bought the World Cup - YouTube )
Nuž a to isté sa nám teraz deje aj v F1 začali to Bahrajnom…

… Cirkus na štyroch kolesách a FIA so Sulayemom vo vedení si určila priority “arabášske peňáze”. Mám taký pocit že toto je len začiatok a že práve Sulayem bude sprostredkovateľom medzi “západom” :left_right_arrow: arabskými $$$ a arabských záujmov, majú tam “nášho človeka”. Každý a všetko má svoju cenu, príklad v priamom prenose.

3 Likes

Je uplne evidentne, ze sa tam jedna o sport washing, ti Arabi sa ani nesnazia to nejak extra zakryvat. To ma vracia k mojmu komentaru z uvodu. Dovody FIA chapem, to su len skorumpovani luzri, ale aby tu na fore naletelo tolko ludi, veselo tomu tlieskali a este verili, aki su neutralni a apoliticki, to je na hanbu sveta. Vyplakavaju ako nechcu propagandu a pritom su sami obete tej najocividnejsej propagandy, aka len moze byt. Chapeau.

1 Like

Z tohto frajera mi už viackrát tiekli slzy od smiechu :smiley:

2 Likes