FIA zakazuje jazdcom „politické vyhlásenia“ bez predchádzajúceho povolenia | Magazín F1 - F1online.sk

Boj Medzinárodnej automobilovej federácie proti tomu, čo považuje za „politické vyhlásenia“ pokračuje. Nový prezident FIA Mohamed bin Sulajem dal v tomto roku jasne najavo, že aj toto bude patriť k jeho agende, a tá sa po sezóne dočkala aj reálneho zhmotnenia v športových pravidlách FIA platných pre všetky motoristické série pod jej hlavičkou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/85490/fia-zakazuje-jazdcom-politicke-vyhlasenia-bez-predchadzajuceho-povolenia

Demokracie po Arabsku?

Samé dôležité veci rieši tá FIA :slight_smile:

Zakazovat se nic nemá, ale sport by měl být o sportu a neměl by být zneužíván k šíření jakéhokoliv směru či přesvědčení.

1 Like

Konecne. Uz bol najvyssi cas

Tohto pana bol cert dlzen formuly…je este nalozeny v chlaste od toho “galaveceru?”

FIA ani nebudem riesit, to je len banda skorumpovanych luzrov. Smutne je, ze tu na fore tomu ludia veselo zatlieskaju. Ak si uz niekto nevazi ani slobodu, tak potom neviem, co si vlastne vazi. Lahko sa tymi Arabmi nechavate oblbnut, musia z vas mat radost.

4 Likes

Som velmi zvedavy, ktorym smerom sa toto bude uberat. FIA bude rozhodovat o com mozu jazdci hovorit a o com nie… V praxi to vidim jednoducho: LGBT shity ano, ludske prava v tavojebeckych krajinach nie. Veganstvo ano, narazky na tazbu ropy nie a nicenie zivotneho prostredia nie :smiley:

Super, vdaka takymto zakazom je F1 vyuzivana na propagaciu spinavych arabskych rezimov. Ale tak ano, u nas v Cesku a Slovensku to je mnohym blizsie, nez prava homosexualov. Smutne.

To si odporujes, nakolko LGBT je centralny problem ludskych prav v arabskych krajinach.

Inak týmto gasly má zakázané prežehnávanie ako robí pred závodom.

Ja som klakol na Mozne ked to este nebolo In. Mam pruser?

2 Likes

25 000 € pokuta

lenze clanok sa zamysla, ze ci napr poukazanie na prava ziev v niektorych krajinach je politicke prehlasenie. Su zakladne prava cloveka vec nejakeho smeru a presvedcenia?
F1 je zapadny biznis a ked sa tento fakt niekomu nepaci nemusi sa dotoho kolotoca nasilu pchat.

Bohuzial zacina byt az prilis ocividne, ze sa z F1 stava arabsky biznis, ktory viac a viac sluzi propagacii arabskych “hodnot.”

Velice smutná zpráva.
Smutnější, že tomu zde někteří tleskají.

1 Like

Co sa Arabskych krajin tyka, tam riesim ine porusovanie ludskych prav, hlavne zien.

LGBT je uplne ina kategoria “porusovania” ludskych prav. To co sa deje okolo LGBT je chore. Je to proti prirode a F1(vlastne cely svet) to na plne gule propaguje. Maju sa v tichosti tolerovat a nie propagovat, zachvilu nas este budu pomaly presviedcat “stan sa buz3rantom, je to super, svet bude krajsi”. Toto FIA a F1 propaguje, zvratenosti proti prirode ale neludske zaobchadzanie so zenami sa obchadza, ze vybuchuju strely kusok od okruhu tiez, hlavne ze idu peniaze odtial.

Ale to nie je hlavna pointa. Hlavna pointa je, ze ludom sa ide zakazovat rozpravat, resp diktovat co mozu a co nemozu povedat. Je mi jasne, ze sloboda prejavu ako taka neexistuje nikde, ale FIA ako regulacny organ v takejto oblasti je uplny vtip. Ved nevedia dodrziavat najprimitivnejsie pravidla co sami napisu a teraz idu riesit taketo veci.

Podla mna si ty proti prirode a mal by si sa v tichosti tolerovat a nie vyskytovat vo verejnom priestore.
Dufam, ze ta to urazilo, lebo presne takym istym sposobom si ty tvojim drzym komentarom urazil homosexualov.

2 Likes

a ty si to vyskusal a nefungovalo? alebo preco tolko nenavisti?

3 Likes

Zle ma chapes. Ja proti homosexualom ako takym nic nemam. Vadi mi ta propagacia.

1 Like