Šok.
Žádné asymetrické brzdy jsme neměli a par ferme jsme taky neporušovali
A je to RedBull, který se ve snaze dohnat McLaren uchýlil k tomuto.
Nechcem sa k nicomu vracat a rozvijat to dalej, len som ti napisal, ze kedy a preco prisiel ignore z tvojej strany a ze co som vnimal ako problem u teba, ze ani po tom, co FIA povedala, ze mini DRS je nelegalne, tak si to nepriznal (ja som narozdiel od toho nemal problem priznat, ze som sa unahlil s obvineniami na FIA, uznat chybu si viem a viackrat som ju tu na fore aj uznal).
To som vysvetlil vyssie, ze ten tvoj komentar o tom, ze som prvy v ignore, som chapal ako v ignore liste.
Ale davam ciaru za tym.
–
Ale toto sa deje vzdy, o tom je F1 a jej fora. Je prirodzene, ze ked sa zverejni takato info, tak sa zacne spekulovat, ze ktory to tak asi moze byt. Mna len zaujimalo, ze tym, ze kritizujes mna za to, ze mi logicky vychadza, ze by to najviac sedelo na McLaren, tak co si myslis ty, ze na ktory tim ti to najviac sedi?
Aky moj tim? Ja az taky hardcore fanusik nie som, aby som sa povazoval za sucast timu ako niektori.
A ake dokazy voci RB? Co bola takato kauza v poslednej dobe, ze by bol niekto z niecoho podozrivy a nevedelo sa kto a ja by som si zastaval RB? Nejake asymetricke brzdy a aktivne zavesenie je podla dostupnych info len vyplod ludi na urovni plochozemcov, ktory si vsetko upravia tak, aby im to sedelo na ich praUdu. Nikde som nezachytil, ze by FIA nieco taketo riesila.
A to vyjadrenie som zdovodnil vyssie, ze to bolo nestastne zvolene slovo:
Takze este raz: Netvrdim, ze je to McLaren, ale logicky podla popisovanej situacie mi to z dostupnych info najviac sedi na McLaren, ale zaroven dodavam, ze mudrejsi budeme az v nedelu. Toto sa ta tak dotklo?
Ked uz kritizujes niekoho nazor, tak aspon napis vlastny, co si o tom myslis.
Ja nekritizujem tvoj nazor.
Ten by som navyse spravne tipoval aj bez tvojho prispevku, podla tvojich inych vyrokov k McLarenu, Brownovi atd. za posledne mesiace…
Pozastavil som sa len nad zjavnym nezmyslom, ktory si neskor opravil.
Pisat, ze netvrdis, ze to je McLaren, pritom povodne (podla mna uprimne napisane tvoje presvedcenie) v tom istom prispevku napises, ze logicky to moze byt jedine McLaren, je zjavny nezmysel…
A za mna to ukazuje aj tvoje nastavenie do debaty, do ktorej je zbytocne sa pustat…
Plus to, ze komentujes zrovna ty jeho nick a uz je hned saso atd.
Moze to byt McLaren, no po flexi kauzach (inspiracia) mozu aj ine timy skusat cokolvek, aby sa tiez dotiahli (motivacia), cize kludne aj ine top timy, ine timy vidim menej pravdepodobne, neznamena vylucene… A tam to nateraz konci.
A preco som ta ignoroval, viem snad lepsie ja, nez ty
Tenhle trik s “bryndákem” mělo v roce 2007 Ferrari.
Jasné. Ak sa niekto chová na fóre nevhodne, tak za to môžu “Alzáci”…
To trapné vymlouvaní se a hraní si na oběť mu snad nikdo nemůže už žrát
A s cim teda s @Dzentlmen_z_Wokingu suhlasis, ked nie s tym, ze podozrivy moze byt hlavne RB?
Nebodaj s tym, ze sa ohradil voci mojej komunikacii, ze som ho nazval sasom? A ako by si ty nazval niekoho, kto chce hodit podozrenia na RB a ako dokaz da clanok, ze RB menil komponenty pod parc ferme a v clanku sa pise, ze vsetky zmeny, ktore RB vykonal boli v ramci parc ferme pravidiel?
Nemyslel som to ako osobny utok na neho, ale na to, ze silou mocou chcel len zhodit RB, lebo pozornost je na jeho oblubenom McLarene, ale spravil to ako uplny saso s uplne nezmyselnym clankom k tejto teme.
V mojom pripade ano. Kto si pamata moje zaciatky na fore a moje prispevky, ktore boli vzdy len k pretekom, kvalifikaciam a treningom, tak to vie. Ale po alzackom nastupe hadok, utokov a slovickareni, ma to prestalo bavit tu diskutovat na urovni.
A v tomto konkretnom pripade si stojim za tym, ze toto:
bol uplne zufalo komedialny vystrel do tmy v tejto teme.
Hezky si srhnul svoje vystoupení tady na fóru. Jenže problém je ten, že ty jsi nikdy nechodil věcně a slušně diskutovat, vždycky si napadl ty, kteří měli názor, který se ti nelíbil a děláš to furt, i tahle diskuze je toho potvrzením. Na “alzáky” hazíš svoje hysterák, jen protože není omluvy pro takové chování.
Pozornost je na McLarene, lebo TY si to tak vyhodnotil, od FIA take v clanku nic nie je.
Ja som jeho prispevok pochopil tak, ze v prvom rade vidi tvoju predzaujatost (nie len on) a ze to moze byt aj niekto iny, napr. RB, co dolozil jeho pocitom, aj na zaklade clanku co poslal atd.
Ze by pisal o RB ako urcite ci jedinom nelegalnom som v rychlosti nezachytil…
Kazdopadne debata vobec nebola o suhlase/nesuhlase s nazorom, ale o forme, s ktorou som mal skusenost aj ja, preto som sa ozval.
A ja by som niekoho za take prkotiny hned sasom nenazyval. A ani s nickom Jos Verstappen neriesil druheho fandenie, ci citanie s pochopenim, pritom si sam napisal povodne logicky nezmysel, ze McLaren neobvinujes, ale logicky to mohol byt jedine on… o tom bola podstata a uz sa mi to viac nechce riesit, lebo je to podla mna dost jasne a opakujeme sa
Problem je, ze tato otazka je zo svojej podstaty nezmyselna. V tomto pripade sa treba zmierit so skutocnostou, ze sa neda urcit ten jeden tim, ktory by bol “najviac podozrivy”. Ani len presny vykonnostny dopad tohto podvodu sa neda jednoznacne urcit a u kazdeho timu mas aspekty, na zaklade ktorych na nich mozes vrhnut podozrenie. Okrem McLarenu aj Mercedes, Haas alebo Ferrari dosiahli v porovnani s minulou sezonou vyrazny vykonnostny progres, najma Ferrari dosiahlo vyrazne zlepsenie najma v pretekoch. A to sa rozpravame len o relativnom vykonnostnom progrese v porovnani s konkurenciou, vyrazny absolutny progres dosiahli vsetky timy, mozno s vynimkou Alpine. V priebehu sezony tiez najdes niekolko timov, ktore dokazali pomerne rychlo odstranit svoje problemy a zlepsit vykonnost (napriklad Aston Martin po Rakusku alebo Alpine po Imole). Slovom, podozrievat mozes kazdy tim, zalezi len od toho, ktory faktor si vyberies ako zasadny. Ty si si vybral McLaren, lebo momentalne vyhrava, co ale nie je o nic presvedcivejsi faktor, nez tie, ktore najdes u inych timov. A navyse je to aj priserne neoriginalne, lebo obvinovat najrychlejsie timy z podvodu, to sa deje konstantne, odkedy sledujem F1. Mozes si to mysliet, ale nie je to pre mna nazor, s ktorym by si mal vystupovat tak suverenne a oznacovat niekoho za sasa. Skor by som povedal, ze zahucala hora, porodila mys.
Ak to chces v jednej vete, mozes si precitat komentar od @helmutko, ktory to trefne zhrnul.
Od příštího roku se již nebude udělovat bod za nejrychlejší kolo závodu, stejně jako týmy již nebudou povinny nasazovat nováčky ve dvou volných trénincích.
Who cares? 15151515
Asi je dobře, že ten bod sebrali. Rozšířit to na všechny je moc velké harikiri, a aspoň nám ubydou kontroverze s týmingem. viz. Singáč.
Nováčci škoda, ale asi to taky nemá nějaký hlubší smysl.
Akorát se budou hůře sbírat body na super licenci.
To je dost velké negativum.
Já zrušení bodu za nej kolo považuji za jediné správné, do závodu tyhle umělý věci podle mě nepatřej. Stejně ho často mívá ten kdo má prostě příležitost a teď k tomu ta kontroverze mezi RedBullem a RB2, jedině dobře že to rušej.
Taky s tím souhlasím. Jsem s tím v pohodě.
Kdyby lidi nebyli lidi, a každý by to dělal s nejlepším vědomím a svědomím, tak to tak špatné nebylo.
Někdy jsi dostal příjemný bonusík, když sis vybudoval gap.
A nováčci jsem s tím na vážkách, ale asi taky v pohodě…
Situs tu dal novinky, které se dotknou závodění a bodování, každého, kdo sleduje F1 a ne wikipedii to zajímá