FIA sprísni procedúry parc fermé, jeden tím je podozrivý z podvádzania | Magazín F1 - F1online.sk

A nebude to nahodou tym, ze McLaren uz viackrat isiel v tejto sezone na hranu a za hranu pravidiel? :sweat_smile:

Ano, top timy na cele su vzdy najviac na ociach a podozrenia su najvacsie, ale pri McLarene uz bolo v tejto sezone dokazane, ze spekulovali s dierami v brzdach, ktore su proti pravidlam, ze mali mini DRS, ktore je proti pravidlam a ze flexibilitu prednych aj zadnych kridel dohnali do extremov, co im FIA zahadne odobrila (cim rozporuje svoje rozhodnutie o flexibilite kridel z 2021).

Tak byl to příklad. Třeba S-Duct byl viditelný, ale při rozebrání těžko mohla FIA vidět, na co všechno to mělo vliv, právě při absenci proudícího vzduchu. Skládal to je, protože FIA v roce 2024 není schopná dohlížet na vlastní pravidla

1 Like

A nebo se občas jenom tváří, že toho není schopná, když se jí to hodí. Například pořád nevěřím tomu, že FIA nebyla schopná dokázat Ferrari porušení pravidel při tajné dohodě. Že je jakákoli kontrola vždycky o krok zpět, tomu věřím a je to normální, ale že zpětně nedokáže něco objevit, tomu ne. Snad pro ni na podobných kontrolách taky nepracují nějací nazdárkové z kanceláří, kteří v životě neviděli motor (například :smile: ).

4 Likes

Suhlas, v dobrom vsak odporucam sa v tom uz ale nehrabat, k nicomu plodnemu (kym nebudu nove info) nedospejes, pritom uz pri prvej reakcii si bol hned uplny saso, co asi nema citanie s porozumenim :smiley: Ja som to tiez zazil a to nie som fanusik ako ty…

A ironia je, ked sa ktokolvek odvolava na logiku a objektivitu, pritom v rovnakom prispevku napise:

:exploding_head:

5 Likes

To su tie bloky a ignory, co :grin:

Komunikujem s Dzentlmenom, prekaza ti to?

2 Likes

Uz nebudem vtipkovat prepac

Tak som sa nevyjadril úplne šťastne a namiesto “jedine” si tam dosaď “najviac”. :slight_smile:

Irónia je, keď si niekto dá niekoho do ignore listu, aby potom rozklikával skryté komenty. :wink:

4 Likes

Nikdy som ta v ignor liste (list som ani nenapisal) nemal, ani nikoho, len som ta ingoroval, lebo nevies slusne komunikovat.

Cize ja si nikde neodporujem, ale aspon mas zamienku ako prekryt tvoje zjavne zaujatie a doslova nezmysel, ktory neskor musis vysvetlovat…

Ale hlavne ze uz mas za to lajky, je dobre si to vsimnut a zapamatat, komu ide o pravdu a fakty a komu o tabory :slight_smile:

3 Likes

Vy asi kamosi nebudete :smile:

Tak toto som pochopil tak, ze si ma davas do ignore listu:

Sorry, ale ked nevies pochopit rozdiel medzi ohybom celeho zadneho kridla, na ktore nie je pravidlami stanovena exaktna maximalna hodnota (len staticke testy) a ohybom klapky DRS, kde je jasne pravidlami stanovena maximalna mozna medzera 15mm a zaroven zakazany jej ohyb voci celemu kridlu, tak neviem ako ti to vysvetlit. A tusim som nebol na teba ani neslusny, len som napisal, ze pises bludy alebo nezmysly alebo nieco v tom zmysle, ak sa dobre pamatam.

A tvoj ignor neprisiel ani po tych nezmysloch, ale po tom, co ty si zacal na mna vyskakovat, ze ja som utocil na FIA, ze nekona, po tom, co McLarenu zakazala mini DRS. Ja som v odpovedi na to napisal, ze priznavam, ze som sa unahlil a FIA obvinoval predcasne a zaroven som ta vyzval rovnako na sebareflexiu, aby si konecne priznal, ze mini DRS bolo nelegalne. A vtedy prisiel ignore. :slight_smile:

Vsimaj, pamataj, zapisuj, screenshotuj a ukladaj, uz je tu par takych na fore. Ak si si nevsimol, ja mam na haku cele lajky, vzdy napisem to co si myslim a nie to, co je popularne u vacsiny. :wink:

Ak ti ide o fakty, tak sa pod bavit fakticky a prispej zmysluplne do diskusie:

1. Kto je podla teba ten jeden tim, ktory je podozrivy z podvadzania?
  2. Nie je to prave McLaren, ktory sa najviac zlepsil a pocas sezony nasiel ten idealny vykonnostny kompromis medzi jazdou s plnou a prazdnou nadrzou a tym padom je najviac podozrivy? (Opat explicitne zdoraznim, ze to automaticky neznamena, ze je to tak. Znamena to len to, ze tym, ze viac nevieme, tak McLaren je ten na koho by to sedelo najviac (bez detailnejsich informacii))

Co ja viem, nepocitujem nejake nepriatelstvo alebo take daco… To su tu ine :smiley:

Dokonca aj teraz som len reagoval na @Dzentlmen_z_Wokingu , pretoze napisal normalny komentar, dostal reakciu (nemusim si nic rozklikavat) o sasovi, citani s porozumenim a ze je fanusik (lebo Jos nie je :smiley: ) a nedalo sa nespomenut si na nieco podobne, tak som len chcel, aby predisiel istym veciam… :slight_smile:

A pisat o druheho zaujatosti s takym nickom, navyse po tom, co napises ze McLaren neobvinujes, ale je jediny podozrivy, je skratka prinajmensom usmevne…

Napriek tomu, je to len par dni dozadu, som tu niekde aj napisal, ze nevnimam Josa ako problem tohto fora a vela krat s nim aj suhlasim, len sa mi nepaci styl jeho komunikacie az urazky :slight_smile:

4 Likes

Vitaj v mojom svete, ja za to zo zeleneho tabora dostavam este aj po cca tristvrte roku ci kolko, obcasne kopance lebo som si dovolil napisat ze sa mi nepaci sposob akym na fore prejavuju svoj fanusikovsky zapal 🫡

Ale Josko je v pohode, urcite najdete spolocnu rec pri nejakom inom zaujimavom topicu :smile:

1 Like

Chapem, ale o to viac mi teda hlava nebere, ako mozes napr. lajkovat niektore zvratky isteho uzivatela, ktory len hejtuje a uraza (nemyslim Josa), myslim ze ziadny normalny prispevok som ani nevidel, ale tak je to samozrejme tvoja vec :slight_smile:

2 Likes

Tam je velmi komplexne lore u toho lajkovania prispevkov na fore hahah niekedy ta mozno zasvatim do problematiky :smile::smile:

1 Like

https://www.motorsport.com/f1/news/why-the-fias-front-bib-trick-clampdown-is-not-going-to-stop-team-intrigue/10663440/

… říkám si zda není škoda že FIA to prostě nezaplombuje bez upozornění, z toho by se pak po kvaldě asi blbě utíkalo a bylo by zajímavé co by se stalo s podvodníky potom :smile:

Ale výkonnostním pořadím to může celkem zamávat i tak.

2 Likes

Bylo by to sexy, kdyby FIA po kvalde přišla, a pak rozdala DSQ. Nebo po závodě by to bylo ještě víc sexy.

Teď se to moc nedozvíme, protože jsou výkony týmů většinou jak na houpačce.

Velká škoda.

2 Likes

“jeden neidentifikovaný tým”, který byl středem zájmu obvinění, vyloučil, že by takové zařízení měl.

:smile:

2 Likes

To ma tak vychovali Alzaci, najviac jeden z nich, ktory je najvacsi problem tohto fora. :sweat_smile:

1 Like

Mne sa k tomu nechce vracat, lebo za 1, nic nevyriesime, za 2, budes to nadalej vidiet len svojou optikou… Napr. s @rHapo som mal v tom istom case tiez diskusiu a napriek tomu, ze sa vie tiez rychlo “nastartovat” zostala slusna, vecna a dokonca sme sa aj zhodli (a on je fanusik RB/Maxa ako ty).

Fakt je, ze nic som si nemusel rozklikavat, ignor bolo do dnesneho dna ignorovanie a urazky az klamstva tam vtedy boli, preto som s tebou nekomunikoval… Len nemam chut to tu citovat a vracat sa k tomu, napriek tomu ze zase “slusne” ironizujes o ukladani, screenshotovani atd.

A sucasna kauza - momentalne mi pride uplne zbytocne, bez stipky faktov a dokazov spekulovat kto a co presne robi… Len je udivujuce, ze pokial ide o tvoj tim, tak musia byt dokazy vytesane az do kamena a akekolvek nazory ci podozrenia nan su bud hejterstvo, alebo nezmysly, tak tu z teba nechtiac vyleti ze to moze byt jedine McLaren. Neviem, moc mi to snahou o objektivitu nevonia, tak o to viac nevidim dovod nateraz spekulovat…

4 Likes