Taky bych viděl, že největší problém je v současné pozici RB než v ne-uni věcech.
Do této doby jsem tuto touhu nezaznamenal.
Pokud byla, tak se omlouvám.
Taky bych viděl, že největší problém je v současné pozici RB než v ne-uni věcech.
Do této doby jsem tuto touhu nezaznamenal.
Pokud byla, tak se omlouvám.
Red Bull má obrovské zázemí a teď i vlastní motor, Alpine se vlastního motoru vzdala, McL se rozhodl jít cestou zákazníka od začátku, nikdo je k těm krokům nenutí. Však ano, ať FIA nedovolí politické tlaky, to je chybou FIA, ne automobilek nebo týmů, že to FIA umožňuje.
Jinak nevím jak u vás, ale u nás se říká do hospody bez peněz nelez, tak to má být i v F1. Tady se zavedl cost cap, omezený vývoj atd. a k čemu? jestli ti přijdou týmy jako Haas do F1 s ambicí toho, bay bylo vidět jejich jméno a to je celý, tak opravdu není chyba sportu.
Aoo, píšu to jako fanoušek Alonsa, který je obětí (ne)odvedenou prací týmů a dodavatele motorů, ne systému. Co zazlívám FIA jsou současná motorová pravidla, to je nepovedenej paskvil.
Ked ich nikto nenuti, tak ake su teda alternativy.
Preco by to tak malo byt v F1? Samozrejme, mozes z toho chciet ser.iu pre exkluzivnych gigantov, ale podla mna to pridanu hodnotu nema. Zrovna, ked si tu sermoval “podstatou” F1, tak by som ti pripomenul, ze F1 v 50. rokoch povodne nezacinala ako projekt pre giganticke automobilky, ale bola domenou pre garzistov a sikovnych inzinierov.
To jsem popsal celkem jasně, nemíním se opakovat v tom, co máš výše napsané.
Jasně, v 50 letech minulého století si neměl smart phone ani PC, klidně se toho vzdej, když si myslíš, že je to lepší alternativa pro tebe. Ale čas se posunul dál. Říká se tomu vývoj a změna. Mimochodem Ferrari je v F1 od začátku, chceš tvrdit, že Ferrari není automobilka?
Jakože ty si přešel z boje unifikace na boj proti automobilkám. Ale můžeš mi říct, kdo jiný dodával motory v F1 mimo automobilek posledních 30 let
o unifikacii chassis a aero predsa nikto nerspozprava. v tom by prave mala spocivat ta ferova konstruktreska sutaz.
A motor není součásti konstruktérské soutěži? Samozejmě, že je.
Motor se nekonstruuje. Ten roste na stromech jak hrušky.
nie je. motor navrhuje a vyraba motorar nie stajna.

V RedBull technology se vyrábí auto, v RedBull powertrains motor.
A pak závodí RedBull Racing. Vlastně 3 různé firmy.
Chvilku se nedaří a jsi na ně jak na cizí.
co, dneska pripieklo?
opet si dostal do drzky tak tahas gify.
RedBull racing vlastní licenci na závodění, mechaniky atd.
RedBull technology vyrábí monopost, technologie atd.
RedBull powertrains vyrábí motory.
V čem je teda výroba auta konstruktérská soutěž, ale výroba motoru není, protože to vyrábí motorárna?
kde je vola tam je cesta. pochopit to za teba neviem, to musis sam.
čím? tvým nesmyslem, že motor se nekonstruuje nebo tím, že RBPT nebo Mercedes AMG nejsou součástí týmů F1? Samozřžejmě ani nevíš o Ferrari.
Prostřelil sis obě nohy, ale prohlásil ses za vítěze.
Ale jsem rád, že ses aspoň dozvěděl něco nového.
Tak by to v diskuzích mělo být.
co to taras za nezmysli. ved ti bluznis.
. Alonso… ehm Antonelli syndrom… chapem.
koukám, že s deklem ti odlítly i poslední mozkový buňky.
co sa ti na tom nezda? dokonca sa dodavatelia motorov museli specialne u FIA zaregistrovat do urciteho terminu. ale to je asi podla vas iba nejaky Sulajemov trik.