FIA bude vo februári rokovať o zákaze účasti ruských športovcov | Magazín F1 - F1online.sk

Invázia ruských vojsk na Ukrajinu dolieha aj na športovcov, ktorí sú už tri roky vylúčení z väčšiny medzinárodných súťaží. Teraz však živia nádej, že do sveta motoršportu by sa mohli plnohodnotne vrátiť. Vo februári totiž prebehnú rokovania s FIA o zákaze ich štartu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186082/fia-bude-vo-februari-rokovat-o-zakaze-ucasti-ruskych-sportovcov

Sa zobudili nejako skoro ne ?
O zakaze cinskych sa nebude rokovat ?

Ale no, hadam len Rusi nemaju opat raz potrebu, tlacit sa na ten skazeny a dekadentny Zapad?
Divim sa, ze im Putin este nezorganizoval vlastnu “kralovnu motorsportu.”

4 Likes

Si vždy vzpomenu na toto… :smiley:

7 Likes

Ešte, že každý Rus je vlastne Putinov podporovateľ.

5 Likes

Jestli Trump zabere Gronsko budou se bojkotovat i Amíci? :rofl: :rofl:

1 Like

Pride mi to fer, aby to podpisovali. Ved aj americki sportovci museli podpisovat podobne vyhlasenie, ked si USA vymyslali rozne zamienky ako neexistujuce zbrane hromadneho nicenia, len aby mohli robit invazie do roznych statov. Ci nie? :thinking:

3 Likes

Ak nepodoruje, tak nech nereprezentuje jeho režim.

Napr. Nikolaj Grjazin veselo preteká vo Fabii v rámci WRC-2 pod bulharskou vlajkou :bulgaria:, no je Rus.

2 Likes

Presne tak.
Ale ako krásne sa nám jednou “politickou” témou zas demaskovali dezolé = poľutovaniahodní. A nie je to teda príslušnosťou fanúšika k nejakému teamu, resp. tu v prítomnom prípade antifanúšika, čo bude celú sezónu neskutočne trpieť a zrejme opäť na každého útočiť a meniť nicky… :rofl:

Nech si jazdia na Lade na lade.

3 Likes

Mně tedy nechybí vůbec. Ani na Dakaru, ani v hokeji, ani ve F1.

5 Likes

Ono sa to kecá, že podpísať jeden papier je také lahké, keď celý svoj život máš v Rusku.
Určite by som podpísal papier, aby potom moja mama, babka, manželka vypadla s balkónu.

Každý si to predstavujete jak hurvínek válku.

1 Like

preco by mali pripustat ruskych sportovcov na medzinarodne podujatia organizovane narodnymi a nadnarodnymi instituciami krajin, ktore sa Rusko vcelku otvorene snazi znicit ci rozvratit?

Ja uplne chapem osobnu rovinu mnohych ruskych sportovcov mnohi sa absolutne politicky neangazuju a su do toho zatiahnuti, ale to ci ich budu terorizovat za podpisanie nejakeho papieru alebo aj za samotnu ucast pod nejakou neutralnou vlajkou, to uz je len na nich (rusoch a ich rezime).

Mne to pripomina tu situaciu so severokorejskymi futbalistami, ktori museli po prehre celit verejnej hanbe ci fyzickym trestom. To ich ako mali nechat vyhrat? Nabuduce ked pojde rusky sportovec k urne tak nech si 3x rozmysli koho tam vhodi. Pripadne moze ist na barikady ako kedysi europania, alebo do obcianskej vojny ako kedysi americania ked nie je spokojny co mu rezim umoznuje a co nie.

4 Likes

Prečo?

Lebo neni ľahké podpísať papier, keď tvoja vláda je bohužiaľ tak šlahnutá na hlavu, že za jeden podpis bude letiet jeden či viacerí členovia tvojej rodiny z okna, či sa im stane ine “náhodné” neštastie.

Zabudol som, že spraviť prevrat v krajine je jak kúpiť chlieb. Preto máme po svete viacero prípadov, kedy občania danej krajiny trpia. Pritom je to tak lahké, však stačí ísť demonštrovať a stažovať sa.

Škoda, že to nenapadlo občanov Severnej Kórey doteraz.

2 Likes

tak preto treba stiahnut chvost a nechat si s.rat na hlavu, aby nejaky chudak sportovec mal fasa zivot? Treba si uvedomit co je v zivote dolezite. U mna je rozhodne dolezitejsie postavit sa principialne za zapadne hodnoty (kedze tu sam zijem a vyuzivam ich) ako umoznit zopar privilegovanym si uzivat luxusny zivot pretoze by inak museli sportovat na menej lukrativnych podujatiach alebo celit nejakemu vaznemu osobnemu rozhodnutiu.

3 Likes

Jááj, ešte že každý športovec je miliardár a užíva si luxusný život vďaka tomu, že je športovec.

Nie, nemusia nič. Dúfam, že vylúčia aj Slovensko a Maďarsko, prípadne ďalšie krajiny EU v ktorých sa zvolila vláda ktorá kritizuje EU či iné hodnoty (napr. Rakúsko, FR či Nemecko) alebo aj USA za vyjadrenia o preberaní Grónska či Mexického zálivu.

2 Likes

neviem o tom, ze by sa Slovensko, Madarsko, Rakusko ci Nemecko ani USA vyjadrilo, ze EU a ine zapadne krajiny su nepriatelske krajiny. Az sa budu predstavitelia slovenska takto vyjadrovat, Az bude Slovenska vlada vaznit politickych oponentov a novinarov, bude aktivne podporovat rozvracanie zapadnych institucii a aktivne sa podielat na vojenskych akciach zameranych proti NATO tak ver, ze sportovci by boli to posledne co by ta trapilo a ano sportovcov by s najvacsou pravdepodobnostou vylucili.

toto je taky argumentacny kolotoc. Netreba zabudat kde je chrbica vsetkych tych medzinarodnych institucii, ktore organizuju medzinardne sportove podujatia. Napoveda - v rusku to nie je. Zapadny svet nie je bezchybny ani pefrektny ale zorganizovalo sa to tu, nie v rusku ani v cine ani nikde v afrike. Nikto nebrani vsekym mocnostiam, ktore pozeraju zvrchu na prehnity zapad zorganizovat majstovstva sveta, F1, WRC. Oni neakceptuju nase hodnoty, my nemame ziadnu moralnu povinnost akceptovat ich ucast.

ps
sportovat na medzinarodnom podujati nie je ziadne ludske pravo. Je to privilegium. sport ako taky sluzi pre zdravie a radost z pohybu. Na pro urovni je to uz len biznis.

6 Likes

este jedna vec mi padla do oka. Myslis, ze rusky sportovci su vyluceni pretoze rusky rezim kritizuje EU a ine hodnoty?

2 Likes

Príde mi že Slovenská či Maďarská vláda toho robí dostatočne veľa aby naštrbovala západné hodnoty a bola vylúčená z medzinárodných podujatí.

Neviem prečo mi tu splietaš dookola niečo o nejakom práve, sa zúčastnovať a omáčky okolo toho.
Absolútne ma to nezaujíma, kľudne sa može FIA nasrať a od zajtra volať iba Uzbekov.

Ak je pre teba sranie si na hlavu od Ruska, že sa zopár jedincov ktorý nemajú iné možnosti ako športovať na medzinárodnej scéne, jedine tak, že by športovali pod neutrálnou vlajkou tak ma to mrzí.

Mne je na konci dňa absolútne uprdele akú národnosť má športovec. Nebudem trestať niekoho len za to, že mal neštastie a musí trpieť glupeho d3menta ktorý sa rozhodol poslať vojsko do vedlajšej krajiny. Až sa bude nejaký športovec verejne vyjadrovať ku podpore režimu, tak takému logicky okamžite zakážem športovať na takýchto závodoch.

Tak isto ako keď Slafkovský, Vlhková či Slovenský národný team (hokej/futbal) svojím športovaním nereprezentujú pre mňa názory Ficka ale chcú športovať a reprezentovať svoju vlasť.

2 Likes

F1 by bola zaujimavesia keby na svojich bratov mozes posielat rakety pripadne hadzat granaty :smiley: