Tak Leclerc prišiel do Ferrari v období veľkého trápenia. Ani raz mu nedali auto hodné boja o WDC. Naposledy reálne auto bolo 2018… 2022 mali auto možno 5 pretekov a 2024 zase mali auto od konca leta
To už ale nikoho nezajímá.
Wow. A co by předváděl Sainz? Nabořil by to v Austrálii a trápil se v Číně a Japonsku.
Fanoušci možná, jenže na prvním místě jaou peníze. A ty Ferrari příchodem Hama rychle dostalo.
Btw. Fred o příchodu Hama určitě nerozhodoval, když ani není v boardu.
A predsezónna eufória, harmónia a rodinná idylka v Scudérii je po niekoľkých pretekoch v ťahu. 🫣 Lewisko sa zobudil do reallity.
Samozrejme, ze Lewis ma dostat podporu a maju ho pocuvat k jeho poziadavkam.
Ved ako inak ma byt vyrovnany, ci lepsi, nez Charles?
Je po velmi dlhej dobe v uplne inom prostredi s top kolegom, co je tam roky, a predsalen uz aj ten vek nehra v jeho prospech…
Takze narocne je to tak, ci tak, no bez adekvatnej podpory a pozornosti je to nemozne a jasna porazka ista (aj ked jeho hejteri si presne toto zelaju).
Ak ho tam nebrali len pre marketing, je to nutne a logicke, snad ho tam nebrali za obrovske peniaze, aby mu potom neposkytli adekvatne moznosti.
To vsetko, tiez samozrejme, nie na ukor Charlesa.
Inak by to bolo voci nemu nefer. Je to skvely pilot a pre Ferrari robi roky co moze…
Je ulohou Ferrari dat obom to, co potrebuju.
Je to sice podstatne narocnejsie ako u timov s 1-2, ale da sa to
Ide práve o to, že tie Lewisove požiadavky sú pravdepodobne opačné od tých Charlesových. Nemôžeš auto vyvíjať dvoma smermi.
Tys zapomnel, ze podle nich je lepsi byt 5+6 nez vyhravat titul?
Rec je o nastaveniach, nie o vyvoji.
Inak prečo riešite vývoj? Celý čas aj lec hovorí o nastavení. Lebo vo Ferrari platí také nepísané pravidlo kvôli simulátoru obidve autá nastavujú podobne a LEC mal iné myšlienky na nastavenie a oni stále preferovali HAM, tak si proste dupol, že nastaví podľa seba.
Ja riesim pristup a podmienky, cize aj nastavenia, nie vyvoj monopostu, s tym prisiel Jos.
A čo mal Leclerc dokázať? Snáď mi nechceš povedať že za tie roky iný pilot by vo Ferrari získal titul… Ja si myslím, že Leclerc ukázal toho už dosť… A ak by sedel minulý rok v takom Mclarene, tak verím že titul by bral on… A tento by rovnako bojoval oň… Za mňa je po Verstappenovi Leclerc druhým najlepším pilotom na rošte… to, že mu Ferrari nedokázalo dať auto na titul nie je jeho chyba…tak ako nie je chyba Lewisa, že Mercedes sa od 2022 trápil alebo Alonsova, že AM sa trápi…
nezaujima to mozno obmedzencov co sa pozeraju len na to kto je prvy a neporovnavaju na zaklade porovnatelnych dat s kolegami, ono sa to da aj otocit, leclerc v novacikovskej sezone dokazal zdolat etablovaneho vettela
Nastavovať si auto predsa môže každý pilot sám, nie? Je hlúposť nútiť skúseného pilota ako Leclerc používať úplne odlišné nastavenia ako sám chce.
Ani v RB nepoužívajú rovnaké nastavenia. Ani v Mercedese nepoužívali, keď tam bol Hamilton, dokonca často jazdili s odlišnými krídlami.
Z akého dôvodu chceli Lewisové nastavenia nanútiť Leclercovi? Tam mi to smrdí tým, že buď chceli Lewisa mať vpredu alebo chceli, aby sa vývoj uberal jeho preferenciami (keďže by bol so svojimi nastaveniami rýchlejší alebo aspoň na rovnakej úrovni) nakoľko je všetkým jasné, že ich štýly sú úplne odlišné.
@Nordotor nevieš k tomu viac?
No a je to tu zase. A po troch VC sa robia uzávery… Ja si na rozdiel od iných netrúfam komentovať veci o ktorých nič neviem. Ozaj kto vie ako presne funguje tím počas VC, najmä ohľadne nastavovania monopostu. Nikto z tu diskutujúcich. Chápem, staré antiham firmy si to užijú dokonca sa to dalo čakať. No ale ani Leclerc, ktorý ako princ nastúpil do Ferrari pred tuším 7 rokmi nemôže vyskakovať. Na titul doteraz nedosiahol, hoci by som mu ho prial, rozdiel medzi jazdcami Ferrari je, ale hodnotil by som to po 8-10 VC. Na aute ešte treba makať a bude to dobré. A mnohí, čo sú rozpolení sa zase zrastú a bude zase dobre. Fandíme aj keď sa nedarí.
Lewis sa stazoval na to iste tiez, netreba si vimat iba jednu stranu.
Suhlasim, ze nastavit im to mozu rozne, to som napisal uz na zaver mojho prveho prispevku.
Nech si tam dupu obaja a obaja nech su spoko s nastavenim a vytiahnu maximum z mozneho.
Len sa zda, ze Ferrari ma nejake zvlastne procesy a zrejme nechce zasadnejsie rozdelovat postup pri hladani opt. nastavenia v garazi a potom je problem… Ale neviem
No hovorí sa všeličo, ale zase talianské médiá, takže brať trochu s rezervou. Ale z rečí tela je zatiaľ v Bahraine Leclerc usmievavý a presvedčený že upgrade bude fungovať. A ono zas LEC má na svojej strane pomerne dosť ľudí. A nezabúdajte keď Lewis nebude doručovať výsledky, tak Leclerc začne byť zase v popredí. On si teraz drží zdravý odstup.
Suhlasim
Dost sa hodnoti, na zaklade mala (co realne vieme) z 3VC.
A aby toho nebolo malo (dvaja top jazdci, z toho jeden novy), tak ja si myslim, ze to vsetko este komplikuje aj ten problem so svetlou vyskou.
Kym nevyriesia to, tazko zasadnejsie riesit setupy atd. k spokojnosti oboch…
Ok. Svetlá výška je problém. Ale do toho vstupuje x veličín, ktoré sa navzájom ovplyvňujú. Nedotáčanie, alebo naopak pretáčanie, hmotnosť, brzdy, ich zahrievanie, prítlak, opotrebovanie pneumatík, od toho nadväzujúca spotreba. A tých veličín je toľko ze o tom ani nesnívame. Je to zložité a áno napíšem to tu. Verstappen by vo Ferrari nedokázal viac ako ukazuje teraz Hamilton. A Sainz ak by zostal, bol by v súčasnosti Leclercovi bližšie ako je teraz Hamilton. To je ale len môj názor človeka, ktorý do kuchyne nevidí a aj keby videl hoxno tam uvidí…
Jj, ja dlhodobo tvrdim, ze kopa tych veci musi sadnut a niekedy aj maly detail moze rozhodnut a sposobit vacsiu stratu atd.
To co opisujes, su tie tradicne vyzvy a Ferrari si svojim tohtorocnym monopostom pridalo o jednu velku naviac