A tak frustrace je pochopitelná, ale když víš, že to tak je a že se na tom maká, tak neukazuješ světu , já za nic nemohu, to všechno Honda, dívejte se všichni jakej jsem chudák, doufám že to bude v televizi. To není dospělé chování. Dá se to řešit jinak. Dospěle a v soudržnosti…tohle chování nic nezmění, naopak zhorší.
Myslíš vaše Trio s Triperem a Evap a tzv “oázu klidu”, ne? Tam si krásně lžete a je vám to jedno. No jak psal Situs, asi je to tím věkem, dál to řešit nebudu.
Tak chudák jsi, ale mentální. Ale to není důvod, abys byl v TV
Oáza prodávání hrnců od Jirky pro dva zmatené důchodce
Fernando má kontrakt do konce roku. Třeba je na odchodu. ![]()
Tak má to fakt těžký, to je třeba uznat. Ale měl by vydržet, oni to dokupy dají. Hlavně ať je pozitivní , nejhůře neutrální, pokud je toho schopen, což se obávám že není. Tohle skryté fňukání ho nezrychlí , to už by měl ve svém věku vědět.
Proč? Už teď je podle mě v konfliktu s Hondou. Nemyslím si, že prodloužení kontraktu je na stole. Vykonnost je problematická. Bude to pravděpodobně dlouhý proces. U mladého kluka bude výkonnostně jedno, jestli je mu 22, nebo 28, nebo dokonce bude lepší. Letos Fernandovi bude 44. Éra pohonných jednotek, je většinou delší, než aero éra. Minimálně 5 let a spíš déle. Treba osm?
Jak dlouho to Hondě trvalo než se dostala do kontaktu se špičkou? 5 let? Pak jeste dořešit detaily. Sedm let k boji o titul?
Proč tam mít 50leteho dědka? Dává to smysl? Ocon ted nevypadá dobře a to Fernanda porazil v Alpinu. Podle mě proto Fernando utekl k AM.
Kdepak, můj tip je, že Fernando bude brzy na komentatorske stoličce. Podle mě by v tuhle chvíli nestačil ani na George, ani na Landa. A když si vezmu jak se chytl v tehle éře Lewis. O Maxovi mluvit nebudu, dostal bych bídu.
Je tu i Carlos a mladý. Kimi, Oliver, Isack, Franco, Oscar. To by byl Stroll blázen. Ti kluci budou do pěti let výkonnostně na vrcholu. Alonso bude do pěti let definitivně out. To je lidský úděl. Žádný hysterický křik fans, na tom nic nezmění.
Nemyslím si, že je to škoda. Fernando příležitosti měl. Některé využil, některé zahodil. Zasloužil si víc? Nevím. Jestli byl někdy nejlepší? Těžko říct.
To je tak, když nerozumíš F1 a reálně ani nekoukáš na to co se děje na trati, tyhle výplody jsou - koukal jsem na věk a na tabulku výsledků. Super a co z toho plyne? Proč teda jsou komentáře, že Alonso má stejnou rychlost a s top monopostem by vyhrával (myslím komentáře lidí co se pohybují v F1 a paoddocku, ne tebe nebo Grahama). Neustále tu meleš něco o věku a co? Ty si myslíš, že když se zetpáš AI na stárnutí, tak to automaticky znamená u všech, že jsou hned out jako byli jiní piloti? A pak tu začneš motat jedno přes druhé - Ocon porazil Alonsa v Alpine, kolikrát, když byli soupeři? Jednou? a bylo to rok, kdy se vrátil Alo po pauze? ne, tak co se tam stalo? no a pak samozřejmě by si musel zapnout mozek, aby si viděl, že 6x DNF vs 2x DNF mohlo způsobit to, že Alo ztratil hodně bodů a ne svojí vinou, ale že se nezastavíš na tom, že bodově porazil Ocona po pauze a to ještě ten rok Ocon haluzácky vyhrál, tak to asi nebude tak, jak se tu snažíš malovat, co myslíš? Jinak o zdrhnutí od Alpiny, hezky manipuleš to, že zdrhl kvůli Oconovi, ale proč teda zdrhl i Piastri?
Ty si tu střílel xkrát do Ferdi, že lže, že je komouš a převrací věci. Ale co tu děláš ty? Už se prober, to že tu budeš 16 měísců psát, že je Alonso starej a nemá na to a přitom bude ignorovat to, že Alo na startech získal 16 pozic k dobu a Verstappen jich ztratil 20, no tak je zásadně něco špatně, ale s tebou.
U Ocona to nebylo jen o DNF, ale jestli na tomhle příkladu dává tiMur snahu ukázat jak na to Alonso nemá už několik let, tak o čem se s ním chceš bavit? Ten sotva stíhá sledovat, co se děje kolem něj, natož aby stíhal sledovat co se děje v F1 a nedej bože pochopil jí. Ten člověk je podle mě technický analfabet, člověk co si vystavěl vzdušné zámky na výjimečnosti jednoho člověka, který je víc než tým…tolik nesmyslů co tu sepsal…
Tak tiMur tu přišel očividně provokovat, ale spoustu věcí co napsal, tak jim očividně sám věří a ještě k tomu manipuluje. Napíše, že Alo utekl před Oconem do AM, tak se ptám před kým utekl Piastri? no to bdue tím, že Alo i Piastri odešli, protože management v Alpině byl úplně mimo a viděli jsme co se tam dělo. Tak ok, prostě má potřebu lhát a manipulovat, ale proč toto vyčítá Ferdovi (i když oprávněně u Ferdi), ale sám to pak dělá? vždyť tohle je tu od rána, prostě lži, překrucování a kopání do Alonsa za něco, co vůbec neřekl, borcům solidně došly mozkový buňky
Ano. Toto beru jako své největší selhání na tomto fóru. Byla to chyba a @Ferda se za to upřímně omlouvám. Byla to dlouhá cesta kterou jsem musel ujít a dodnes mě mé chování k @Ferda mrzí.
A za ty manipulace se neomluvíš?
Tyhle motory budou tuším jen 4 roky… Honda to spraví imho velice rychle. Mají Double ADUO, takže za rok jsou - mohou být ve hře.
Kéž by jsi měl pravdu, no já byl svědkem u Hondy hlavně toho že vše maj velmi na dlouho. Takže moc optimista že to rychle napravěj nejsem.
Máš sebereflexi a to je super.
Nikdo nejsme dokonalej… a víme že Ferda umí když chce , napsat to co tě zasáhne.
To co tě zasáhne, zabolí je tvoje slabina a to je potřeba uzdravit.

Uvidime. Může být. Zase motorům prd rozumím. Ale mě dneska přijdou pekelně složité. Myslim celou PJ. A jestli má fakt Mercedes takovou převahu jak někdo zmiňuje, tak tam je McLaren a další. To bude pro AM docela oříšek.
To je podle mě pořád v lepší pozici RB než AM. Taky mají co dohánět, ale přece jenom jsou v lepší situaci a k tomu mají k dispozici b-tým, ať se to komu líbí nebo ne. Ale pravda je, že já nejsem velký příznivce teorie, že někdo “trefí auto” a začne vyhrávat, zvlášť v dnešním systému vývoje v F1. Většinou se to musí postupně vyšlapat, a to chvíli trvá.
![]()
Zelené trojce veřejně hlásím, že Alonso v Japonsku nepojede první trénink a nahradí ho Crawford.
Honda nejspíše získat adekvátní data. A kdo ví, třeba už Honda pomalinku připravuje náhradu za diverzanta.