alebo aby to nebolo tak, ze mercedes vsetkych zavadza a nic take ako zvacsit kompresny pomer o 2 cisla sa neda, ale zamerne to prizivuje aby odviedol pozornost od niecoho uplne ineho
ktovie ako je to s tym zamestnancom, je trochu zvlastne, ze by si nejaky vyssie postaveny zamestnance ked prejde ku konkurencii hned otvoril hubu a poprezradzal vsetky tajomstva. neviem ci by som ako sef chcel nasledne takemuto cloveku zverit moje firmne tajomstva ked by som vedel, ze ked dostane ponuku od konkurencie tak im vsetko vykeca. kto raz zradi, preco by to neurobil aj nabuduce? a v biznise ako je f1 kde kazdy kazdeho pozna by taky clovek skoncil
takze ak naozaj niekto kecal tak skor nejaky nizsie postaveny, ale ten zaroven nemusi vediet o vsetkom co mercedes vyvijal a preco ktoru vec vyvijal aby zapadla do celku
ale to nesplna absolutne nikto ani ten co sa o ziadny trik nepokusa
ak spravis motor ktory ma kompresny pomer 16:1 merany za teploty okolia tak pri prevadzke motora mas kompresny pomer vacsi
no a nikto nebude navrhovat motor tak aby pri teplote okolia bol ten pomer 15,5:1 len aby pri pravadzke neprekrocil 16:1 ked vie, ze nikto ten kompresny pomer pri prevadzke merat nebude. vsetci budu ten motor navrhovat tak aby pri merani ktore predpisuje fia bol tesne pod 16:1
o tom ci je motor nelegalny rozhoduje fia, pripadne timy mozu podat protest a bude to rozhodovat nejaka arbitraz/sud ako v 2009 ked tiez sa tvrdilo, ze double difuzor je nelegalny a nakoniec ho uznali legalnym a dnes v podstate vsetci akceptuju, ze podla tych pravidiel to legalne bolo aj ked to islo proti povodnemu planu/duchu pravidiel. ale ak su raz pravidla napisane tak, ze umoznuju roznu interpretaciu tak to je problem toho kto tie pravidla pisal, ze ich napisal zle