Corriere dello Sport: Trik Mercedesu prezradil jeho inžinier, Red Bull sa ho pokúsil napodobniť | Magazín F1 - F1online.sk

To že někdo neprojde je tvoje spekulace. Neprojde nikdo dle toho pravidla a proto je vše pro rok 2026 v pořádku.To je F1…

toto je tam napisane.

… aha, takže to není jen moje spekulace :smile:

Ferrari rusili senzor a schraňovali palivo , to jinej připad

Ale nesmie sa to prekrocit pocas celych pretekov a 16 pri izbovej teplote je len test. Zmenit test pri zohriatom motore a kto nema 16 (+nejaka rozumna fyzikalna odchylka), tak DSQ, dovi dopo.

Ferrari jen pouštělo větší množství paliva v momentě kdy senzor neměřil, to je velmi podobný případ :smile:

Prestan manipulovat , ty vyhazujes pouze Meredes a já vsechny :rofl:

precitaj si pravidla. clanok sa odvolava na meraciu metodu v appendixe. nie je tam explicitne napisane, ze musit byt max 16 kazdy okamih sutaze.

:+1:

Najvacsi paradox je, ze ti co to teraz obhajuju, tak najviac vrieskali, ked Ferrari rovnako obchadzalo pravidla v 2019.

A proč tvrdí Graham že tím neprojde nikdo, když udržet to pod 16 je plně splnitelné?

Precitaj si druhe pravidlo, ktore tu opakovane postoval @Nordotor .

Keby to bolo vsetko podla pravidiel, tak to teraz FIA nemusi riesit.

Mne je jedno co Graham tvrdi. to nema na pravidla ziaden vplyv.

Ja myslim ze takovej znalec nejsi , aby jsi tohle mohl posoudit…já taky ne nechame to na FIA

Viem co postoval - aj som reagoval - je tam jednoznacne napisane, ze pravidla sa maju brat ako celok. To znamena aj ten apendix na ktory sa clanok 5.6.3 odvolava.

image

in their entirety

no cherry picking.

dalej, ked uz mam byt hnidopich je tam napisane

procedure to determine this value

nie je tam procedure to measure this value. je tam determine. takze tych 16 je constanta definovana presne tou procedurou. ta procedura tam nie je na zmeranie tej hodnoty, ale na jej definiciu.

Mercedes se zeptal zda to mohou taky dělat , vedel o co jde a FIA zakročila …ale musela tam byt i jina věc, nasledne trpěli i zákaznici a ty ten nárust výkonu neměli …to nebyl jen ten senzor

Zeptám se tedy tebe, proč tvrdíš že tím neprojde nikdo, když udržet to pod 16 je plně splnitelné? Jak víš že to nikdo nesplňuje?

Kdyz to uděláš menši , tak za tepla to splníš …ale 15 něco neni v pravidlech. Je tam 16 , proto se doplnila ta měřici metoda

Takže je to splnitelné, tak tu nelži že to nejde splnit a že je to napsaný nesmysl :stuck_out_tongue_closed_eyes:

No nic, musím kluci alespoň vyluxovat, nebo mě žena vynese v zubech :smile: Krásný Vánoce všem a ať to motorům Mercedes nezlomí vaz, zatím neprojdou :open_mouth: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :raising_hand_man:

1 Like

Ty mne osočujes ze lži? Ja ti jen popisuji jak vzniklo to ,že když někdo dodrži čislo 16 za studena , dle pravidel tak následně to 16 neni. A to nesmysl fyzykalní v pravidlu je. Nebo v pravidlech bylo 15.5 ? Az to tak nadefinuji, půjde to , ale tak to v pravidlech neni.