To vyprávěj týmům, když ty víš že Mercedes si to neohnul pro své potřeby a ostatní týmy maj jen šoupat nohama
Prostě jít proti Mercedesu aby se zachoval duch pravidel, na to nemaj koule, pochopil jsem.
Já to nevím, nicmeně to co ty tu postuješ, je mimo realitu, přesně takhle pišou novináři články dneska, nic o tom nevědí ale z textu na netu, vymysli názor na věc. A je to pak směšné…a lidi tomu věří.
Já to nevím
… aha, to dává smysl.
Zbytečně tady manipuluješ. Dávaš do souvislosti věci , které v suvislosti nejsou. 
Podsouváš.
A ještě tomu vůbec nerozumíš.
tak ked to tak zhrniem, ty tvdis,
ze v pripade novych motorov vsetci navrhli kompresny pomer mensi ako 16 tak aby ani nahodou neprekrocili limit v prevadzkovej teplote iba Mercedes ho navrhol tak, ze kompresny pomer je presne 16 pri izboej teplote a FIA narychlo doplnila pravidla takym sposobom aby im to sedelo.
Nepodsouvám, tvrdím že FIA řekla že půjde proti trikům, tvrdím že kompresní poměr neměl přesahovat 16:1 a to po celou dobu soutěže, a co vím je že Mercedes to nesplňuje. Podvod.
Ale taky vím že Mercedes dodává 4 týmům a má velkou politickou moc, takže i když jsem oním postupem zhnusen, nejsem překvapen. Ani tím že ti co z toho maj výhodu jsou s tím plně v pohodě. Stejně to bylo s Ferrari, a byla tu stejná válka. To je žel F1. Účel svědčí prostředky.
Astonu zakázali přední křídlo zcela novým přístupem, během sezony, který do té doby neměl obdoby, včetně úpravy pravidel. Jsou si rovni a někteří rovnější, známe.
Tak hlavně podle Situse pořád někdo podvádí , všechno je to cinklé a nespravedlivé. On už je takovej( věčná oběť okolností) , no aspoň to je to v diskuzi pestré. On je v tom konzistentní, což je jeho plus. Myslím že ho nepřesvědčíš, svět je pro něj jeden velkej podvod.
Cinknutý byl Singáč.
Vždyť nevíš jak to je, všichni jen spekulují. Ty nevíš že to Mercedes nesplňuje…
Napišeš podvod, takže podsouvaš, ještě se nazačalo. Neměřili, nevyjeli.
A doplnění poslední věty je bulení, fňukání. Mercedes je naopak v tomto hodně opatrný.
Já bych počkal, oni rozhodnou spravedlivě, dle pravidel, případně to narovnají
Ty nevíš že to Mercedes nesplňuje…
Já myslel že o tom je ale řeč, z toho se přeci vychází

Já bych počkal, oni rozhodnou spravedlivě
… protože taková je F1 
Když se jen spekuluje, tak proč bylo to zasedání v pondělí? Jen kvůli spekulacím?
Cinknutý byl Singáč.
Geniální strategický tah a Renault si dovezl vítězství
Ono počkal jsem si, FIA rozhodla spravedlivě, tak to již dělá, a vítězství ponechala
Nebo už to neplatí?

Zatím stále o tom závodu soudní spor běží.
Klidně 10 sporů, FIA již rozhodla přeci spravedlivě, tak ona činí tu čtu 
Jdu se věnovat příchozí návštěvě, v podvečer můžem pokračovat, zatím 16:1 pro mě

Já pořád pišu že vůbec není jisté že ta kauza je realná a hlavně dokud se nehomologují motory a nevyjedou podvod nemohl nastat. ( jeniom roztažností materialů to udělat nejde)
Taky je potřeba komplexně znát jak jsou ( byly) napsána pravidla, dle toho se motory stavěli. To už pak pro rok 2026 nejde jen tak změnit.
Jestli někdo využil šedé zóny nebo ne nevím, ale klidně mohl, pokud to pravidla umožnily.Ale zase , spekulace.
Jinak jen pro zajímavost… moje spekulace - ano pokud máš přesně 16:1 za studena, tak za tepla porušuješ, logicky se to změní.
Pokud chceš dodržet nepřesáhnout 16:1 , tak to musíš udělat menší , třeba 15,7:1 , to pak se vejdeš, ale zase porušuješ ( ač nevím přesně jak to tam je napsané) že to nemáš 16:1.
Počkejme a uvidíme, oni to vyřeší, pokud je tam problém.
A snad sakra chápete a to teď myslím plošně, ne kauzu motor, že to někdy je tak, že to spravedlivě vyřešit nejde, ale rozhodnout se nějak musí.
No jasně, teď seš tady vrchní modelář!!! když vidím ty poměry. 
Když si dostatečně dlouho počkáte, až se k tomu vyjádří ti, co tomu opravdu rozumí, tak se dozvíte, že snížení kompresního poměru se zavedlo především z důvodu nástupu plné syntetiky, tj.:
- mnohem vyšší bod varu, proto se
později vypařuje, tj. předává teplotu
okolí a tedy hůře se chladí a odvádí
teplo. - snáze vybuchuje než hoří a to navzdory
tomu, že si všichni myslíte, že palivo ve
válci vybuchuje…, ne, nikdy
nevybuchuje.
Syntetika je totiž tak čistá, tj. má extrémně nízké molekulové spektrum, že hoří, nebo se vypařují takřka všechny složky současně, proto raději vybuchuje, než řízeně hoří narozdíl od benzínu.
Pro lepší pochopení zdejšího spektra inženýrů:
- je to jako porovnávat gulášovou polévku
s destilovanou vodou.
A už toho brainstormingu nechte, nebo přestanu věřit v evoluci a lidstvo vůbec.
Dopadne to dobře, neboj, sice nevím jak, ale určitě dobře. 
Někteří tady potřebují zjistit, kdo podvádí a až se to zjistí, bude už třetí závod a bude podvádět určitě někdo jinej…možná všichni budou podvádět a jezdit zbytečně rychle.