Corriere dello Sport: Trik Mercedesu prezradil jeho inžinier, Red Bull sa ho pokúsil napodobniť | Magazín F1 - F1online.sk

Dejte tam to měření při pokojové teplotě rovnou do pravidel, jinak to nesplníme. Tak jo, je dobře že jsme to včas prodiskutovali :+1: :smiley:

1 Like

To měření neni vůbec jednoduchá záležitost , ale hlavně jde o to, že se vubec nevi , jak to je a zda to tak vůbec je.

Tyhle moralni výlevy jsou myslim za hranou , ještě se nevyjelo a někteři už označuji Metcedes za podvodnika

Spiknutí, učelovka… :rofl:

Měření při pokojové teplotě se provádí roky a nikomu to nevadilo až do chvíle, než si někdo všiml, že při teplotě kovy dilatují a najednou se z toho stal neskutečný problém.
Ale co, máme okurkovou sezónu a i kyselá okurka je při pokojové teplotě chutnější, než v při bodu varu. :cucumber:

Nejlepší je že mě je třeba uplně jedno zda bude 1:16 nebo 1:18. Důležité pro mě jenom je že když už si tam něco usmyslej tak ať to má důvod a jsou taky schopni to uhlídat :+1:

1 Like

Spíše šlendrián od FIA a že jim na tom vlastně najednou nesejde :smile: Uniká mi smysl proč požadovali 1:16 když jim tam motory budou jezdit v kompresních poměrech 1:18 :man_shrugging:

1 Like

ved preto prislo k tej uprave. teraz je to zadefinovane velmi jasne.

Jo, teď už je tou změnou jasný že poměr 1:16 byl jen vábničkou pro hlupáky a FIA nikdy nechtěla že s tím ty motory musej i jezdit :smile:

1 Like

Ale to předpokládá akceptování ze strany dotčených týmů. Co kdyby nesouhlasili, třeba proto, že Mercedes svůj motor průběžně konzultoval, o čemž se taky píše? Dovolila by si FIA (a LM) vyloučit ze šampionátu čtyři týmy, z toho dva první z minulého šampionátu? A proti nim by byli ti zbývající… Docela bych to chtěla vidět.

Tam jde (pokud vůbec ta kauza existuje) imho o to, že ty motory se stavěli dle nějakých pravidel , mohla tam být nějaká šeda zóna , tak se upřesnilo jak se to bude měřit , protože původně si to mohl stanovit tým , tu měřicí metodu sám , to bylo v pravidlech. Dle toho se to konstruovalo. Následně ten test FIA sjednotila, ono za tepla by to změrit šlo velice ztuha i tak nepresně, ze to nema cenu řesit …a nemohla jit do zásadní změny , protože motory jsou postaveny a nejde do pravidel šahat . Oni to mohou změnit, ale musi tam být čas na predělání

1 Like

podla mna to bolo takto aspon 15 rokov a nikto neriesil, ze sa to meria rozobrate. Problem bol, ze to FIA stlacila z 18 na 16 co otvorilo priestor na lacne zisky. Ale ako hovorim, mozno ta kauza vobec nie je o tomto.

Ale vždyt neviš jak to je doopravdy …za prvé, a v F1 jsou týmy vždy o krok v předu před FIA, sleduješ to už tolik let a né a né a né to pochopit akceptovat.

Přemýšlej co jsi zrovna napsal.

Dopadne to kluci dobre , uz ted je tedy motor Mercedesu dle nekterych mistnich o 0.4 sec rychlejsi , zbytek muze zacit dle pravidel dohánět a to okamzite , takze je to v klidu :grinning:

Já si myslím, že problém je pouze u čtenářů. Inženýři přesně ví, že se FIA rozhodla správně a že každé jiné řešení by přineslo neřešitelné zmatky.

este stale maju do homologizacie cas. zvysok morky treba dat psom, alebo zabalit do sendvicu a sup sup do rototy.

No jasně že to tak je. Oni si některi zde opravdu myslí , ze jsou chytřejši než FIA . A to fakt nejsou. Ono taky je potřeba řesit ty souvislosti , neni to černobilej svět.

Tak mi to přelož ty proč FIA zavedla do pravidel kompresní poměr 1:16? :smiley:

1 Like

Výrobci motorů moc velké rozdíly při měření používat nemohli. Ale přece jen mohli brát jako konstantní teplotu motorů ve které se dá motor bez poškození složit. Rozdíl by sice vznikl, ale v žádném případě takový, aby se tam dal měřit výkonnostní rozdíl.

Dokonce si mohli zvolit původně samy měřicí metodu.