Corriere dello Sport: Trik Mercedesu prezradil jeho inžinier, Red Bull sa ho pokúsil napodobniť | Magazín F1 - F1online.sk

… to u Ferrari neplatilo? :open_mouth:

1 Like

ja neviem, co tam nasli v motore Ferrari ty to vies?

Už jsem ti to napsal, když tím projdou a získaj homologaci, pak vím že to splňují a je to. Teď vím že to tam Mercedes nesplňuje, a Vám i tvůrcům pravidlům, těm co to požadovali, je to jedno :smile:

1 Like

Jo, psalo se o tom, že překračovali povolený průtok v momentě kdy to FIA neměřilo. O tom jsi nečetl? Aliasing.

1 Like

Nejsem příznivce stovek deflektorů a klidně bych ulámal vše co z vozu přečnívá.
Ale když FIA chce křídla, tak bych povolil určitou plochu a ať se aerodynamici jak chtějí.

Nenapsal. Já se ptám jaký postup měření navrhuješ né pouze co chceš měřit.

akonahle sa pouzije nejaky aktivny dizajn na obchadzanie senzorov tak je to automaticky nelegalne. snimanie frekvencie senzora a nasledna uprava frekvencie palivovej pumpy (ak islo o nieco taketo) je aktivny dizajn.

Zase musím uznat, že ale v tomhle drží stejnou lajnu všem.
A to já mám rád :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

ved nech zakrocia ak je nieco proti pravidlam. konkretne vyssi kompresny pomer v horucom motore proti pravidlam nie je pokial to nie je docielene nejakym aktivnym prvkom. Ak tam take nieco najdu som 100% za to aby dostali trest.

Myslíš v provozních teplotách? To proti pravidlům je, a jestli teď po zavedení izbové teploty není, tak tím neměli buzerovat nikoho a rovnou se na kompresní poměr vysrat, když na tom v reálu vlastně nesejde, že jo.

1 Like

Nejsi náhodou fízl?

Spadla klec, jak u motoru Mercedes :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Že do toho mluvím, pokud problém opravdu existuje, zajímalo by mě spíš, jak by to FIA řešila, aby se teď nemusel motor Mercedesu měnit (ani snižovat výkon). Nevěřím, že by na něco podobného přistoupil nejen Mercedes, ale ani McLaren. Williams a Alpine jsou spíš do počtu, ale počítat se s nimi taky musí, nikdo jiný by jim teď jiné motory nedal a ani by se s tím nestačili vyrovnat. Proti nim by byli hlavně RBR a Ferrari, ostatní jsou zatím taky do počtu. Šampionát bez jedné ze dvou zainteresovaných skupin by byl průšvih jako hrom. Že týmy pořád zkoušejí, kam můžou zajít, a definice šedé zóny/podvodu je součást hry a je v F1 normální, stejně, jako pokrytecké šéfovské pohoršení, když se inovace týká někoho jiného :smile: .

2 Likes

stale treba pracovat aj s alternativou, ze to je smoke screen. Niekto oktobrovu upravu pravidiel vyuzil a vypustil toto aby spravil temu okolo neexistujuceho problemu. Vsetci teraz ukazuju na Mercedes ako podvadza, ak nahodou budu dominovat tak dorovnanie vykonu pride velmi rychlo pretoze tam bude obrovsky politicky tlak.

Možností je spoustu. Třeba snížení množství paliva na závod, nebo trest zvýšení váhy monopostu s motorem Mercedes. Taky by mohlo přijít nějaké omezení času v dalším vývojem motorů.

Vlastně podobné scénáře má FIA už připravené, protože má v plánu zaostalým motorům poskytovat nějaké berličky, aby se v F1 udrželi.

Potvrzuješ, že @HellHogr je fízl?

Co blbneš? Kdo chce dodržovat předpisy je fízl? Tak jo, není to vlastně jedno který si tam všechny hodíš? :smile: FIA je taky najednou jedno zda si výrobci kompresní poměr u motorů udrží i v závodě, komu by na tom záleželo, že jo :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Ono se tím lecos vysvětluje. :crazy_face:

Raději se vraťme k tomu měření, když je tak oblíbené. Co kdyby FIA rovnou stanovila kompresní poměr na 18:1, nebo rovnou 20: 1 ať se motory sypou jeden za druhým? To by se Ti líbilo a byl bys spokojený?