Corriere dello Sport: Trik Mercedesu prezradil jeho inžinier, Red Bull sa ho pokúsil napodobniť | Magazín F1 - F1online.sk

V čem mají pravdu, když je v pravidlech napsaný poměr 16:1? :grinning:

necitas pravidla ako celok “in their entirety”

je tam jasne napisane, ze tato hodnota je determinovana meranim pri izbovej teplote. jasnejsie to uz nemoze byt.

3 Likes

Myslím, že FIA FIA má velmi dobrý přehled a tom jaké materiály různí výrobci používají. Předpokládám, že výrobci mají povinnost dokládat složení kovů ze kterých se motor skládá, protože jsou na materiály hodně tvrdé omezení.

Proto taky lidi typu Budkowski a spol, kteří pracovali ve FIA jsou u týmů tak moc žádaní.

Takže FIA říká, že poměr se může měnit jak chcou výrobci za vyšších teplot jo?

A jde to vůbec, aby se to neměnilo? Z nějakýho fyzikálního hlediska?
Čili nebude ten trik v něčem jiném?

Ta hodnota by měla odpovídat provozní teplotě ne? Proč tam dopsali pokojovou teplotu? A jak to že Mercedes věděl že nepůjde o provozní teplotu?

1 Like

Tak samozřejmě, že tam musí být určité okno toho poměru, ale je rozdíl jestli je to 16:1 nebo 18:1, to bys neudělal náhodně :grinning:

Budkowski byl tak žádaný, že byl vyhozený z Alpine a od té doby dělá komentáře pro Polskou TV

Protože u Budkowského o nic jiného než o informace z FIA nešlo. Jako osoba v Renaultu nikoho nezajímal.

Já nevím, já se ptám. Do minulého týdne jsem nevěděl, co to je kompresní poměr.
Nejspíš pro to, protože to nelze za provozních podmínek měřit? (To není ironie, fakt nevím.)

Dobrá logika, takže týmy se o něj prali skrze info od FIA, ale pak se o něj nikdo nepral, protože byl nakonec v Renaultu, Ferdo ty tvoje veletoče😀

Protože je pohodlnější určit pokojovou teplotu, než provozní, která se může pohybovat od 80°C až po 2 000°C po zažehnutí paliva ve válci.

Tak proč se to dopisovalo po konzultaci Mercedesu s FIA?

1 Like

Neprali se o něj, ale o informace, ke kterým měl ve FIA přístup.
Co na tom nechápeš?

O tom, že si protiřečíš a ještě se tím chlubíš jako páv😀

Máš těžké období?

Pohodlnější to možná je, ale v pravidlech to nebylo, tak nechápu jak někdo mohl vyvíjet motor s tím že během závodu to určitě splňovat nebude. To nechápu zase já.

1 Like

To mě mrzí, že ho máš. Každopádně obhajování porušování pravidel a protiřečení si ti nijak nepomůže :relieved:

Jako z těch diskuzí tady jsem si usoudil že to jde určit v provozní teplotě :thinking:

Jakože z tý diskuze, kdy to každej ládoval do AI, ale dělal, že to zná? :smiley:

1 Like