Je to jednoduchý.
Lando 114 startů - 1 výhra.
Oscar 34 startů - 1 výhra
Já doufám, že teď do toho Lando šlápne a to místo potvrdí. Nic jiného mu ani nezbývá.
Nie je podstatne či ho mám rád. A či sa mal uhnút. Ale keby do toho išli všetci rovnako tak skončia všetci traja a za tým si stojím. Ale zjavne to nechceš vidiet. Ale to je fajn. Nemôžeme mať všetci na všetko rovnaký názor. Tým by som túto debatu uzavrel.
Ja si myslim, ze tuto sezonu by to tak mohlo fungovat.
Oscar vie, ze titul nemoze ziskat, Lando malu sancu ma.
Cerstvo podporeny a motivovany Oscar moze Landovi paradoxne pomoct viac ako tych 7 bodov, nez ako keby zostal znechuteny viacnasobnym zarezanim v zavodoch, kde mohol uhrat svoju prvu vyhru. Tu uz ale ma a citi aj on podporu timu…
Buducu sezonu tak vsak bude asi velmi narocne v tomto ohlade
Pozri, podla mna to je podstatne.
Kebyze Landa berem ja tak, ako ty Oscara, tak Landovu snahu divebombovanim predbehnut Maxa v Rakusku musim oznacit za prasacke… Ale podla mna nebolo.
Po starte sa nic nestandardne nestalo, je to bezne a tolko sa tu pise o laktoch atd. A potom chceme, aby pilot startujuci z druheho miesta stiahol chvost ked prvy zle odstartuje? To snad nie… Ziadna prasarna, tvrde pretekanie, tak ako pomerne tvrdo Lando zatvaral… Ale nemusime sa zhodnut, no ziadnu obecnu velku kritiku na taketo pocinanie ani nevidim…
Takže to může fungovat, dokud opravdu o něco nepůjde. A ani to neplatí, protože tým ani nejede na jezdce, který má šanci na titul. To se snad vidí akorát ve Ferrari. Kromě toho, čerstvě podpořený a namotivovaný Oscar nemůže mít jiný cíl, než si vybojovat místo jedničky, to Landovi fakt nepomůže. Jenom bude sám znechucený šarádou, kterou s ním tým sehrál.
Aha takže ideš vyťahovať dive z rakúska? To naozaj? Asi si v koncoch. Je to niekde zakázané? Robia a robili to temer všetci. A teraz Max na Hama išiel čo torpédoborec? No nič maj sa pekne. Nech sa teda tomu najrovnejšiemu a najčistejšiemu Piastrimu dari. Nemám chuť sa z tebou doťahovať. Pekný večer.
Tak toto uz je cisto v rovine pocitov a nazorov.
Myslim ze Landovi uz tuto sezonu o daco ide, u Oscara to tak isto neplati co do titulu.
Opakujem sa, ale ked chcu z Oscara Pereza, nech sa paci, moze byt rovnako “napomocny”…
A toto plati na zaklade jedineho z 13 zavodov?
Norrisove divebomby kde sa nezmestil na trat su v poriadku ale Piastriho cisty manever je prasacky
No jistěže, o kolik závodů by mělo jít? Pokud by třeba Landovi na konci sezóny opravdu chybělo pár bodů (i když je to nepravděpodobné), tak půjdou na ředitelství FIA se žádostí, aby se tenhle závod nepočítal?
Fakt nechapem tejto argumentacii.
Jasne som ti opisal slusne ako nesympatie ovplyvnuju hodnotenie.
A ty ze ci je to zakazane tak pretekat?
No nie je a este aj pisem ze ja to tak ani nehodnotim ze Lando siel ako prasak, ale mnohi ano.
A co zakazane urobil Oscar? Prasaciny sa casto trestaju, alebo aspon vysetruju…
Ja sa s tebou nehadam, neutocim, dokonca mam Landa rad a nedavno som ho vyznamne branil, ale je evidentne, ze teraz nehodnotis objektivne tu postartovu situaciu, lebo si vyslovene Lando fan a vyslovene nemas rad Oscara, to je potom prirodzene…
Ale prijemny vecer aj tebe
Asi sa nechapeme, ale ak 12 zavodov je Lando v pristupe timu jasnou jednotkou, tak ja nedokazem pre jedine preteky tvrdit, ze nejdu na jedneho…
O to viac, ze vo zvysnych 11 VC sa tato mozno jedina vynimka timu a teda aj Landovi moze bodovo vratit o dost viac, nez 7 bodov, ale toto sa akosi vobec ako moznost nepripusta…
Souhlasím, že asi máme každý jiný náhled jak na to, k čemu došlo, tak na obvyklou situaci v F1 celkově. Však uvidíme, jak to bude dál. Třeba RBR chytí druhý dech a pokračování šampionátu bude i tak o ničem.
Presne to je tiez mozne, to sa zhodneme.
Mozno bude az smiesne, ze sa riesilo 7 bodov, aj ked dufam, ze to bude este napinave…
Ja tvoj pohlad chapem, len mi pride pridrsny k Oscarovi, aby az tolko schytaval, co moze mat horsie nasledky nez 7 bodov.
Ale aj tak ma zaujima, hypoteticky, ak by Lando Oscara nepustil, co by vraj bolo teda spravne a zaroven urcite dobre pises, ze Oscar sa chce tiez ukazat ako jednotka - aky dovod by mal po Madarsku, kde by takto rovnako ako v Silverstone prisiel o mozne vitazstva, pomahat Landovi vo zvysku sezony po tom vsetkom? A nezamava taketo daco so psychikou, cim hrozi nieco na styl Pereza?
nic nieje viac ako team.
Zkusím to stručně - Oscar žádný důvod Landovi pomáhat nemá a mít nebude. Jeho zájmem je Landa odstavit, nic jiného, a je zbytečné si něco namlouvat. Pérezem/Bottasem se člověk nestává z vlastní vůle, ale tím, že na víc nemá. McLaren vystavil Landa velkému tlaku už tím, že takhle sestavil tým (jak velký problém je mít dobrou dvojku tady diskutujeme každou chvíli) a místo soustředění na boj na š.p.i.c.i musí zase bojovat o místo v týmu. No a k tomu dostal takovéhle veřejné ponížení, které sám vůbec nezavinil, to byla čistá vina týmu, kterou na něj hodili.
Suhlasim, ale presne to si za mna uvedomil aj Lando po radiu, ked ho tim o nieco ziadal… A vraj urobil zle…
To se jen tak říká, aby to “tomu druhému” nebylo tolik líto. Jezdce nemůže zajímat nic jiného než vlastní titul, jak začne uvažovat “ve prospěch týmu”, je na nejlepší cestě prohrát.
no to zalezi, ci fandis pilotovi alebo teamu.
ale za mna - team nenahradis len tak, vidime ake blbosti sa riesia aj u andrettiho napr alebo u haasu
ale pilota mas noveho lusknutim prsta
tie pomyselne zabomysie vojny ktore by teoreticky mohli v buducnosti norris a piastri mat, mozu teamu mclaren len uskodit, ja to beriem z tohto pohladu
No jistěže můžou týmu uškodit. Pořád říkám, že je to hodně nešťastně sestavená dvojice. Ale třeba mě překvapí a budou se o vítězství nebo i tituly poctivě střídat . Ale nechceš snad vážně tvrdit, že se třeba Webber upřímně radoval z Vettelových titulů, protože tým je nadevše, že ne?