Bude motorovej kontroverzii koniec? FIA zvoláva stretnutie na najvyššej úrovni | Magazín F1 - F1online.sk

Tato motorova kontroverzia ma netesi, idealne by bolo, keby vsetci splnali dane pravidla rovnako, vieme vsak, ze vsetky timy hladaju limity a skulinky v pravidlach a to tieto situacie prinasa…

A hoci ma to teda netesi. Mercedes (a RBPT) nie je ani podla mna za co DSQ.
Pravidla jasne urcuju za akych podmienok sa kompresny pomer meria a to neporusuju.
Pravidlo o dodrzani pocas celej sutaze, mozno porusene je (dokaz a merania vsak nie su a nevieme ci to neprekracuju aj ostatni, hoci menej), no metodika kontroly je urcena a splnena.

Podobne ako pri flexibilite kridel.
Pravidla vseobecne flexibilitu zakazuju.
Fyzika vsak nepusti, nejaky ohyb vzdy bude (aj tepelna roztaznost) a preto sa riesia len staticke testy (a tiez je flexibilita napriec timami odlisna).
Porovnania napr. s Ferrari 2019 ci Dieselgate su nespravne, nakolko tam slo o umyselne aktivne obchadzanie merania. Tu sa meranie neobchadza.

Tak bud nech vypustia pravidlo o “pocas celej sutaze”, nech nedochadza ku “kolizii” pravidiel, alebo zdokonalia/zavedu nove merania od 27, teraz uz je neskoro… :slight_smile:

1 Like

ak je kompresny priestor 10cm3 a objem valca medzi uvratami (vola sa to zdvihovy objem) 160cm3 tak je kompresny pomer 17.
Ak prdlzis ojnicu tak zdvihovy objem nezmenis, zmensis iba kompresny priestor pretoze cely piest je vyssie.

Toto je čistý nezmysel, lebo to odporuje fyzike.

Aby nejaké krídlo bolo nelegálne, pravidlá musia stanoviť nejakú maximálnu mieru ohybu - tak ako v prípade medzery DRS klapky napríklad.

Zároveň je súčasťou pravidiel aj maximálny kompresný pomer 16:1, ktorý musia tímy spĺňať počas celých pretekov.

Aj prietok paliva bol v 2019 stanovený podmienkami merania, motor Ferrari toto meranie spĺňal, a predsa ho považuješ za nelegálny. Alebo nie? :thinking:

Tady máme jasný příklad o tepelné roztažností mostu. :slightly_smiling_face:

1 Like

Od kdy je podvod myslet out of the box? :grinning:

co dojde 15000krat za minutu?
k zapaleniu zmesi pride len 7500 krat za minutu

Správná připomínka.

nemusis, ty potrebujes zmenit objemove pomery medzi dolnou uvratou a hornou. napr. predlzenim ojnice sa to docielit da

Norský co chodí v merchi Mercedesu?

1 Like

To nevím v čem chodí, ale je to dost možný. On je rozumný.

Ležím po ( skoro) infarkte v nemocnici. Zatiaľ “dovi”. Ozvem sa, keď mi bude lepšie

V mene pacienta odpísala sestrička.

9 Likes

Ale ne! Držím všechny palce, ať jsi brzy fit! Nicméně nepospíchej, všechno počká a nic se nezblázní. (To srdíčko je na podporu, ta zpráva se mi samozřejmě ani trochu nelíbí…).

5 Likes

Tak hezky papej Warfarinky a Betalogy a poslouchej sestřičky.
Hlavně se drž a mysli na krásné věci. Hlavně se ničeho neboj, protože tohle počasí kdy se tlaky střídají nedělá dobře nikomu. Vlastně to nejhorší co Tě v nemocnici může potkat je jejích strava, ale tu chvilku vydržíš. :+1:

3 Likes

Asi ta mrtvicova kavica s irskou whisky nebude najlepsia dieta do buducnosti.
Tak nech sa to zlepsi.:+1: a si zase fit.

1 Like

Trochu víc se šetři, … a vypadá to na ochotnou sestřičku tak je o Tebe dobře postaráno :slightly_smiling_face:

3 Likes

Kámo, co to jako děláš? Pfff.

Ať jsi zase fit, sám tu vlajku tahat nebudu. :purple_heart:

3 Likes

Takze pravidla zakazovali fyziku a nelegalny bol kazdy jeden monopost podla teba.

Pravidla neurcovali ziadny maximalny ohyb kridel, a preto to bola vzdy seda zona a maximalny ohyb urcovali staticke testy, ktorymi ked kridlo preslo, tak bolo legalne.

(spominane miniDRS McLarenu je iny pripad - tam pravidla urcovali presnu mieru (maximalnu medzeru), ktoru zjavne McLaren nesplnal, a tak sa upravili testy)

nie, boli legalne lebo presli testami ktore su sucastou pravidiel. no a rovnako je to aj s motorm a kompresnym pomerom, kto prejde meranim ktore stanovuju pravidla tak ma legalny motor

No jo, už další co utíká od podvodného motoru

1 Like