Brundle a Rosberg sa nezhodli. Mal by sa Aston Martin zbaviť Alonsa? | Magazín F1 - F1online.sk

No v 2019 - 2020 bol Hamilton a Mercedes na vrchole. To neviem či by Verstappen získal titul s Mercedesom vedľa Hamiltona. Plus na konci roka tam prišlo zo strany FIA rozhodnutie čo malo vplyv na výkonnosť Mercedesu v 2021 aj preto bol pol sezóny Red Bull lepší. Ja si myslím že v inom tíme by to nebolo tak ako v Red Bulle nedostal by to čo mu dal Red Bull.. Takisto aj Hamilton už nedostane vo Ferrari to čo mu dal Toto v Mercedese a môže sa snažiť ako veľmi chce aby si to vydupal

2 lajkov

A co som teda? Povedz mi Honzi. Som same ucho.

Suhlasim, ze Mercedes bol na vrchole. Ale to, ze primarne auto mali na vrchole, dokazal Russell v Sachire 2020. A na to aka bola Bottas dvojka a ake mal postavenie v time, Lewisova dominancia nad nim nebola az taka obrovska ako by som cakal. Nie vzdy bol uplne konzistentny a z casu na cas vedel aj objektivne prehrat nad Bottasom.

Zaroven v 2019 a 2020 uz bol Max pomerne vyzrety a konzistentny a nerobil uz take zbytocne kolizie ako sme mohli vidiet do 2018.

Ale who knows, to sa mozme len dohadovat a kazdy moze mat iny nazor.

Netreba zabudat, ze od 2021 mali byt nove "ground effect” pravidla, ale covid to posunul, takze preto sa robila tato zmena.

Ale nedostal si sa k podstate diskusie, a teda ku timovym kolegom Verstappen vs Alonso. :slight_smile:

Bobiku taketo vyjadrenia nikdy nepadali na adresu Luiho. Vzdy len na adresu Sennu, potom Schumachera a v poslednych rokoch na adresu Maxa. A podla tych, ktori ich zazili vsetkych troch, je Max ten GOAT aj spomedzi tejto trojice. :slight_smile:

No, to jsou jednotlive subjektivni pohledy, kdyz vis ze je neproveditelne to porovnat, hlavne kazdy pilot je rychly tak jak mu to auto dovoli, to sis taky urcite vsimnul, jizda nad limit auta je mytus, neexistuje atd..proste schopnosti Emila vitezit co ve tretim, ve druhem nejrychlejsim aute, navic s nejlepsim motorem se nepotvrzuje tak proc se furt snazis prosazovat tyhle nesmysly, zacni fandit Kimimu a vrati se ti zdravy rozum.

Nie ja, ale Button, Berger, Bernie, Kimi a Jordan.

No, ale ty to tady hazes do placu jako nejake poplatne argumenty a bijes se tu pak za to, nesmyslne.

Ako oni to schovali za bezpečnosť ale realita bola taká; že chceli prerušiť dominanciu Mercedesu

2 lajkov

Jakože dáváš výstřižky podobné z Blesku jako nějaké vladiní tvrzení či argument? :rofl:

1 lajk

K tomu hodnoteniu.. By som len prehodil Ocona s Albonom už kvôli tomu že má víťazstvo

2 lajkov

AI builder zase spustil svojí free verzi AI.

1 lajk

AI builder, co používá free verzi a není schopný ani ověřit, zda ty odpovědi dávají smysl. Ještě, že tu má Peštu v konkurenci takové debility a není v tom sám.

1 lajk

Jasné, že museli spraviť aspoň nejakú zmenu, lebo by tá sezóna 2021 nemala žiaden význam bez zmeny, nikoho by to nezaujímalo a bola by rovnako nudná ako 2020, keď úplne odpadlo Ferrari z čela a Mercedes sa vrátil do úrovne dominancie z rokov 2014-16.

Ok, ale tým si v podstate protirečíš v úplnej podstate a úvode našej diskusie:

Najskôr tvrdíš, že Maxovi kolegovia sú úplne slabí, a potom sa zhodneme na tom, že v podstate Max mal väčšinu lepších kolegov ako Alonso, s výnimkou Hamiltona, Buttona a Ricciarda (ktorého sám uznávaš).

Čiže Alonso mal 2 kvalitných, Max 1.

Zvyšok (tých priemerných) mal Max kvalitnejších ako Alonso, na čom sme sa zhodli (akurát ty by si prehodil Ocona pred Albona, ale stále je tam prevaha Perez a Gasly nad ostatnými).

A vo vzduchu nám ostali visieť polovičný Massa po nehode (toho by som zaradil pod Péreza s Gaslym) a hobby Kimi (jeho by som zaradil asi mierne nad nich).

Ještě chvili pokračuj a vyjde ti, že vlastně Max měl největší konkurenci na roštu. Ty jsi dobrej zoufalec.

3 lajkov

Ale houno. Alo měl za kolegy 4 mistry světa. Verstappen ani jednoho. To tvoje míchání sraček z toho neudělá nic zázračnýho pro Verstappena. Co tu předvádíš za mentální atletiku je na Darwinovu cenu.

3 lajkov

Však ale ty si tam hodil 2 jeho kolegov čo boli biedny. Jasné, že keď to takto urobíš tak ich má na pohľad lepších.. Ale keď si dáš celú kariéru tak neni o čom Alonso mal o mnoho lepších kolegov čo mu boli vyrovnaný navyše tím nešiel len na neho vyvíjalo sa pre oboch jazdcov.. To nemôžeš porovnávať Red Bull po Ricciardovom odchode s McLarenom v 2007 alebo Ferrari v roku 2010

5 lajky

Z pohľadu celej kariéry mal za kolegov 2 majstrov sveta, takže áno, vďaka týmto dvom mal celkovo lepších kolegov. Ale ty si to tak zgeneralizoval v úvode, že Alonso mal mega kvalitných kolegov a Max mal len úplný odpad, že to nie je pravda.

Alonso mal top kvalitných len Hamiltona a Buttona. Max len Ricciarda. Určite najmä Hamilton je nad všetkými z hľadiska celej kariéry (hoci sa dá polemizovať, že Hamilton 2007 ako nováčik vs Ricciardo 2016-18 mohli byť kvalitatívne porovnateľní), ale keď zoberieme kolegov vo všeobecnosti, tak zvyšok mal aj Alonso priemer (hobby Kimi), podpriemer (polovičný Massa, Ocon a možno Vandoorne) a nuly (Stroll), zatiaľ čo Max mal vyšší priemer (najmä Pérez a Gasly sú lepší piloti, čo si sám uznal).

Takže vôbec to nie je také ako si na úvod napísal - Alonso mega kvalitní a Max len odpad.

Keby bol výrazne lepší, tak by tím išiel na neho. S tým do toho išiel napríklad v McLarene, no Hamilton bol hneď na jeho úrovni. Vo Ferrari sa išlo na neho, ale bola to jeho zásluha, lebo bol skrátka jasne lepší, presne ako Max v RB. Aj ten RB začal ísť primárne na Maxa až keď bol jasne dominantný. Keď tam bol Ricciardo, tak prístup, stratégie a šance boli rovnaké.

Max si skrátka ten tím podmanil najmä výkonmi, rovnako ako napríklad Schumi vo Ferrari alebo Hamilton v Mercedese po odchode Rosberga. A je to z hľadiska tých tímov logické.

Jistě, on Raikkonen a Villneuve nebyli mistři světa. Ty už fakt nevíš jaký ■■■■■■ napsat :rofl:

Ano, Verstappen si podmanil tým svým výkonem v Baku 2018.

https://www.racefans.net/2019/03/10/ricciardo-baku-sshow-was-red-bulls-fault/

2 lajkov

Raikkonen přišel do Ferrari právě aby Alonsa prohnal a tady místní šašek napíše, že to byl hobby driver. :smiley:

2 lajkov