Mali by sa rozhovory o jazdeckej otázke stať predmetom diskusií v kancelárii Lawrenca Strolla? Aston Martin, podobne ako napríklad Cadillac, patrí k tímom, ktoré majú toľko roboty, že jazdecké zloženie môže počkať na neskôr. V tejto chvíli by s ich autom veľa vody nenamútil žiadny jazdec na svete. Napriek tomu si komentátor Sky Martin Brundle myslí, že Aston Martin by mal uvažovať o zmene.
Bavit sa o nahradeni Alonsa v kontexte toho, ze tam sedi Stroll, je uplne smiesne. Ak sa Aston potrebuje niekoho zbavit, tak to je profesionalny syn a nie jeho timovy kolega, ktory ho zakazdym rozvesia po stromoch.
That said, ci ma Alonso este stale svoju majstrovsku vykonnost, je otazne. Vzhladom na problemy Astonu sa jeho vykony tazko odhaduju a zrovna keby exceloval v strede pola, tak je stale otazne, nakolko by este dokazal presadit sa voci jazdcom ako Verstappen alebo Antonelli.
Presne tak.
Ja som Stolla v AM okomentoval uz vela rokov dozadu - pokial sa tam nezbavia rodinkarstva tak ta stajna nema sancu. Ani s Neweym ani s nikym inym.
V normalnej stajni by Stroll bol davno prec a namiesto neho by tam jazdil nejaky mlady talent, napr Alonsov protegee Bortoleto, ale niekto ako Gasly, kto ma miesto v F1 (aj ked je to v strede pola) vdaka vykonom a nie marketingovemu profilu.
Potom by sme mohli Fernanda nejako zmysluplne zmerat.
Ja si neviem predstavit, ako sa pri takom niecom musi citit priemerny zamestnanec Aston Martinu. Vidi, kolko sa do toho projektu leje penazi, sp.ickova tovaren, sp.ickovi ludia, vsetci sa idu zod.rat a potom tam jazdi niekto ako Stroll…je to vysmech vsetkym, co do toho projektu davaju svoju energiu, cas a peniaze. Mas tam ludi, ktori chcu z Astonu urobit majstrovsky projekt a stary Stroll z toho robi hracku pre rozmaznaneho syna.
To ano. Záleží na tom, kdy budou opravdu konkurenceschopní, a to asi nikdo neví. V delším horizontu má pravdu Brundle, pokud by se zadařilo dřív, můžou nechat současnou sestavu. Další varianta není na stole, dokud AM vlastní Stroll. S jiným vlastníkem by to samozřejmě situaci změnilo. Takže si můžou hodit korunou .
S tymto nesuhlasim. Stajna je do velkej miery aj sportovy tim. Nestaci len nakupit ten najdrahsi stavebny material, je aj potrebne to zlepit dokopy.
Ci uz to bol Vettel, Schumacher, Hamilton, Verstappen, vzdy islo z timu echo, ze ti piloti maju nadstandardne vztahy s ludmi, s ktorymi pracuju.
v AM majitelov syn ked sa mu nepaci rozbija papundekle. To musi byt radost s nim spolupracovat.