Bolehlav menom rozpočtový strop ešte zväčšila inflácia, hovorí Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Ekonomiku momentálne sužuje inflačná kríza, ktorú začínajú pociťovať aj najbežnejší spotrebitelia. Siaha tiež na príjmy investorov a podnikateľov. Ako jeden z prvých o jej dôsledkoch pre Formulu 1 prehovoril šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý sa obáva toho, že inflácia, rozpočtový strop a zle zvolený koncept nového monopostu, môžu pripraviť tímom v roku 2022 poriadne horúce chvíle.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/55246/bolehlav-menom-rozpoctovy-strop-este-zvacsila-inflacia-hovori-wolff

marcifanda a chroustal su asi v skole. ked tu este neni hejt s 20timi smajlami

Nie som v skole :slight_smile: Toto Totove vyplakávanie je mi na smiech. Zatial co ostatne stajne z podstatne mensim rozpoctom normalne funguju strop beriem ako kladivo na velku trojku, ktore chvalabohu prislo. V r.2010 mali 3x menej zamestnancov ako teraz. Polovicu nech pusti Andrettimu a je po probleme. Postupne prichadza o vyhodu ktoru mali nad ostatnymi. O to dôlezitejsi bude politicky vplyv, a ten ako vieme, maju najsilnejsi alebo najspinavsi lepsie povedane.

zato ty si sem prismradil dost rychlo…

2 Likes

Pozri, ja by som zastropoval aj pocet zamestnancov.
Aero 50, Motorari 50 atd … a co by sa stalo, NIC.
Auta by boli o sekundu pomalsie a ja som ten posledny, komu by to vadilo.
Plus zrusit tych 300 pocitacov v tienovych kancelariach s dalsimi 100 zamestnancami v kancelariach v anglicku.
Ponechal by som 3 laptopy na boxovom muriku ako jedine pocitace ktore kontroluju auto a hotovo.
Nech pustia do F1 Andretiho, Porsche a zamestnancov si mozu rozobrat medzi sebou.

Platy mozu vyplatit na 3 roky dopredu ked sa boja inflacie.

Pozri, vo futbale je 11 hracov proti 11.
Vo formule kludne 1500 (Mercedes) proti 300 (Haas).
Takze ekvivalent futbalu 11 proti 2.
Ferove ze.
Takze zastropovat aj pocet zamestnancov a je to.
Aby stali proti sebe vyrovnane teamy.

Nabuduce prosim, nech tie clanky pise niekto, kto ma aj ponatie o ekonomii. Inflacia je narast cenovej hladiny, cize hej, najbeznejsi spotrebitelia to pocitia hned na zaciatku. A naopak, “nesiaha” na prijmy podnikatelov a sukromneho sektora, ale naopak, vseobnecne ich NAVYSUJE.

Ve fotbale 11 vs 11 ale výkonově si rovni nejsou ne?
A to nebudu počítat velikost zázemí.

Bohatý tým si vezme 300 nejlepších a na plebs zbydou “drobky”

1 Like

Sorry ale teraz si nedal dobré prirovnanie. Tak ako vo futbale hraju 11 proti 11 tak v F1 hraju 2 proti “ostatným 2”.

No a tak ako v F1 to bolo 1500 mil. proti 300 mil, tak to isté platí aj pri futbale. City/PSG má neobmedzené financie aj keď áno, musia dodržiavať financial fair play (v prípade PSG ale o tom pochybujem). Čiže majú tam určitú formu rozpočtového stropu ale stále platí, že čím väčsí a úspešnejší klub, tým viac peňazí môžu minúť.

Ja si zas myslim ze je to realne.
Realne je to 1500 ludi proti 300, mas dojem ze to tak nie je ?
Ano, ak by sa zastropoval pocet zamestnancov, v Mercedese by boli ti najlepsi 300, tak ako su ti najlepsi v PSG, Barcelone, Juventuse.
ALE - stale daleko férovejsie 300 lepsich proti 300 horsim ako 1500 proti 300.
Saladin - ty uz prestan pit clovece.

Můžou se spojit s kamarádem a mít taky 1500… možnosti jsou. :sweat_smile: :+1:

Ja si tiez myslim, ze to tak je. F1 je timovy sport. 1 pilot, 20 v garazi a niekolko stoviek v tovarni.
Keby dovolili vyvivaj iba najlepsim 100 a zvysok by tvoril zkladnu tak sa mozme bavit, ze to je podobne ako vo futbale.
K tomu dodam, ze odoberanie materialu (motor, prevodovka, zavesy) od konkurencie je ako keby Real na zapas Real vs Atletico pozical siestich hracov atletiku, ktore celu zimu trenuje iba s piatimi.

To len aby si nezabudol tú svoju múdrosť ty “kritik” :arrow_down: :arrow_down: :arrow_down:

Vodu káže :arrow_up: :arrow_up: víno píje :arrow_down: :arrow_down:

a ďálšá do zbírky… :arrow_down: :arrow_down:

a ďálšá :unamused::arrow_down: :arrow_down:

Tvoje farizejstvo plnej kráse :wink: :arrow_down: :arrow_down:

Ale keď to odporúčam ja :arrow_up::arrow_down: tak som hulvát… :thinking: Čo si potom ty, ty kritik ? Žeby farizej ? alebo jednoducho len obyčajný cockot ?
Pýtam sa ťa, kde si bol keď tu Shredder zasieral diskusiu ? To sa ti asi hodilo do scenára tak tam si bol tíško. Ak povieš A treba povedať aj Béééé nabúduce aby to tvoje kázenie malo ako takú hodnotu :thinking: :tipping_hand_man: :man_shrugging:
Dávidko :arrow_right: 12 dní na stránke :arrow_right: 3h doba čítania /// za také čerstvé až krátke pôsobenie na fóre si sa pekne vyfarbil :arrow_down: :arrow_down: :man_shrugging: :tipping_hand_man:

A akú pravdu si mal :arrow_up: :arrow_up: to si ešte vtedy asi ani nevedel že ako pekne to zapasuje aj na teba.

1 Like

Uz to zacina places ty narieka wolff pretoze ferrari pretoze strop pretoze dvaja riaditelia. Mozu byt lepsi ale karma v trestoch ich tento rok dobehne. Takze dost stratia. :kissing_heart: a vies co je najlepsie? Ze smiat sa budeme aj ked max nevyhra. Mne je jedno ci je tam ferrari ci niekto iny. Hlavne nech vyhra ten co najmenej PLACE do vysielaciek a venuje sa zavodeniu nie hram. Ale zas ten narek a tie vyhovorky vase len kopiruju hamiltonove slova ze bol som ucitel robil som mu clonu a mam zasluhu na jeho vitazstve. Koncim a dakujem mercedesu. Ak russell bude rychlejsi budete ho nenavidiet lebo okradol timoveho kolegu o 8 titul.

A su tam nadavky ? Ja ich nevidim. Iba copy paste.
Uloha za jedna, obsah 5.

Russell bude jednotka, tak ako som to pisal pri Leclercovi ked bol v alfe.

Si sa zabudol prelogovať ? :thinking: :thinking: :wink:

1 Like

Nemozem sa ho zastat ? Minule si aj mne nadaval. Nevies sa drzat temy, hned utok. Vlastne tebe nejde ani o obsah, pozeras iba nicky. Odlogovat sa nemozem, lebo mi naskoci hyena a potom sa nedlogujem. Musel by som zmazat prehliadac a nanovo.

Tvrdím niekde že nemôžeš ? Aj keď darmo lebo kolega ma tu kritizoval za tzv. “slušnosť” ktorú tiež nedodržiava, ale veď som zvedavý ako sa z toho vylíže ten kritik /vylížeš ty kritik/.

Konfrontoval som ťa a to tak aby si to pochopil. Ten kto sa nevie držať témy si ty. Klameš klameš a stále klameš ohľadom toho ako sa ty vždy držíš danej témy. Stačilo by priznať že niekedy si zaoffroaduješ a prestal by som ťa s tým konfrontovať a prestať hlásať to čo sa u teba stalo mottom a dovol mi aby som ťa parafrázoval: “Ja sa venujem téme…” No nie tém/článkov sa nie vždy držíš občas si zaoffroaduješ ako trebárs teraz.

Mimo iné… ale taktiež sa pozerám aj na štylistiku a tam sa to u vás podozrivo zhoduje, veď práve tá tvoja štylistika ťa prezradila keď si mal svoju premiéru práve pod týmto nickom z ktorého mi odpisuješ.

To mi nejako nevychádza ale však dobre. Nehovorím že klameš ale setsakramentsky by som sa čudoval ak by si hovoril pravdu.

2 Likes