Antonelli nesie rovnaký diel zodpovednosti ako Piastri, hnevá sa Leclerc (+ANKETA) | Magazín F1 - F1online.sk

AI video, tak to nebylo :smile: Víš jak, dostal jsi se do bodu kdy jsi moc konkrétní, tam se láme chleba a oponent se většinou odmlčí, nebo vytáhne další jinou fotku, kterou se tě snaží svést z cesty :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Prostě jede, probrzdí a pink na zadní kolo Kimiho, a pak Kimi pink do předního Leclerca.

Možná kdyby Leclerc nedostal KO, tak by trest nebyl. Nejspíš to bylo za důsledek Leclerca než za akt na Kimiho.

Vážně? :smiley: Tak to by ti Hell měl taky koupit brýle. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Já souhlasím s Puffem, že někdy screenshoty nebo zpomalená videa mužou situaci hodně zkreslit, ale tady ani neni potřeba co zpomalovat nebo jen vystřihávat konkretní moment, stačí se podivat na normální onboard. :smiley:

Ale vzhledem k tomu jak Puff nessnaši Piastriho se asi nemužu ničemu divit, ale o nedobrzdění nebo dokonce napalení nemuže být řeč, imho.

2 Likes

Pia mohl pohodlně předjet Antonelliho i Leclerca v době závodu. S prstem v nose.
Prostě v tom vidím unáhlený a riskantní manévr.

Já se tomu manevru naopak nedivím, protože ten restart trefil skvěle, naopak Kimi zaspal a neměl takovou rychlost na rovince. Mohl Piastriho v zatačce víc respektovat. O to víc, když je Pia v boji o titul…vem si jak byl Alonso hodný na Verstappena ve sprintu. :sweat_smile:

2 Likes

Pia ne, Leclerc fajn, ale nemůžeš fandit všem.
Takže zbývá Kimi. :grin:

1 Like

Alonso je demotivaný. Od Verstappena tam měl otevřené dveře, ale stáhl ocas a nechal ho být.
To mě dost zklamal.

… ono už se nezávodilo? :open_mouth: Piastri to nevěděl :see_no_evil:

2 Likes

Moc dobře víš, jak jsem to myslel.

Chápu, že po nezdarech potřeboval nějaký wow moment i’m back. Ale kdyby k tomu přistoupil víc pragmaticky, tak byl v pohodě.

Tohle se vyřeší samo Raptore. Kdyby se tam nemotal Charles ( nadsazka), tam Kimi vyletěl z tratě a včera by si už vyslechl, že ma používat zpětná zrcátka a pod.

George by byl ve předu a on dole. Žádný pilot si s tímhle nevystačí. Každého to dožene. To nemusíš v pravidlech řešit.

Puffe, já přeci nepřišel spekulovat jak být po závodě generálem, kdy po bouračce můžeš vymýšlet jak to šlo lépe a kdy to šlo lépe atd. Jde mi čistě a věcně o point penalizace, kdy vidím útok Piastriho jako legitimní a řekl jsem proč. Buď měl právo na vnitřek nebo ne a buď vnitřek zvládl nebo ne. Jsem v rozporu s pentlí, a slogany typu riskantní manévr je ve věci mimo point. Konkrétně z viděného, co je na pentli. Krom vizuální scéna kouře za 2 trestný body.

2 Likes

Poradie mam: Ham, Mercedes, Ant, Fer, Lec, Mcl, Pia, Nor…

Já s penaltou souhlasím. Možná na některých screenech byl u jeho úrovně, ale tu úroveň si vynutil bezohlednou jízdou, protože za normálních manévrů by se do té pozice nedostal. Takže za mě nárok na prostor neměl.

A ta bezohledná jízda kterou si vynutil pozici byla konkrétně co? Protože tu pozici ke Kimimu získal čistě na rovince když Kimi zaspal. V zatáčce už rychleji nejel, musel točit ostřeji a zvládal se přizpůsobit vnitřku.

2 Likes

ale no tak. to bol restart po SC. keby to bolo naopak prvy by si tu horekoval. Ja fandim obom rovnako, u mna to nehra rolu, preto to viem lepsie posudit. :sweat_smile:

1 Like

Pokud tohle je bezohledná jízda a Puff to tak vidí, pak mužou rovnou zavody zrušit… :upside_down_face:
Protože realně nevím, jak by se pak mělo předjíždět.

Puffe, prostě se omluv mě i Piastrimu, nedělej si to horší.

1 Like

Prostě tam jel hrozně rychle, a nedobrzil to, pak trefil Antonelliho na zadní kolo.

Ve finále mi to nevadí. Zničil závod sobě a hlavně Charlesovi.
Ale vlastně si za všechno může Leclerc sám. Ten v podstatě zavinil celou tu situaci.
Kdyby řádně restartoval, a nebyl před cílovou čarou skoro na úrovni Antonelliho, tak by se tahle pozice nestala.