Antonelli nesie rovnaký diel zodpovednosti ako Piastri, hnevá sa Leclerc (+ANKETA) | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Sao Paula sa pre Charlesa Leclerca skončila už po piatich kolách. Monačan odstúpil pre poškodenie svojho monopostu, ku ktorému došlo po kolízii s Kimim Antonellim, ktorej však predchádzal kontakt medzi Antonellim a Piastrim. Obaja by si mali spytovať svedomie, myslí si Leclerc.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/219100/antonelli-nesie-rovnaky-diel-zodpovednosti-ako-piastri-hneva-sa-leclerc-anketa

piastri 10s maximalne opravnene :+1:

Antonelli, zase. Tie mercedesy musia mat nejaky bonus za zbombardovanie Ferrari

1 Like

V tomto súhlasím s Leclercom. Kimi nezvládol reštart a dovolil obom aby naňho útočili. Potom v snahe ubrániť si pozíciu Piastriho až príliš zavrel. Ten síce prebrzdil, ale nemyslím, že to bol ten typ prebrzdenia kedy by nemal auto úplne pod kontrolou, ale skôr tým, že videl, resp. mal pocit, že Kimi ho zavrie a snažil sa zabrániť kolízii.
Mám pocit akoby v tomto prípade trestali skôr ten dôsledok v podobe Leclercovho vypadnutia.

4 Likes

budem s tym ok, ak ostanu tresty konzistentne aspon pol sezony…pre vsetkych

to chces zase vela :smiley:

1 Like

hej, aspon som to skusil :smiley:

2 Likes

tie komisoroch treba rospustiť v kyseline stoja za prd piastri vobec nemal dostat trest a ak ano tak to mal dostať aj kimi tie tresti nedavaju zmisel taky cunoda iba roztočil strola a bum 10sek čo nebolo vobec tak dramaticke ako piastri a kimi a ked sme už u strola ten čo odstrelil Bortoleta a nebol ani vyšetrovany na druhu stranu Hamilton ktory prakticky narazil do alpinu tak dostal trest začo ? ze zničil sebe preteky ? ja prisaham že by ma vôbec neprekvapilo keby ti komisari pri rozhodovani použivali niečo na sposob kolesa štastie jedno maju nato či budu trestať alebo nie a druhe na to aky trest to inak si to neviem vysvetliť kolizia piastri kimi Leclec ano bola pomerne nebezpečna jedno auto muselo odstupiť pak tumame hamilton a Alpin kde na rovinke do neho hamilton vrazil hele ono sa to nezda ale v momet čo by alpin stratil kontrolu tak by to bola riadna rana lebo v tom useku už auta su prakticky idu takmer maxsimalnou rychlostov z hladiska bezpečnosti tak toto bolo ovela nebezpečnejšie ako prva zatačka

10s pre Piastriho bola absolutna sr4cka. Komisari uz nevedia co od radosti aby prekvapili, negativne…

Antonelli tam Piastriho zavrel, preto ten skocil na brzdy. Antonelli nezvladol restart a zachranoval to neskorym brzdenim a odrezanim Piastriho.

Za mna trest bud nikto alebo Antonelli. Piastri tam to miesto na zautocenie mal a bol dostatocne vedla Antonelliho aby si zasluzil nechat aj v T1 miesto. Holt, novacik sa nezaprie

5 Likes

Ten Leclerc má všetko nešťastie sveta. Proste im nechal 1km nech sa medzi sebou vyburajú a oni aj tak zostrelia jeho.

Inak už sa to na twt dosť rieši, že dnešný jazdci absolútne nevedia W2W súboje. Keby tam je Max a Charles toto sa nestane. Viz dosť veľa súbojov medzi nimi.

6 Likes

Suhlas, ja som to videl ako racing incident a ze tym ze sa zadymilo u Oscara pripisali prisne vinu Oscarovi a nejak som to akceptoval, no aj tak prisli nalety s urazkami a milovnik Piastriho atd. - to si nechcem predstavit co by prislo, kebyze napisem to co ty a ini :sweat_smile:

Oscar asi po Silverstone a tejto VC s komisarmi nie je moc spokojny. Ostatne to ani my tu vseobecne :joy:

Mne sa paci ako sa k tomu postavil Charles a to on si po Mexiku, kde trest urcite mal dostat on, ale nedostal, asi “nemoze az tak vyskakovat” :slight_smile:

1 Like

pozerl som si to niekolko krat - ano mas pravdu. Piastri mal predne kolesa na urovni zrkadielok a sice len tak tak, ale dobrzdil. Antoneli ho zavrel. Toto Piastriho vina nebola.

3 Likes

Pozeral som fotky opakovacky atd a analyzy - OSPRAVEDLNUJEM SA PIASTRIMU

Kimi pozdravujem ta a diky :+1:

5 Likes

Ze sa spustil shitstorm tu na fore ma neprekvapuje, ani komentatori na sky nesklamali. Zarazilo ma vsak, ze McLaren toto neskusil za jazdy riesit ked dostali info o vysetrovani.

2 Likes

V dueli zak vs toto je jasny vitaz

Jo díky za omluvu, příště se nenech strhnout davovou hysterii

1 Like

Radsej sa strhnem a potom ospravedlnim jak slepo verit pastierovi

5 Likes

To urcite, Wolff bol v tomto vzdy urcite schopnejsi, to mu nemozem upriet aj ked som ho nemal rad.

Predpokladam, ze Wolff hned po nehode do toho isiel stylom nie nepodobnym tomu zo Silverstone 2021 - “Michael, I just sent you an email …” :rofl: A uz komisarom leteli obrazky, ako Antonelli za nic nemoze

Toto mal ale podla mna spravit Stella s Brownom a urcite by to uhrali. Mozeme len polemizovat, ci by to neriesili ani v pripade ich druheho jazdca

4 Likes

Však si slepě věřil hysterkám, ti to zase nevyšlo ani tady

1 Like

McL neměl šanci na úspěch.
Kimi byl ve výhodnější pozici a Piastri neměl šanci se kolem Kimiho protlačit bez kontaktu. Piastriho konání proto FIA vyhodnotila jako nebezpečné a když byl vyřazený Leclerc, tak Piastriho potrestala. Kdyby to Leclerc neodnesl, tak by FIA asi nic neřešila.

1 Like