Je to o setinkach, plus minus patri do desitky, nevim jestli sis poslechl podkast se Stastnym, tam potvrzuje muj nazor, mindset nejlepsich je trochu nekde jinde nez ma Ester, neni to jednoduchy.
Nevím jakej mindset myslíš. Za mě by stačilo aby se věnovala jen lyžím…technicky to není uplně dokonalý, často se rozbaluje ze sjezďáku, hodně ji rozhazují nerovnosti a hlavně skoky. Dneska byl ten sjezd hodně zkrácený kvůli včerejšímu přívalu sněhu. Bylo to o detailech, a myslím že Lindsey skvěle trefila stopu ve střední pasáži.
To ona nema v planu, jednou to vyslo na obe strany, ale tak, dejme tomu 1:100 ze se ji podari pravidelne dorucit top vysledky na obou stranach, podle me ma lyze jen jako vytrzeni ze stereotypu, pokud se ji to rentuje tak i prize money navic se hodi, sezona je draha.
Mindset, proste nastaveni mysli, ti nejlepsi jsou blazni, nemuzou byt normalni to je jasny. Vis to sam nekdo je schopny tahat viteznou serii temer neomylne.
Tak generovat šňůry vítězství v současném lyžování dokáže asi jen Odermatt a Shiffrin.
Největší blazen třeba v ženském startovním poli je podle mě jednoznačně Sofia Goggia. Shiffrin je podle mě celkem její opak, ta ví kdy si co může dovolit a zbytečně nechodí do totálního risku. Nikdo z nich nemuže byt uplně normální, ale podle mě nemusí vyhravat největší blázen. 
Jakoby na konci stejně rozhodují stopky. 
Tezko ty blazny definovat, neco maji oproti ostatnim navic, vypada ze si dokazali vybudovat win grif, pohyb navic, o pohyb mene, nekde na trati, kdo vi…a tedy ten mindset o kterem se mluvi i v reklame.
No tak Ledecká si asi myslí, že bude asi skvělá jak v snowboardu tak v lyžování. Podle mě nemusí nikomu nic dokazovat - povedlo se jí něco co se nepovedlo nikomu. Proto za mě by ten správný mindset bylo jen lyžování, ale to těžko v olympijské sezoně udělá.
Btw: do toho aby jen lyžovala jí tlačí sponzoři už dlouho. Ono paralelní slalom ve snowboardu zase tolik lidí nebere no… 
Na jednu stranu chapu proč se toho nechce vzdát, když tam vyhraje co si usmyslí, ale na druhou stranu třeba výzva vyhrat křišťalový globus za sjezd? Nevím no. Třeba příští sezonu.
Letos 30, nevim jak je to u lyzaru, predpokladam ze na svahu v te chvili pri jizde je to mnohem tezsi, narocnejsi nez na desce, kde jsou mozna mista kdy se da spocnout.
Ledecká je o 10 dní mladší než Shiffrinová.
Bude jí teda v březnu 31, v rychlostních disciplínách v pohodě. Když by neměla být inspirací Goggiová nebo Brignoneová, tak se stačí podivat na Vonnovou. Samozřejmě u holek je to s karierou větší problem s dětmi…
Obecně platí, že ve slalomu je složitější vydržet ve vyšším věku, hodně lyžařů/lyžařek přechází s vyšším věkem víc na Sjezdy a Super G a taky platí - čím víc svalů tím menší obratnost tzn. lepší v rychlostních horší v technických / točivých. Svatý gral je vyhrat slalom i sjezd, protože to jde vlastně proti sobě, slalom rozhodí úplně vše. Třeba právě proto Odermatt jezdí sjezd, super g a obřák. Stejně tak to dělala Gutová nebo i Vonnová ve svých nej letech. Naposledy Shiffrinové se podařilo vyhrat 2023 v ramci dvou týdnů slalom a hned potom sjezd, ale od posledního zranění se do rychlostních disciplín nějak nechce vracet moc, což je za mě taky škoda. No možná to znova přijde.
Jediný kdo mě napadá, že ted jezdí všechny disciplíny je Němka Aichrová, ale nikde netopuje a má docela dost DNF.
Super slalom v Adelbodenu, skvělý počasí, skvělý svah a možná 10 závodníků co jsou schopni slalom vyhrát. Dneska to dal po druhé v sezoně Rassat.
Jinak celkové pořadí po dnešku:
Pěknej kotel
, ale v Kitzbuhelu by měl být ještě větší
Samozřejmě, jdu na to, moc toho nestihnu, tak ji alespoň skopnu na startu ať má pořádný odpich 
Uff, už jsem se lekl, že si to spleteš s tou tvojí legendární kopačkou.
Docela good. Zkušeně.
Jak jsem ji skopnul tak to chvíli brzdila, pak to rozjela
Výsledek? Díky mě si správně rozložila sílu 
…no a taky teda ten rozjezd je docela prudkej, ngl. 
Bei den Olympischen Winterspielen könnte die Paarung in der Alpinen-Team-Kombination Mikaela Shiffrin und Lindsey Vonn lauten. Shiffrin schließt ein “Dream-Team” nicht aus: “Das wäre aufregend”. Bei der WM in Saalbach holte Shiffrin noch mit Breezy Johnson Gold.
*Na zimních olympijských hrách by se v kombinaci alpského týmu mohly párovat Mikaela Shiffrinová a Lindsey Vonn. Shiffrin nevylučuje “dream team”: “To by bylo vzrušující.”
Na mistrovství světa v Saalbachu má Shiffrin stále zlato s Breezy Johnson.*
Tak dneska musí mít modří radost, podium RB helem.
Aicher, Vonn a konečně taky Ester. Paráda.

-
Aicher:
-
Vonn:
-
Ester:
Každopádně největší dojem na mě včera udělal Ody. Nejdelší sjezd ze všech Wengen musel být zkrácený kvuli počasí a to docela vyrazně a bohužel odpadla celá panoramatická část, které vevodí kilometrová severní stěna Eigeru. Ale zase o to víc intenzivní byla jízda Odermatta - ten tam nechal všechno a stal se králem, protože tu vyhral už po 4. Kdyby ta trať byla celá, tak by dal podle mě druhému ke dvou vteřinám.
Neskutečná kulisa a neskutečná jízda. 
Hezky vysledek, mela by s holkama vic chodit parit, dostat se jim pod kuzi, prijit na to proc ony vitezi a ona ne.