Alonso už dlhšie bojuje so svojím sedadlom, v Kanade preň odstúpil | Magazín F1 - F1online.sk

Flávio efekt :flexed_biceps:

1 lajk

Sami šíříte nenávist vůči každému, kdo se otře o Alonsa, nebo týmu ve kterém zrovna jezdí.
Samozřejmě i vůči Hondě a přitom je Honda jediná která v tom ústavu nefachčenků maká na plné obrátky.
Mladý Stroll jezdí pouze z donucení, Alonso ví už před závodem, že nemusí na startu šetřit gumy, protože stejně má v plánu při prvním PITu hodit do ringu ručník, hlavní konstruktér a zároveň šéf celého týmu je pohádková postava jakou svět neviděl.
To se pak nemůžeme divit, že první výraznější vylepšení vozu mají přijít až po první polovině roku a to jsem ještě nenapsal, že Honda musí Astonu pomáhat s vibrátorem Astonu a dokonce i dodělávat převodovku, kterou Aston sám nezvládl.

Hondě by jste měli ruce líbat a né ji ještě pomlouvat.

Slabá výkonnost Hondy není pomluva, ale realita, moulo :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

na druhej strane sackom moze prikryt monopost keby zacalo prsat.

Realita ano, ale kdyby Honda tak usilovně nepomáhala Astonu s třasořitkou a převodovkou, tak by Aston dodnes dokázal ujet maximálně tři kola,

I Cowell se do Hondy přesunul na pomoc s motorem, břídilové.

2 lajkov

Honda by byly mnohem dál, kdyby se mohla věnovat své vlastní práci a nemusela ztrácet čas kvůli problémům neschopného Astonu.

Aston by byl mnohem dál, kdyby Honda přinesla konkurenceschopný motor, a ne takovou šlichtu kvůli kterému se mění i tabulky pomoci.

2 lajkov

Aston by byl mnohem dál, kdyby
kdyby, atd. …
Hlavně kdyby si nechal motory Mercedes a Stroll nevyhazoval jednoho inženýra za druhým. Se svou reputací teď bude mít Stroll velký problém nalákat do svého týmu elitní zaměstnance.

S kdyby si začal ty. Já jinak ani nevím jak to teď starej Stroll má, co dělá, v perdeli je určitě. Tým na houno, synáček prohrál 41x v řadě nad Alonsem, k tomu nevím co ten Adrian, ale vzhledem k těm spekulacím a žádné reakce Astonu, asi tam bude fakt problém. Možná kdyby to vzdal a prodal udělal by fakt nejlépe.

2 lajkov

Já si taky myslím, že Stroll Adriana přibral jen aby zvýšil prodejní hodnotu týmu.

To já si nemyslím, myslím že to myslel vážně a chtěl úspěch týmu nejen kvůli prodeji, jenže teď má všechny trumfy tak nějak v čudu. Teď opravdu nevím co za kroky zvolí, či dokáže být jen trpělivej.

2 lajkov

Je těžce čitelné co se teď v Astonu děje.
Něco podobného bylo v McL, když prodávali vlastní střechu nad hlavou a najednou se z nich stalo zázračné arabské znovuzrození s titulem.

Něco podobného jsem odhadoval i u Astonu a Strolla jsem vždy bral pouze jako zástěrku v podobě mecenáše, aby synek mohl jezdit, ale za nitky tahají jiní. Propad civilního Astonu i závodního týmu bude mít souvislost a v obou společnostech má Stroll prsty. Ale i přes úpadky se do Astonu lily tak gigantické peníze, že si je nedovolí ani nadnárodní automobilky. To je trochu podezřelé.

A teď náhlý STOP. Civil i F1 tým se hroutí takovým způsobem, že by byl div, kdyby se nehledal nový majitel. Proč najednou došly peníze, kterých bylo ještě před pár měsíci přehršel? Spoléhalo se na nějakého investora, který má teď kvůli válce v Iránu jiné starosti? Nebo je zájemce někdo třeba z Asie a třeba kvůli Trumpetovým clům začíná couvat, nebo vidí v Renaultu výhodnější řešení?

Spekulovat můžeme různě, ale dnes už víme, že i Force India v poslední fázi fungovala mnohem lépe, než momentálně poslední Aston, který nejeví žádnou touhu se znovu postavit na nohy.

Já nevím že by Astonu F1 došly nějaké peníze.

2 lajkov

Když se tam nic neděje, tak je velký předpoklad, že někde přestřihli ropovod.

Je to docela nedávno, kdy Arabi chtěli koupit od Liberty celou F1 a když to nevyšlo, tak jsem si říkal, že si koupí alespoň nějaký tým a budou soupeřit proti McLarenu. Taková malá arabská liga.
Možná že k tomu ještě dojde, ale tak rychle to asi nebude, když se celý Aston musí nejdříve přeskupit a stabilizovat.

Honda a Cadillac souhlasí s úpravou 60/40 od příštího roku a přehlasovali Ferrari s Audi. Není jasné, jestli si Honda vynutila zachování ADUO

2 lajkov

Ještě mi nikdo nevysvětlil, proč má Cadilac nějaké slovo.

Je RBPT, Mercedes, Honda, Ferrari a Audi.
Ti mají hlasovat.

Protože FIA a Liberty dala hlasování na týmové úrovni a ne na úrovni výrobců

2 lajkov

Proč by Cadilac, který je rád, že je rád měl přehlasovávat Ferrari, když mají motor Ferrari.
To dává ještě menší smysl než to, že by měli mít nějaké právo.

2 lajkov

Protože Cadillac nesouhlasí s Ferrari a jejich přesvědčením, že by vývojem dohnali Mercedes. Na to nemusíš být expert, abys věděl, že je v tomhle Ferrari zase úplně mimo