Alonso: Mám pocit, že ľudia ľutujú moje kariérne kroky, no fakty hovoria niečo iné | Magazín F1 - F1online.sk

tiez sa riesi ci ma zmysel pokracovat s radovym motorom proti vidlicovym

To jsem ani nevěděl, že někdo má řadový.

Suzuki a Yamaha, ale Suzuki po konci minulej sezony skoncila, takze Yamaha je uz jedina, a ma vyrazny deficit na top speed.

inak nemyslel si Screamer namiesto Scrambler?

1 Like

Ano, myslel, Screamer se jmenuje :+1:.
Dík

prancinghorse, Triper

Já Vás kluci chápu. Ale k čemu je ve sportovním náčiní tak velký výkon, když ho ani sportovec nedokáže ovládat?

ja si myslim, ze ovladat by ho dokazali ale asi by neboli tak rychly

Jenže v tomhle sportu nejde pouze o rychlost.
Právě lidské umění, cit pro jízdu, zajímavé souboje a mistrovské ovládaní strojů by mělo mít prim.

stale aj maju prim :wink: a na tom videu mal Anthony West tiez kontrolu trakcie

Právě Westovi tahle elektronika hodně ublížila.
Ten měl vynikající cit pro jízdu a nejvíce to bylo poznat když sprchlo. Na vodě byl téměř nepřekonatelný jakoby měl elektroniku v sobě.

no mozno sa mylim a v tom roku uz kontrola trakcie bola zakazana v MotoAmerica

Podle projevu motorky to tak vypadá.

v motogp je kontrola trakcie a system proti zdvihu predneho kolesa od 2016, pamatam si ako som na to nadaval ale nikdy som si neprestal tento sport uzivat.

https://www.youtube.com/shorts/9ScPUZWhz2c

Nádherné driftování. Tohle už dnes v Moto GP neuvidíš. :face_with_raised_eyebrow:

Já myslím, že jim jednou sníží objemy.
Jestli teda dříve nepřejdou na elektřinu.
Každopádně je bezva číst příspěvky lidí, kteří o tom něco vědí :+1:.

1 Like

aj teraz trochu driftuju ale samozrejme nie v takej miere. Dnes smykaju na brzdach a to pomaly v kazdej zakrute

zaujimava myslienka a asi dost realna, na elektrinu to nevidim

Jen né kyseliny. V Brně jsem viděl ukázku jak taková motorka jede, ale nikoho v mém okolí tahle zrůdnost nenadchla.
Třeba začnou limitovat množství paliva jako v F1 a sníží otáčky.
A to by se mi líbilo, kdyby byla jedna rána z výfuku na 10 metrů.
Já se už v současné technice začínám trochu ztrácet. Asi to bude tím, že mě ty likvidátory sportu přestávají zajímat.
Osobně tuhle elektroniku která maká za jezdce vnímám jako zakázaný doping.

S nějakým drobným vychýlením si při těch rychlostech a odstředivé síle v zatáčkách počítat musí.

Taky doufám, že ne, ale musím říct, že KTM dělá už teď elektrickou motorku, takový hravý motárd a je to neskutečná pecka.
Lehká, výkonná, nízko těžiště i něco jako spojku to má…
Zatím drahé, ale ohromná zábava.

myslis KTM Freeride E-XC? ta sa mi paci, s tym tocivym momentom to moze byt velmi zabavne
edit: ono tych elektro motoriek je mnoho, aj majstrovstva sveta sa jazdia Moto-E