Alonso: Mám pocit, že ľudia ľutujú moje kariérne kroky, no fakty hovoria niečo iné | Magazín F1 - F1online.sk

Mě více zajímá výkon, než finální výsledek a v tom mě Salač hodně potěšil.

Protože si kluci poradí.
FIA si “myslí”, že by se to stávat “nemělo”.
To je jen něčí tlak. Teď je velkej šéfik Tombazis, takže můžeme jen spekulovat. :slight_smile:

Snad budou pořádně kontrolovat flexibilitu podlahy. :slight_smile:

Nemusí, AM se alespoň přiblíží RB dřív

Salač je možná největší talent od éry Fanánka.
Ještě Huleš byl giga talent, ale jak mi řekl do očí samotný Fanánek byl duševně sra čka. A řekl to dříve než si dal Jarda kravatu.

Myslím, že RB jsou dost blízko. :slight_smile:

Ty jo zrovna jsem si, při pohledu na grid řikal, jak v f1 nejsou grid girls a pak se tam objevila nějaká s deštníkem, asi dva a pul metru, úplný transvestita…:woozy_face::worried:

1s v závodním režimu, 0,5s v Q - to není blízko, blízko to bude 0,5s v závodním režimu a 0.2s v Q režimu

Marquez dobrá bota no…:thinking:

Myslím že by ho za to měli dost uzemnit ať trochu více myslí a méně riskuje :-1:

Markýz od pádu když umýval okna už nestíhá.
Jeho hvězdná éra je už fuč.

Už v prvním kole to tam poustěl na risk no. Za tohle musí dostat nějakou pencli minimálně do dalšiho zavodu, ne? :thinking:

Předpokládám to.

Marquez po tom pade nebol uplne fit, ale od tejto sezony uz ano. Tiez Honda je o level nizsie ako Ducati, tak samozrejme, ze nedominuje ako 2019…ale zatial je velmi rychly

V téhle sezóně se odjel teprve první závod, tak těžko soudit v jaké kondici se Markýz nachází.
Obávám se, že mu dnešní kolize na psychické pohodě moc nepřidala.

odjazdila sa kvalifikacia ktoru vyhral, sprintovy zavod v ktorom skoncil treti a dnes spravil to iste co robi uz roky akurat, ze teraz skoro zabil druheho jazdca

nie je mi sympaticky ale ako jazdec je stale jeden z najrychlejsich na svete, nieco ako Verstappen

a za ten comeback si zasluzi uznanie

Říkáš jezdec.
Hodně času promarodil a mezitím se doba hodně změnila.
Dnešní motorky jsou kybernetické zrůdnosti s aktívním podvozkem.
Už při startu si přední kolo čapne, aby se motorka dky své síle nestávěla na zadní. Stejně se chová při výjezdu ze zatáčky. Že je hlídán i prokluz zadního kola je samozřejmosti a přidávání plynu je automaticky řízené. Jezdec jen dá plný knedlík, ale plyn se už přidává sám podle toho co nakecá počítač.

Holt sláva závodních jezdců skončila s dvoutaktními motory.

Jsou to strašný bestie a bez elektroniky by byly neovladatelné.

holeshot device(to pri starte) a rear height device(to klesnutie zadku na vyjazde zo zakruty) ale nema nejaky zvlastny vplyv na jazdecky styl. Jazdec len musi zmacknut spravne tlacitko a hotovo. Inak tie motorky boli plne elektroniky uz pred jeho marodkou, a vtedy dominoval…

A vobec nieje pravda, ze jazdec da plny plyn a pocitac sa postara…prave preto Marquez padol v Jereze 2020 a mal to velke zrananie, lebo pridal plny, pocitac mu to vratil naspat ale on stale pridaval az sa nanho pocitac vysral a Marquez letel…Motorka im odpusti agresivnejsie pridanie plynu, ale plny z daleka nie

inak tiez by som uvital odstranit trakcnu kontrolu, ale slava zavodnich jazdcov urcite neskoncila a bavili sme sa o Marquezovi. Ten stale moze bojovat o titul, to je nazor odbornikov a sirokej verejnosti

Pravdu máš, že ta elektronika umí hodně moc pomoci jezdci.
Je ale třeba brát v úvahu ten obrovský výkonový posun od dob dvoutaktů.
Tenkrát měly pětistovky poměr koní/kg zhruba 1:1.
Dnešní motorky mají skoro 2:1, výkon je už hodně blízko 300 koním a hmotnost 150 kg.
Ten poměr je skoro dvakrát větší, než v F1.
Myslím, že by se to jinak nedalo řídit.

1 Like

Jenom pro zajímavost, v MotoGP se pořád řeší, jestli je lepší systém motoru tzv. Scrambler, nebo Bigben.
Rozdíl je v tom, že scrambler zapaluje každý válec zvlášť, zatímco bigben zapaluje ve dvojici současně.
Jednou jsme to počítali a u scramblera nastane hoření ve válci každý 1.5 cm obvodu pneumatiky, zatímco u bigbena jsou to 3 cm…
Proto prý u bigbenu vychází lepší trakce, protože ta pneumatika má více času se chytit.
Chci jen říci, že je to takový masakr, že to ani ta elektronika nestíhá a musí pomoci mechanika.

1 Like