Fernando Alonso je právom považovaný za jedného z najtalentovanejších pretekárov histórie, no za celé svoje pôsobenie vo Formule 1 získal len dva tituly. Čím to je? Podľa väčšiny fanúšikov najmä tým, že v priebehu rokov učinil hneď niekoľko zlých kariérnych rozhodnutí. Španielsky matador však s týmto tvrdením nesúhlasí a hovorí, že fakty naznačujú pravý opak.
No vzhledem k tomu že Massa skončil až 7 a Fernando 2 tak je vidět, že rozdíl opravdu udělal jezdec . Ale nejvíc mě dostavájí lidi co litujou Lulíka že jeden rok nemá nejsilnější auto
Já už jsem si poslední léta na ta nekonkurenceschopná auta již u Alonsa zvykl, vlastně teď jsem stále ještě trochu v šoku že najednou má auto s kterým se dokáže vejít do 1% odstupu To od roku 2015 neměl. Je to vlastně strašně zvláštní fandit dvojnásobnému který nikdy neměl štěstí na dominantní auto, na druhou stranu asi i to napomáhá že Alonso má stále takový hlad a my taky. V každém případě éra RedBullu a pak éra Mercedesu byla tak trochu hrobem pro titulové ambice jiných.
Teď je jasné že v Aston Martinu bude zase přeci jen lépe, přirovnal bych to asi k roku 2013 po změně pneu S pozitivním výhledem do budoucna se s tím něco dá dělat. Však Alonso letos posbíral už 2 pódia, to je víc než jich měl v F1 za posledních asi 7 let nebo kolik. Jsou důvody k úsměvu
No je otázka jak tu konkurenceschopnost berou, když je tam i “mozno 2011 a 2013”… na boj o vítězství dost těžko.
Pokud budem brát eru 2015 s Mclarenem, tak to opravdu byly v porovnání konkurenceschopné monoposty.
bez dobreho auta nebol sampion nikto, a s druhym najlepsim autom sa to podarilo urcite viacerym, napr. Prost v 1986, Hakkinen v 1999. Ale vazne skoda, ze Alonsovi sa to nepodarilo, za tie vykony si to zasluzil
Už sa tesim, keď to nepojde podľa Alonsovych predstav a bude po jeho idylke keďže poznáme Alonsa a jeho správanie v minulosti v každom teame, do ktorého prestúpil, nebude to dlho trvať
Ta laťka je různá, jako koukám že i u toho roku 2018 v McLarenu byl ten odstup na čelo uplně šílenej. 2015, to je sci-fi samo o sobě Proti tomu se zdá konkurenceschopné opravdu všecko kde Alonso jezdil. I to Alpine 2021 a 2022 bylo proti tomu velmi důstojné.
Jo 2015 je slušný sci-fi, ještě teď mě z toho mrazí. Ten rok přežít a vlastně i nasledné roky s Mclarenem, to ukazalo silu Alonsa, nedokažu si představit moc pilotů tohle dát.
Vzpomněl jsem si na anketu 2016 mezi novináři, kdo je nejlepší pilot, kde 8 z 9 dali na první místo Alonsa - prostě v období uplnýho temna.
Ty nie? Skoncil 3 body za Vettelom. Stacilo aby ho Grosjean nezostrelil v SPA a mohol byt kludne sampion.
Aka je tvoja predstava konkurencieschopneho auta? 200 bodov naskok?