Alonso hodnotí predsezónne testy. Podľa de la Rosu bolo piatkovým cieľom odjazdiť šesť kôl | Magazín F1 - F1online.sk

Cas je prave to, co AM a hlavne Fernando nema.

1 lajk

Rad by som vedel kto je zodpovedny za presadenie Hondy ako PU. Hlavne po skusenostiach, co je schopna Honda dodat po tom, co zacina “od nuly”. Ak im je jedno obetovat sezonu - dve, potom to este ako tak dava zmysel, ale myslel som, ze projekt AM mal zaujem vyhravat skor. A o tom, ze tym navyse “zabili” jedneho z najlepsich jazdcov vobec uz ani nehovorim.

4 lajkov

Musel to být někdo hodně přemýšlivý, když civilní Astony berou motory od Mercedesu, tak se určitě hodí pro tu nejdůležitější sérii přejít k Japoncům.

1 lajk

AM ho má tolik, kolik mu dá Lawrence Stroll, a ještě je tam další rezerva pro případného dalšího majitele, pokud by ho to přestalo bavit (nebo Lance, nebo oba) a rozhodl se tým prodat. Alonso má stejně času jako jiný mistr světa podobného věku v podobné situaci, není žádná výjimka. Však už jich pár podobným způsobem postupně skončilo. V určitém věku už je prostě přední tým nevezme, takže jezdí spíš pro své zkušenosti uprostřed s nadějí, že ještě trefí jackpot. Většinou se to nenaplní, snad to ani nepamatuju. Však bude každou chvíli chovat a život dostane jiný impulz.

1 lajk

Mas pravdu. Stroll tam investuje velke peniaze, lebo mu je jedno, kedy jeho tim bude patrit k najlepsim a ani peniaze mu nebudu chybat, ved ide o par drobnych. Rok sem, rok tam, miliony boli a budu. Viac si to uz na hlavu postavit nemohla.

To jsem ale nenapsala, přesně naopak. Asi moje chyba.

1 lajk

Nikolas Tombazis:

„MGU-K dosáhne 350 kW a to se NEZMĚNÍ. Existují i jiná řešení“

1 lajk

Prostě je znovu zlakala vidina toho, že budou tovární tým. Navíc tentokrát s vědomím, že Honda vyhrává s RB tituly. Dá se to pochopit, ale jak víme Honda se rozhodla odejít a pak si to rozmyslela a navíc velká část zaměstnanců, kteří byli zodpovědni za uspěchy s RB přešla k RBPT. Jak jsem už psal, na tomhle motoru nejspíš pracuje uplně nová skupina ze Sakury. A v tom je nejspíš ten zakopaný pes.

Nicméně nikdy by mě ve snu nenapadlo, že na tom budou takto, když už v F1 působí tolik let. Je to šílená ostuda. Informace, že motor nedokáže nabít baterku ani na minimálních 250kW? Nemám slov.

Zabili…no 2015 kvůli Hondě Alonso skončil v nemocnici, to co se děje teď je naprostou ironií osudu.

2 lajkov

Je to výjimka, neházej ho stále do nějakého pytle průměrnosti. To na jaké urovni Alonso dokazal operovat po 40 letech jsem nikdy neviděl. A v současné době ani nevím o kom mluvíš, nikdo tam podobného věku není.

3 lajkov

Chtěl jsem ti dát naději. :grin:
Ztráta 150hp bude good ne?

Nevím co napsat, nedůstojné postavení :pensive_face:

Ale tak stejně si myslím, že Bahrajnu je PU friendly trať. Austrálie bude úplně jiná. Možná pak změní postoj.

A toto je ten kamen urazu. Vymenili nieco, co malo najlepsi potencial//vyhliadky smerom do buducnosti (zmena pravidiel) za nieco velmi rizikove (po predoslych skusenostiach) s vyhliadkami, ze to bude skor zle, ako dobre.

Ale ako som povedal, ak im naozaj nevadi urcity cas pockat, je tam rozhodne prislub zlepsenia. Akurat ze ani ostatni nebudu preslapovat na mieste.

A pritom je to taka hlupost. Minuly rok (a nielen ten) jasne dokazal, ze nemusis byt tovarensky tim, aby si vyhral sampionat. A navyse je to tak trochu na palicu nazyvat sa “tovarenskym” timom, ked ti nejaku sucast monopostu (a v tomto pripade velmi podstatnu) dodava niekto iny.

1 lajk

co ti na to malm napsat no. :sweat_smile: Teď můžeme být všichni chytří. Myslím že Alonso už nebude mít kurz 8:1 po těchto testech. :melting_face:

2 lajkov

Historical Estimation Performance of Fernando Alonso’s cars in #F1

• 2025 → 9º | Aston M | +1,178%
• 2024 → 6º | Aston M | +1,069%
• 2023 → 5º | Aston M | +1,069%
• 2022 → 5º | Alpine | +1,240%
• 2021 → 7º | Alpine | +1,426%
• 2018 → 9º | Mclaren | +2,312%
• 2017 → 9º | Mclaren | +1,967%
• 2016 → 8º | Mclaren | +1,864%
• 2015 → 9º | Mclaren | +2,026%
• 2014 → 4º | Ferrari | +1,355%
• 2013 → 3º | Ferrari | +0,487%
• 2012 → 4º | Ferrari | +0,368%
• 2011 → 3º | Ferrari | +0,529%
• 2010 → 2º | Ferrari | +0,416%
• 2009 → 8º | Renault | +0,686%
• 2008 → 5º | Renault | +0,765%
• 2007 → 2º | Mclaren | +0,136%
• 2006 → 2º | Renault | +0,158%
• 2005 → 2º | Renault | +0,293%
• 2004 → 4º | Renault | +0,690%

2 lajkov

akoze jeho auto straca 1 percento na najlepsie?

Pěkný! :slight_smile:

Je to jen potvrzení,. že Alonso celou karieru tahal horší auta a v ramci 8 bodů ztratil další 3 tituly. Je to vyjimečný pilot. Period! :saluting_face:

2 lajkov

Ty neumíš číst základní tabulku?

2 lajkov