Alonso hodnotí predsezónne testy. Podľa de la Rosu bolo piatkovým cieľom odjazdiť šesť kôl | Magazín F1 - F1online.sk

Z ambasádora Aston Martinu Pedra de la Rosu sa v Bahrajne stal akýsi neoficiálny hovorca. Ak ste ho však počúvali aj počas piatkových jázd, ľahko sa mohlo stať, že vám zabehol neskorý obed. Podľa bývalého pretekára si totiž Aston Martin stanovil veľmi skromný cieľ na dnešný deň, a síce odjazdiť šesť kôl.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/227230/alonso-hodnoti-predsezonne-testy-podla-de-la-rosu-bolo-piatkovym-cielom-odjazdit-sest-kol

Pekný cieľ. V Austrálii by to mohli skúsiť zvýšiť aspoň na 10.

1 lajk

Vykašlite sa na babrákov z Hondy, vezmite hneď Ferrari, vezmite RBP, vezmite hoc aj Audi, ktoré mlčí a maká a má aspoň spoľahlivosť. Nech sa aj znehodnotí časť aero balíka kvôli napasovaniu na iný motor, ale preboha nech čím skôr skončí táto fraška, nedá sa na to pozerať už teraz.

Úplne takto jednoducho to nefunguje a kým by to bolo funkčné tak by prešiel rok. To rovno môžu pokračovať v tomto trápení. Sám Newey povedal, že aero balík sa bude meniť, Honda bude meniť motor a horšie to už aj tak nemôže byť. Financie im tiež nezostali čiže stávkové kancelárie môžu dávať aspoň stávky či dá Aston aspoň 20 kôl počas pretekov alebo nie.

Mne je jasné, že nejde zmeniť motor zo dňa na deň, ani z mesiaca na mesiac, ale v tejto situácii je evidentné, že horšie to byť snáď ani nemôže a lepšie to s Hondou rozhodne nebude.

Myslíte, že je pozdě prosit u Mercedesu? U Ferrari? U RB? U Audi? :sweat_smile:

Honda velký špatný :neutral_face:

A je určitě problém jenom Honda?

Ak si odmyslim tych ktori zomreli, myslel som ze vacsi smoliar ako Nigel Mansell uz v F1 nebude. A ano, myslim ze Fernando ho prekonal …

Rozhodně není. Ale velká část problému Honda je.

Honda už ukázala, že umí udělat dobrý motor. Možná to chce jenom vydržet a poslouchat se navzájem.

2 lajkov

Tohle jsem psal před více než rokem a myslím, že to je jedna z hlavních příčin.

1 lajk

No, co si budem - zatím Ti to dost vychází… Pravda taky je, že sebeschopnější jedinec sám nic nezmůže bez kvalitního sehraného týmu a propracovaných interních procesů, a to není krátkodobá záležitost. Možná jsi to vlastně taky říkal - ještě chvíli, a budeš obviněný z čarodějnictví :smile: .

1 lajk

Newey stál za rozhodnutím, že AM začne dělat vlastní převodovky, zavěšení a příjde k Hondě? Ty zas meleš ■■■■■■, že to není možný

2 lajkov

Ještě bych chtěl, aby odešel Max.

Potom by se ukázalo, že do pár let, by měl Redbull nového “Maxe” a sekal by zase titul za titulem. A tím by se potvrdilo, že jezdec je absolutně irelevantní část týmu.

Tak to se tak úplně nedomluvíme :slightly_smiling_face: . Kvalitní jezdec je relevantní součást vítězného projektu a pro úspěch je nezbytný. Že je ale daleko větší počet jezdců schopných získat titul než těch, kterým se to nakonec podaří, to určitě ano. Každý, kdo si aspoň jednou sedl do vítězného auta, je dítě štěstěny a vyhrál jackpot.

1 lajk

Já vím, že to tak máš a možná máš i pravdu.

Já to ale vidím tak, že hlavní úkol pilota je neblbnout a dovézt to v pořádku do cíle.

Jeho přínos celkovému času je naprosto titěrný v porovnání s inženýry.

Ale chápu, že je to nepopulární a neříká se to, páč třeba Rolexky vyhublý kluk z kanceláře neprodá :slightly_smiling_face:.

1 lajk

Ale jo, myslím, že o tom jsme se tady už několikrát dohadovali… Snad bychom se nakonec mohli dobrat k tomu, že auto má určitý ideální výkon a úkolem jezdce je ten výkon v závodě snížit co nejmíň. Jak to dokáže je odrazem jeho schopností - to by šlo :smile: ?

O mě je známo, že co řekne žena, je pro mě zákonem.

Takže bez výhrad souhlasím :+1:.

Musím jít spát…

1 lajk

Pešta se na to nedívá, takže neví která bije. Kdyby tu byla diskuze o tom jak prodávat zrezlý hrnce, tak bude jak doma, tady je ztracen v lese.

2 lajkov