Zoznámte sa: Mercedes W15 | Magazín F1 - F1online.sk

Mr. Ježek reverzný psychológ :slightly_smiling_face:

1 Like

Jo… takhle nějak Leclerc složil poklonu Sainzovi…
Leclerc chtěl/měl být jedničkou, tak souhlasil, že Hamilton půjde místo Sainze.

1 Like

Parádne auto, rýchlosť z toho priam srší. Neviete čo je s Gary Andersonom? Nejako sa odmlčal a jeho súhrnný pohľad na auta dosť chýba.

1 Like

To je už moc prekombinované. Tá poklona Alonsovi je reálnejšia.

1 Like

Livery je velmi fajn ale bude tazke to tento rok rozoznavat v tej zaplave ciernych aut. Nechapem ze FIA nedefinuje minimalnu hmotnost laku na aute a bolo by tento nesvar vybaveny. Co sa samozrejme nie je zrovna tema pre Mercedes ktory je cierny uz x rokov.

Nie som ziadny aero expert, linie vyzeraju byt ciste a auto dava viac zmysel ako minule roky. Na druhy roky posobi menej agresivne a premakane ako Ferrari ci uniknuty RB20. Bodaj by sme konecne opat zazili zaujimavu sezonu kde budu realne bojovat aspon 3 vyrovnanejsie timy.

Som zvedavy, uz nech cervene svetla zhasnu :slight_smile:

Jde o to že tu minimální hmotnost použitého laku jaksi nejde dost dobře ohlídat :man_shrugging:

jo, tak mozno % farby na ploche karoserie + vaha. Neviem, mudrejsi by urcite daco vymysleli :slight_smile:

1 Like

Zlozil ju aj Lewisovi hlavne

Tak nech určia minimálnu hrúbku laku v mikrometroch a napríklad 100% povrchu monopostu nalakovaných (okrem spodku podlahy) ako spomínal aj Jos. Musí na to byť riešenie.

Nevím jestli existuje měřička, která proměří karbon.

Navíc karbon lakovaný je…

Je třeba rozdělit barvu/lak.

Mercedes Alonsa nepotrebuje.

A Russell nie je Stroll…

Takže mne je Alonso fuk

Ale z dlhodobého hľadiska to neprinesie nič, maximálne rozbroje v tíme

Lenze Alonso by potreboval mercedes

Je potreba sa pozriet na to komplexne ale nejdem ta do nicoho nutit :grinning:

2 Likes

Zle som sa vyjadril. Pod tým lakovaním som myslel farbu + lak. Sú to profíci, mali by vedieť zmerať hrúbku farby aj s lakom.

Možná se nejedná pouze o hmotnost barvy, ale třeba má nerovnost karbonu podobný efekt jako důlky u golfového míčku.

Povrch golfového míčku je pokryt sítí důlků – (dimple). Ty mají velký význam pro aerodynamiku letu. Zkouškami bylo prokázáno, že proti hladké kouli má takto tvarovaný míček až dvojnásobný dolet.
Zdroj: Proč má golfový míček jamky?

Kiks má pravdu aj ty máš pravdu a vaše názory sa nevylučujú.

Pre Mercedes je Alonso z jazdeckého hľadiska zbytočný. Aj keby možno porazil Russella, tak to pre Mercedes nemá žiaden význam (jedine ak by to bol titul), akurát by im zničil Russella ako nástupcu Hamiltona.

A to, že Alonso potrebuje Mercedes je jasné. Je to jeden z dlhodobých troch top tímov, je lepší ako Aston a Alonso nemá ďalších 5 rokov na budovanie tímu. To, že Alonso preferuje Aston ako plán A, tak tomu neveria ani Alzaci, hoci o tom presviedčajú celé fórum, aby Alonso vyzeral aspoň trochu lojálne.

3 Likes

K veci

W15 je zatiaľ najkrajšie auto na gride. No a od RB asi žiadnu inováciu čakať nemôžme, takže by som sa divila ak by to tak neostalo.

Rozoznať ho s ostatnými sice bude náročné, čo ale nie je tak celkom vina Mercedesu a ten výrazný nos by na svetle mohol dosť pomôcť.

Čo sa týka “funkčnosti”.
To je stále v rovine debaty, ale na rozdiel od W14 aspoň vyzerá, ako pokus o nejaké radikálne inovatívne riešenie, niečo čo aspoň od pohľadu dáva nejakú nádej, že to bude fungovať.

To auto minimálne vyzerá agresívne a má niekoľko zaujímavých prvkov a tvarov= predpokladám, že bude znova iné ako konkurencia.

Otázka už je len, či to iné je aj dobré, ale ak áno tak to riešenie pôsobí tak radikálne čo sa týka zmeny ich smerovania, že by mohlo poľom zamiešať. Zároveň ak to bude blbosť , tak to bude celkom isto prúser viac ako 13 aj 14.

Nezabúdajme, že toto auto je znova Allisonov vytvor a on má šancu potvrdiť, že je geniálny. Je ale na druhej strane jasné, že aj ak toto znamená, že koncept našli, tak za predpokladu že masívne nezlyhaju súperi, budú potrebovať minimálne chvíľu času aby ho spoznali a dostali na maximum potenciálu.

Každopádne toto auto už aspoň vyzerá ako že nejaký potenciál

2 Likes

Mercedes potrebuje na dva roky zkušeného pilota co bude vozit výsledky, Alonso jim to může splnit. To je celý

A russel nevoni alebo jak

Nevím proč, ale cítím potřebu sdělit vám, že formule 1 není jako krasobruslení.

Nehodnotí se celkový, ani umělecký dojem.
Jediná důležitá a rozhodující věc je, kdo se dostane nejdřív z bodu A do bodu B …

Takže opět red Bull :love_you_gesture:

A shrnutí na závěr: to jakou má které auto barvu je tím méně důležité, čím je auto úspěšnější…
A tímto mozkolamem pro dnešek končím, páč musim balit a mám na to 40 minut.

2 Likes