Medzinárodná automobilová federácia v sobotu potvrdila zmeny v meraní kompresného pomeru. Predložený návrh, o ktorom sa verejnosť dozvedela počas predsezónnych testov, bude napokon v praxi vyzerať trochu inak. Jednotlivé strany dospeli ku kompromisu.
Tak myslím že vše je vyřešeno. Nezůstává žádná šedá zóna. Dle změny pravidel a jejich načasování je vidět, že interpretace pravidel se mohly lišit a že šedé zóny se snaží využívat všechny teamy bez rozdílu.
No jo, na Mercedes to prasklo příliš brzy Závěr nakonec dobrý, všem čachrům s kompresním poměrem od 1.6 šlus, zase jsme měli pravdu Nakonec jak tehdy s Ferrari, týmy si to vytlačily. Postoj FIA zůstává zarážející, arbitr který koná jen tak jak si týmy supervětšinou odsouhlasí
Kompresny pomer je jedna z veci ,pri ktorej neplati, ze cim vyssi tym lepsi. 18 bol sweet spot. Mali to nechat tak. Zbytocne vyrobili vela drahych problemov.
Způsoby měření se Mercedesu nijak nedotknou.
O to větší bude ostuda ostatních motorářů, nedokázali vyrobit motor, který by se s Mercedesáckým mohl srovnávat.
Ty neumíš číst? Už nejde jen o měření. Šlus, zkuste to akceptovat, jestli vám to mozkovny a mentální naturel dovolí.
Jakákoliv součástka, sestava, mechanismus nebo integrované uspořádání součástek, které je navrženo nebo funguje tak, aby v provozních podmínkách zvyšovalo kompresní poměr nad 16,0, je zakázáno.”
Ale já chyby Astonu i Hondy uznávám. Dokonce jsem celou Zelenou trojku už varoval v době kdy jste měli hlavy plné ideálů a mé varování se splnilo do posledního puntíku.
Vlastně je na tom Aston ještě mnohem hůře, než jsem předvídal.
Tys už nějakou takovou součástku viděl? Žádná taková není a kdyby se o ni někdo pokusil, tak měl né výkonnostní, ale technický problém. Takovou blbost by určitě nezkoušeli ani policajti.
Takže jinými slovy, Mercedes si je jistý, že to zvládne a od 1.6. se jej ta “změna” dotkne asi stejně, jako McLaren úprava způsobu měření ohebnosti předního křídla v minulé sezóně.