Zástupca prezidenta FIA odstúpil z funkcie pre „zásadný rozpad noriem riadenia“ | Magazín F1 - F1online.sk

Na úvodných troch veľkých cenách sme o Medzinárodnej automobilovej federácii takmer nepočuli. Pravdepodobný dôvod je jednoduchý. V uplynulom mesiaci sa slávil islamský Ramadán, ktorý si vynútil posunutie pretekov v Bahrajne a Saudskej Arábii na apríl a stiahnutie prezidenta FIA Mohameda bin Sulajema z verejnosti. Tento víkend sa však prezident a jeho družina v plnej paráde vracajú do akcie, aj keď bez jednej dôležitej postavy.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/194468/zastupca-prezidenta-fia-odstupil-z-funkcie-pre-zasadny-rozpad-noriem-riadenia

Lepší reklamu do podzimních voleb Sulayem vysloužit nemohl.
Už by mě nepřekvapilo, aby toho beduína vyrazili ještě dříve, než k volbám dojde.

1 Like

Moje odstúpenie nesúvisí s ľuďmi, ale ide o princípy.

Co je tohle za nesmysl? O principech, snad rozhoduji lide ne? Je to snad o lidech, kteri bud uznavaji, nebo neuznavaji konkretni principy, ne?

Tak on odejde s pomerne vyraznou kritikou, ale ve finale ji vlastne znehodnoti, protoze za jeho odchodem neni selhani konkretnich lidi, kteri rezignovali na vseobecne vyzadovane principy, ale na vine jsou “nejake principy, ktere sami od sebe selhavaji”.

Hmm nevim co autor clanku proti Sulayemovi ma. Jasne mu tady Reid rika, ze to neni o lidech, ale o principech ne? Lidi chteji byt za kazdou cenu slusni a nepojmenovat konkretnihi vynika problemu. A pak se divi tomu marasmu kolem.

Keď sa raz narodíš v stredovekej kultúre, ťažko budeš iný…

1 Like

zrejme sa sulajem riadi nejakymi moslimskymi pricipmi a chape to tak ze sa ich sulajem asi nemoze len tak vzdat, a reid s nimi nesuhlasi, inak si to neviem vysvetlit fakt no :smiley:

1 Like

Myslim, ze tym “nie je to o ludoch” myslel, ze nema problem s beznymi uradnikmi FIA. Ked hovori o principoch, tie nastoluje najvyssie vedenie organizacie - Sulajem. FIA ma spravovat motorsport, tak ake podpisovanie mlcanlivosti? Nemalo by to byt transparentne? Takisto jeho snaha o absolutnu moc nad organizaciou a odstranovanie tych, co mu odporuju. S tymto nech ide do politiky UAE a nie do sportu. Nech to znie akokolvek rasisticky, tavoj3bci nemaju co riadit nieco v zapadnom svete

2 Likes

a odkedy je fia len o zapadnom svete? co podla teba znamena to I v tej skratke? podla teba asi zapadny svet :slight_smile:

uz je pred doba kedy zapad ovladal cely svet a jeho kolonie robili len to co chcel zapad
ak chcel zapad si riadit vlastne organizacie tak tam nemal tahat cely svet. lenze oni si mysleli, ze stale si udrzia moc nad medzinarodnymi organizaciami a ze africanov, arabov a azijcov si kupia za par bananov, alebo hrst ryze
ked sa to otocilo, tak sa to zrazu niektorym nepaci :slight_smile:

inak mohol povedat aj za co konkretne odisiel a co konkretne mysli tym, zasadnym rozpadom riadenia
lebo takto ako to verejne povedal tak to su len tak vseobecne dristy, clovek by sa mal vediet vyjadrit konkretne a neschovavat sa za vseobecne frazy a ked ma s niekym problem tak to ma povedat priamo a nie “nejde o ludi, ide o principy” :slight_smile:

Najvtipnejšie je, že mu vadí, že ten jeho úžasný západný svet by chcel riadiť nejaký kozomrd, ale že ho už tisícročia riadi nejaký turkický kočovný chazarský kmeň schovávajúci za semitov to mu nevadí:-)

zvolia ho znova…

Jj a volby budou podobné těm v Bělorusku nebo Rusku

Kazdy si mysli ze sefove jsou dominantni zm-rdi, opak je pravdou, staci aby prisel jeste vetsi sef a zmeni se na sub otroky, nikdy to neni jinak.

Možná zvolí Sulayemovy úplatky, ale určitě ho nikdo nebude volit svým přesvědčením.

tak nejak som to samozrejme myslel.

Věřme, že Sulayemovi nepomůžou ani úplatky.
Vždyť ještě není ani konec jeho prvního volebního období a zprznil vše na co šáhl. A nejedná se pouze o F1, ale v rallye jsou na něj taky všichni pořádně nabroušení.

1 Like

Všichni kdo? Já to nesleduju, ale tak nějak co mám povědomí tam moc afrických, asijských, amerických ani australsko-oceánských týmů nebo jezdců není. Zato ve volbách mají hlasů až až.

Sulayem má nasbírané na skůru kde se podídívá.

Rallye se přidává. Jezdcům se nelíbí konání FIA a založili asociaci | GPF1

A už něco vyjednali? Jestli jejich asociace bude fungovat jako současná GPDA, tak ji ani zakládat nemuseli, ale možná nejsou v tak slabém postavení jako piloti F1.

To právě nevím. Sulayem se raději zdejchnul na ramadán.

V tom článku je napsáno, že první jednání mělo být někdy v březnu. Tyhle pokuty jsou nesmysl a měli by se bránit všichni, ale účinně bránit, což může být jenom bojkot jednotlivých částí sportovních soutěží (ne tiskovek, to nefunguje). A pochybuju, že do toho společně půjdou, aspoň v F1 se myslím bojí, popř. by to opravdu bylo pro ně likvidační. V rallye by se tolik bát nemuseli. S volbami prezidenta FIA to ale moc společného mít nebude.

1 Like