Tak to je krása bude z tebe fotograf polárních září?
Takhle vypadá polární oteplování?
S nějakou rozsáhlejší nespavostí asi ano.
Prý to bylo nejsilnější za posledních 21 let. A asi jo, když to takhle bylo vidět i ve městě.
Já byl včera dost utahaný, tak jsem usnul jako miminko. Škoda, polární záři jsem ještě neviděl.
Kde to bylo? Myslím orientačně, sever-jih-východ-západ . U nás nic, ale Praha je asi moc přesvětlená.
Je to kousíček na jih od Prahy.
Aha, tak příště zkusíme trochu popojet . Díky.
ja sa v polarnych ziarach velmi nevyznam, co to ma spolocne s teplotou?
ja som to obdivoval a vobec ma nenapadlo to cvaknut. asi zo mna fotograf nikdy nebude…
Přiznám se, že o polární záři toho moc nevím. Je to úkaz způsobený slunečním větrem, magnetismem a elektřinou.
S globálním oteplováním toho společného nejspíše nemá vůbec nic, ale když se na oteplování dnes svádí kdeco, tak jsem ho zneužil jako příměr i pro tuhle situaci.
Pokud bych jako laik vyslovit svůj názor proč je dnes vidět polární záře i nad střední Evropou, tak bych nejspíše odpověděl, že to může být vlivem rádiového, televizního a mobilního signálu. Možná můžou mít velký vliv i radary, které teď nejen na Ukrajině jedou na plný výkon.
Ale neber to vážně je to skutečně pouze úvaha totálního laika.
Mick Schumacher prý bude jezdit v příštím roce v INDY.
tak so si precital, ze za to moze neobvykle silna slnecna burka.
Samozřejmě být může, ale ty byly už za mého dětství a přesto jsem ještě nikdy polární záři neviděl. Třeba je v tom stejný účel jako oznámené písky ze sahary, zrovna když kvete řepka.
toto mala byt burka najsilnejsia za poslednych 20 rokov. Takze ak je to jav raz za 20 rokov, tak sa nediv, ze si to este nevidel. Volnym okom sa to da lahko minut, musis o tom dopredu vediet a ked je oblacno, tak samozrejme neuvidis nic. Na fotografii to vyzera ovela viac uchvatne ako v skutocnosti. Musis byt fakt niekde v lese na luke.
Já Ti věřím, jen o polární záři nad našimi krajinami slýchám teprve v posledních létech. Přitom dříve pobývali lidé venku mnohem více času než dnes, kdy jsou v telce stovky programů a internet.
to ze to pocujes prvy krat predsa neznamena, ze to nebolo. ja som sa dnes dozvedel, ze si vyhodil mikrovlnku a isto si ju nevyhodil len dnes rano…
Mezi mou mikrovlnkou a přírodním úkazem je trošku rozdíl.
Tady je trochu přesnější článek.
Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře - iDNES.cz