Zásluhu na Norrisovom víťazstve si pripísal aj “talizman pre šťastie” Donald Trump | Magazín F1 - F1online.sk

no ano, ten co som postol je z roku 2004, aby si videl o co si prisiel :slight_smile:

1 Like

Ani v 2004 jsem už žádný mladík nebyl. :wink:

40 rocne clanky na nete asi nenajdem.

2 Likes

Jednou jsi tu ale tvrdil, že na netu najdeš všechno. :wink:

to som nebol ja.

To byl Ferda, ale potřebuje záminku na to pohádat se :smiley:

Ale byl. Není to vůbec důležité, žalovat se nemá, ale hlásit se to musí. :slightly_smiling_face:

tak prve dolozene pozorovanie aurora borealis je z roku 977 BC z Ciny…

2 Likes

Myslím, že polární záři zpozorovalo lidstvo už za neandrtálců, jen ještě neuměli psát.
Prý se vyskytuje i na jiných planetách, tak jsme zase přišli o jedno unikátní prvenství.

Polární záře, avšak v mnohem větší míře, se vyskytují ovšem i na jiných planetách, konkrétně třeba na největší planetě Sluneční soustavy, Jupiteru. Na rozdíl od Země se však na obří planetě vyskytují polární záře v oblasti pólů prakticky neustále a jsou tisíckrát jasnější a mnohdy větší než celá planeta Země.

3 vteřiny expozice a hold still, to jsem ještě v půl jedný v noci zvládnul. :grin: Mění se ti to doslova před očima a vlastně mě docela překvapilo, jak ty fotky vyšly :relieved:…ten nejlepší moment, co jsem viděl vlastnima očima jsem nicméně nezaznamenal…

2 Likes