Já vyrůstal v době, kdy nikde nebyly žádné kamery ani radary za každou třetí zatáčkou. Neměl jsem ani mobil ze kterého by neustále chodily do světa obrázky na kterém stromě zrovna skáču. Taky nikdo nehlídal s kým kým se zrovna bavím a jak moc pomlouvám kantory. Ani jelita na pjdeli jsem si nenatáčel, když jsou dostal od rodičů spravedlivý nářez. Dokonce nikdo nezjistil, že dříve než jsem si šel koupit nanuk, tak jsem si předtím zašel na nějakou stavbu, kde jsem si uzmul jednu láhev od piva a tu pak v obchodě směnil za český sladoled. Mimochodem nanuk stal Korunu a záloha na láhev taky byla Koruna.
Dokonce ani když jsem se výrostkem, tak jsem si nenatáčel dívčí kalhotky. A tehdy by to šlo hodně pohodlně, protože skutečné mini byly hodně v módě.
A tak bych ještě nějakou chvíli pokračovat mohl.
Dnešní děti mají mobil už před první třídou a proto jsou na registrace zvyklé stejně jako voli, nebo krávy. Naštěstí nemusí nosit štítky přicvaknuté na uchu ani v nose, ale hezky v mobilu i v počítači, aby svět přesně věděl co takové dítko dělá.
No a pak stačí pohrozit Covidem a běda přejít ulici pokud je už v jiném okrese.
Jo jó, kde se na dnešní dobu hrabou komunističtí STBáci. Ti za mnou na stromy nelezli.