Zaklínačom pneumatík bol Leclerc. Ferrari odstránilo veľký hendikep, hovorí Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Pravoverní fanúšikovia Ferrari, ktorí si spomínajú na zlaté časy zo začiatku milénia, z tretieho a štvrtého miesta nemôžu byť nadšení. Musia však uznať, že ich obľúbený tím robí obrovské pokroky. Frédéric Vasseur si zo Suzuky odnáša jedno dôležité zistenie: Monopost SF-24 má opotrebovanie pneumatík pod kontrolou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/149552/zaklinacom-pneumatik-bol-leclerc-ferrari-odstranilo-velky-hendikep-hovori-vasseur

26 vteřin za vítězem.
Tož dobrá.

image

4 Likes

No tak to zase pŕŕR :smiley: , Sainz ide zatiaľ dobre, ale schumiho level nedosahuje ani omylom, keď sa Chales konečne rozjazdí, tak to bude tá istá pesnička, ako minulé sezóny. :slight_smile:

uz v Cine to chcem vidiet :smiley:

Ja už od začiatku :smiley: ale tak vidno, že Charlesa niečo trápi. Ohľadom tých ód na Sainza by som počkal aj do polky sezóny, a ak dokáže jazdiť takto celú(!) sezónu, tak až potom by som uznal, že dokázal byť fakt dobre konštantný vo výkonoch a, že bol naozaj lepším jazdcom, ako Leclerc. :slight_smile:

1 Like

podla mna ho trapi ten Hamilton

3 Likes

Ambasador tak co mal som pravdu s tym double ?
Radsej som si pospal a urobil som lepsie :slight_smile:

Zas taký dokakaný nemôže byť, skôr mu niečo nesedí na monoposte. :slight_smile:

v závode vždy exceluje okrem BAH čo bol technický problém ale aj tam exceloval, že to vôbec dokázal doviesť na P4. Ono má problém v Q. Už takýto problém mal minulý rok v Rakúsku kedy nevedel v prechodných podmienkach zahriať pneu. Za dva víkendy to vyriešil. To isté bude teraz.

2 Likes

@Hedgehog To je šialené LEC jazdil rýhclostne kolá pri MED na konci stintu v dosahu MCL a RB
image

1 Like

No však ja v to len dúfam, a držím mu palce, lebo tieto ódy na Sainza, čo vídam na internete mi po troch pretekoch prídu dosť smiešne. :slight_smile:

1 Like

Ja som neregistroval ziadne ody, Sainz zaciatok sezony zvladol skvelo a pravom sa mu dostava uznanie. Ja mam skor pocit, ze je Sainz nedoceneny, prilis vela ludi ho vnima ako horsieho od Leclerca, dokonca tak vyrazne horsieho, ze ho povazuju za dvojku. Este aj to samotne Ferrari sa k Leclercovi sprava ako k superhviezde a Sainzovi ani nepredlzili kontrakt.

Pritom su spolu vo Ferrari stvrty rok a vysledky maju velmi vyrovnane. Na to zvycajne pride odpoved, ze ale ved Leclerc je v skutocnosti ovela lepsi, len mal strasnu smolu a ,ono hento tamto” a ked tu strasnu smolu mat prestane a nastane ,ono, hento, tamto” tak Sainza zajazdi do zeme. No mozno by bolo dobre si uvedomit, ze ked si pocas troch rokov boli Sainz a Leclerc vyrovnani, tak to asi tak trosku bude aj tym, ze ten Sainz vobec nie je taky zly a Leclerc nie je ovela lepsi.

A to ani nebudem spominat, ze pred prichodom do Ferrari Sainz jazdil v McLarene, kde mal lepsie vysledky nez Norris, ktory je tiez uznavany ako buduca superhviezda.

1 Like

Nuž, ja som registroval, lebo nesledujem len toto fórum. :slight_smile:
Ja nepíšem, že Sainz je lvl Goatifi :smiley: , ale určite nie je taký úplne definitívne “championship material”, skôr by som ho zaradil na úroveň Buttona, a momentálne to vyzerá, že je podobne dobrý, ako bol práve Button v 2011, keď porazil Hamiltona. Niekde som videl toto prirovnanie, a celkom to zatiaľ(!) sedí, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej. :slight_smile:
Ale videli sme, že keď malo Ferrari lepší monopost, tak to bolo zase inak, Charles vedel podkúriť Maxovi a Sainz hľadal, kde to v štrku zaparkuje :smiley: .

2 Likes

Ked uz Sainz nie je championship material, tak kto teda? Vylucne Verstappen?

Sainz nema v porovnani s Leclercom jednu lepsiu sezonu, oni su timovymi kolegami stvrty rok a po cely cas boli vyrovnani. Obaja z nich mali aj slabsie fazy, Sainz tu svoju na zaciatku roka 2022, co ma teraz o com vypovedat? Leclerc v ten rok Verstappenovi tiez podkuril v prvych troch pretekoch, z ktorych Verstappen dve ani nedokoncil a do letnej prestavky bol vonku z boja o titul. A tiez rad parkoval v stene.

Napr. niektoré nemecké fóra alebo reddit (tam sú rôzne subreddity, či už vážne alebo aj tie menej).
No Sainz ním veľmi nie je, pretože, keď bolo doposiaľ raz Ferrari na úrovni RB (alebo aj pred nimi), tak to bol práve Charles, kto bojoval s Maxom. Zatiaľ má Sainz celkom dobrý štart do sezóny, ak tak bude jazdiť celú sezónu, tak som ochotný svoj názor prehodnotiť. :slight_smile:

Sorry, upravil som moj komentar. V kazdom pripade odporucam necitat reddit.

Jenson porazil Hamíka nejen v 2011, ale v celkovém počtů bodů za tři roky byl taky lepší.

1 Like

Niekedy sú tam naozaj zaujímavé veci :slight_smile: , napr. v F1 technical subreddite, F1 formula dank je fakt super, keď sa chce človek pobaviť, tiež rád sledujem aj Bond subreddit, kde sa tiež pridávajú celkom zaujímavé veci, a v podstate je to jedno z najvierohodnejších miest ohľadom toho, kto bude novým Bondom a o čom pravdepodobne bude nová Bondovka (tým, že som fanúšikom tejto “frančízy” ma to dosť zaujíma). :slight_smile:

1 Like