Zajímavé foto a video Motorismus

I minikára zní hodně honosně.
Bylo ro pár zbitých desek s kolečkami ze starých kočárků. Ale hodně starých, žádné drátěné š■■■■, ale vyrobené tlakovým litím hliníků, kterým později ČR dobyla svět.

Skoro se mi chce vytvořit hlasování v čem bylo tlakové lití hliníku tak průkopnické.

Budovatelska era.

Můžu Tě ujistit, že na takových dráhách by jsme na naších kárách bez brzd a řízenými pouze nohama nejspíše nepřežili.
A to jsem (býval) hodně odvážný. :grin:

No ale jsou to paradni drahy, dobrej projekt.

Kdy vyrážíš do Brna? Budeš celý víkend, nebo jenom v neděli?

Skvělý projekt. Je to skvělý trénink pro cit řízení. Tam žádnou vlastní chybu motorem nedoženeš.

Budu tam na sobotní trenály a nedělní závod. Sraz máme v sobotu ráno kolem osmé, tak na trati budeme asi v deset hodin.

1 Like

Tak si to tam hezky užívej a nezapomeň poslat fotky!

1 Like
4 Likes

Kvíz pro trochu zábavy.
Poníženě se přiznám, že jsem pohořel na názvu vozu který jsem po těžkém shánění vlastnil a dodnes na něj vzpomínám s láskou. :slightly_smiling_face:

Kvíz: Vejtřaska, Maluch či Carevna. Přezdívky k autům z dob ČSSR správně přiřadí jen pamětníci – Poznatsvět.cz

2 Likes

Na to, že ani jedno auto jsem neviděl, tak good. :slight_smile:

1

2 Likes

Hodně dobrý výsledek. :muscle:

2 Likes

Ale byla to dost velká tipovačka…

2 Likes

Seš nejlepší! A co je to za auto, které jsi vlastnil a nevěděl?

Vidím, že jsme tady samí motorističtí národoznalci. :+1:

Měl jsem Rapida 130. Už jsem tady psal jak těžké bylo ho sehnat. To že se mu říkalo Prďák jsem dnes četl poprvé.
Další přezdívka, kterou jsem pouze střílel od pasu byla Zubatá cílená na Tatru 613. Tahle přezdívka by se spíše hodila na Tatraplány, kdy byla doba mnohem ostřejší, ale budiž.

Mám někdy pocit, že si tyhle názvy redaktoři vymýšlejí… Ale to byl pěkný auťák! @Explorer , jaké jsi měl první auto?

Je docela možné, že se ten název v nějaké rodině používal, ale že by byl lidový???

1 Like

Peugeot 306 po otcovi bolo prvé auto, na ktorom som jazdil, keď som si v osemnástich spravil vodičák.
No a moje prvé kúpené auto bol Fiat Punto (r.v. 1995). :slightly_smiling_face:

3 Likes

To je jako když luštíš křížovku. Když tam autorovi něco nevychází, tak tam nacpe nějaký nesmysl a řekne tomu “krajově”, “řidčeji”, popř. “knižně” :smile: . Rodiče byli náruživí křížovkáři a tomuhle jsme se doma vždycky dost nasmáli.

2 Likes