Zajímavé foto a video Motorismus

Sainz to má těžký.
V 31 letech sedí ve Williamsu a ještě dostává nakládačku.
Jestli to bude pokračovat, tak skončí dřív než jsme si všichni mysleli.

Nováčci jsou připravení a pekelně rychlí.

1 Like

Když ono to letí, a jak padne třicítka, o nějakou perspektivní naději se už nejedná. Semlelo se to s ním tak zvláštně, ale to už je F1 :woman_shrugging:. Podle mě, a to je taky reakce na @Ferda , chtěly týmy nasadit nováčky letos právě proto, aby se vyjezdili před novými pravidly.

1 Like

To je taky pravda. Ještě bych podotkl, že loni nebyl nasazený ani jeden nováček, proto se s nimi letos roztrhl pytel.

1 Like

Tak nováčci mají výhodu, že jsou super simulátory. Až na tu práci s pneu jsou v podstatě ready.
Navíc se v ničem nešťourá a neví, co chce. Řekneš mu, že to má nastavený správně a nejlíp, tak prostě jede. Navíc jede tak, jak mu řekneš a má to prostě nafetovaný.

Zkušenej se v tom vždycky hrabe. Tady jsem jezdil takhle, a támhle takhle a jsem zvyklej na tohle. Potřebuju tohle a tamto, a furt nad něčím spekulujou. :smiley:

2 Likes

Jako nechápu, co tam dělá Iwasa… a už vůbec nechápu, co tam dělá Hirakawa. :smiley:

Asi je případnou náhradou za Tsunodu.

Škoda 440 Karosa – Laminátový solitér

1 Like

Drobná zajímavost z Rallye Overcame Norte na Kanárských ostrovech:
https://x.com/DavidCabaleiro3/status/1911069577964032070/video/2
To se přece jenom nevidí denně, hlavně druhé video vpravo :smile: .

2 Likes

Hodně šikovní kluci. Jeden ukázal jak zaparkovat v uličce a druhý si rovnou postavil garáž. :crazy_face:

1 Like
1 Like

U toho jdu usnout. Dobrou noc.

1 Like

Libilo?

Nechci byt za zleho kritika protoze kdo jsem ja, on to tedy neni oficialni dokument ktery by si Alboreto zaslouzil, spise video sestrih youtube zaznamu, ale jsou tam i vyjadreni z rodinneho kruhu, clovek se neco dozvedel, beru to s rozumnym odstupem.

@Ferda Ty jsi mořský vlk, tak mě prosím vysvětli, jak se dá s
300m lodí udělat tak prudký obrat, že z paluby spadne bombardér do moře…
Nějak to nemůžu pochopit.

Dnes mají moderní lodě v trupu pod čárou ponoru díru ve které je vrtule pro směrové otáčení. Jmenuje se to příďový propeler. Vrtule se může otáčet oběma směry a točit s lodí na místě.
A když přijde z protisměru otáčení nečekaná vlna, tak se loď může pořádně rozhoupat, protože ji chybí přímá rychlost.

Stejně si myslím, že nás tahají za nos :grinning:.

Je docela možné, že letadlo nechali neuvázané a bez dozoru. :smile: Navíc Rudé moře je docela v zákrytu větších vln, které by stály za pozornost jsem si ještě nikdy nevšiml. A to se dívám na světové moře téměř denně.

1 Like

ak to bol nejaky nudzovy manever tak si viem predstavit, ze vojenska lod je vybavna na taketo uhybacie manevre velmi efektivne. to asi kadeco popada nielen stihacka.

1 Like

Možná si řidič tahače letadel dal jen o trochu více pozemské trávy, nebo jiného povzbuzovadla. Těžko říci. Více bych vsadil na lidské selhání, než na nepředvídané technické okolnosti.

mozno sa to zrovna chystal upevnit :slight_smile: vies ako to chodi.

Nevím. Na letadlové lodi jsem nikdy nebyl a z válečných dokumentů vím, že z nich letadla padaly celkem běžně. A na jachtách na kterých jsem se kdy plavil mohl přistát maximálně dron, takže v téhle oblasti nemám žádné zkušenosti.