Zajímavé foto a video Motorismus

Jeste jsem si vsiml ze na zaznamu hned po havarii Gilles uz v aute nesedi :sweat_smile:, zeby uz tehdy vypadl za jizdy z vozu a rok 1982 si dal repete? To by pak byly dve doslova identicke nehody, najeti na zadni kolo soupere a vypadnuti z vozu, uff.

1 Like

Vidím, že máš technické nedostatky. Někde jsem tady dával velice šikovný odkaz kde je vše velice krásně popsané. Bude u obrázku Lotusu ze zadního pohledu jak projíždí přes obrubník.

No to si mel na obrazku Lotus typ 78, Ferrari nemelo v roce 1977 ground efekt auto :wink:

Na videu s Petersonem, jsou sukně vidět, ale to už jsem psal.
A na odkazu z 1976 který tady vkládal @prancinghorse taky.

V roce 1977 mel ground efekt auto jen Lotus typ 78, byla to horka novinka Colina Chapmana.

Ty furt nechapes ze ground efekt jsou profily kridel v pontonech, ne nejake plechove listy, ano ty se pouzivaly i drive ale ne v ramci ground efektu, neni to tak slozity.

1 Like

ake kridla mas na mysli a co su to tie pontony? :smiley:

Nahore Lotus 78 rok 1977, dole Lotus 79 rok 1978

1 Like

poviem podlaha, nie?

Dal jsem Ti tip jak se poučit, ale odmítáš. To je pak těžká debata.

Dobrej vtip, ale je ostuda ze to nevis, mozna by ti mohl prijit poradit @Triper :wink: mas dost velke mezery a prezentujes buhvi proc nesmysly, asi se nudis.

Poslední snaha.
Bez těch sukní by celý podtlakový systém nasával falešný vzduch a proto by k žádnému přísavnému efektu nedošlo.
První pokusy o sukně byly pevné, jenže ty se lámaly a vozy kvůli náhlé ztrátě přítlaku začínaly vzlétat.
Částečně se to vyřešilo pružnými sukněmi, jenže i ty měly své limity a proto FIA ground effect zakázala.

Nevysvetluj mi tady ground efekt tyjo :yum:, o tom neni vubec rec, tys tvrdil ze moznou pricinou havarie Gillese v roce 1977 mohl byt ground efekt, coz je nesmysl pac jeho Ferrari 312 T3 nemelo profilovou podlahu ani zadny ground efekt, na fotkach je videt ze najel Petersonovi na zadni kolo, tim bych to ukoncil, mel by ses jit stydet.

1 Like
2 Likes

Bez mučení se přiznávám že kdybych si mohl vybrat mezi shlédnutím současných závodů, nebo historiků tak bych neváhal a raději bych se vrátil v čase.

1 Like

No a chodíš na nějaké historiky? Určitě jsou i u nás, když vynechám trochu hůře dostupné Monaco :slight_smile: .

Ferda je historik :wink:

3 Likes

@prancinghorse to vystihl přesně. Historických závodů jsem viděl většinu a dva závody jsem dokonce jel. Jeden dokonce úspěšně a ve druhém jsem dojel až čtvrtý. Vlastně i v tom úspěšnějším závodě jsem taky dojel i čtvrtý, ale v souhrnu všech kategorií a to se taky neodmítá. :slightly_smiling_face:
Naposledy jsem byl na veteránech v Hořicích 2x po sobě a v Brně na Ferrari Days. Do Mostu to mám trochu z ruky.

2 Likes

No vidíš, to jsem asi přehlédla, nebo už zapomněla, jaký jsi závodník! Asi bych ani neměla říkat, že tohle jde dost mimo mě. Úplně povrchně chci prostě vidět to nejnovější, nejrychlejší… :woman_shrugging:. Prostě ženská!

Však jsi taky sama jela závody veteránů. Jedná se spíše o srandu a zábavu, než o výsledek.
Byl to celoživotní zážitek a k tomu ještě výhra v nejstarší kategorii se nezapomíná.

Ten druhý vůz byla Felicia kabrio, ale tu zná každý.

1 Like

v sobotu sa konaju historicke zavody v Sebringu a predpokladam, ze ich bude IMSA streamovat na YT

1 Like