Zajímavé foto a video Motorismus

Hodne lidi ho zavrhlo po afere s Villeneuvem, ani jednomu to neprospelo.

Gilles Pironi na podiu v Anglicku 2020, ked Hamilton vyhral s defektom.

2 Likes

Ale, nevedel jsem ze syn Pironiho se jmenuje Gilles, ten odkaz je jasny, ani ze maka pro Mercedes.

Je z dvojčat, která se narodila až po otcově smrti. Brácha je Didier…

2 Likes

Hezke gesto, jen skoda ze ve stinu tragedie, neda se nic delat.

1 Like

Diidier byl rapl. Mnohem dravější než je dnes Emil. Přitom víme jak byly tehdy formule nebezpečné. Ale byl pekelně rychlý, což se divákům samozřejmě hodně líbilo. Motorové čluny taky byly extrémně nebezpečné. Výlet do nebes v plné rychlosti končíval téměř vždy s jediným možným výsledkem. Bohužel.

Už dělá ve Ferrari, ale ne v F1.

1 Like

A k tomu Gilles, to nemohlo dlouho fungovat…

Hmm, to nemyslim, krome te predjizdecky s Gillesem v Imole nevim o nicem a to nebylo nic zas tak extra, kdyz tak uz Gilles vs Arnoux 1979. Mel par velkych crashes, JAR trenink 1979, Monaco zavod 1979, zraneni se mu az do Nemecka 1982 plus minus vyhybala.

videli ste?

2 Likes

Gilles taky nebyl žádné neviňátko. Ala na trati byl mnohem férovější než v zákulisních bojích.

“fatal crash” je smrtelny

Upravil jsem, diky za info.

1 Like

Gilles byl o neco vetsi divoch, bohuzel jeho havarie v uvodu kariery kdyz vletel do davu a zemreli lide.

pri Villeneuvovej osudne nehode nezomreli ziadni divaci.

Neviděla jsem, nějak to prošlo kolem mě. Což je škoda, je to příběh jak z antické tragédie, což vždycky fascinuje.

Já si myslím, že větší rapl byl Didier. Gilles ale měl o chloupek více talentu. Ale je to pouze můj vlastní pohled.

1 Like

Asi myslis Belgii 1982, ja mam na mysli 1977 v Japonsku, tam po kolizi s Petersonem zachytil autem marsala a fotografa.

2 Likes

to som nevedel :confused:

1 Like

Ten film vypadá zajímavě. Pustila jsem si ho z youtube, i když s mojí chatrnou angličtinou to porozumění není úplně skvělé :smile: .

2 Likes